10 Αυγ 2017

Ιδού η «δημοσκόπηση - φάντασμα» που προκάλεσε την οργή της ΝΔ

Τους «χαλάει τη σούπα» που προσπαθούν να «μαγειρέψουν»

   Την έντονη αντίδραση της ΝΔ (σ.σ.: εδώ η ανακοίνωση του Μοσχάτου) προκάλεσε το γεγονός ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλέστηκε σε δημοσίευμά του την Τετάρτη δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου και η οποία δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται στα όρια του στατιστικού λάθους στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
   Στη ΝΔ, λοιπόν, δεν «άρεσε» η δημοσκόπηση, καθώς το προβάδισμα (στα όρια του στατιστικού λάθους) που δίνει στη ΝΔ, «χαλάει τη σούπα» που προσπαθούν να «μαγειρέψουν» οι στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, με ορισμένους από αυτούς μάλιστα να έχουν θητεύσει σε «δημοσκοπικά πόστα».
   «Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου», έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.
   Εδώ μπορείτε να δείτε (όπως επίσης και οι επικοινωνιολόγοι του Μοσχάτου) ολόκληρη την έρευνα της «commonview» με όλα τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων και την πρόθεση ψήφου.



   Όπως ανέφερε χθες, Τετάρτη, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία.
   Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους.
   Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη). Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).
   Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.