1 Αυγ 2017

52 θέσεις πλήρους απασχόλησης, 8μηνης διάρκειας, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη Φιλιππιάδα

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 1639 ανέργους

   Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, 28ης Ιουλίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ από τους άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για τις 1.639 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος, σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών – (Β΄κύκλος). για 8μηνη απασχόληση στις δομές υποστήριξης των προσφύγων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. (www.oaed.gr) και λήγει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 8ης Αυγούστου.
   Οι 1.639 ωφελούμενοι θα εργαστούν για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 28 Κέντρα Φιλοξενίας και δομές Ά Υποδοχής σε συνολικά 10 Περιφέρειες της χώρας. Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας θα ενισχυθεί με 52 ωφελούμενους.
   Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
   Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.
   Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.
   Οι θέσεις, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης του Ο.Α.Ε.Δ. Ν. 9/2017, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
   Παράλληλα, τα κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων της συγκεκριμένης Πρόσκλησης του Ο.Α.Ε.Δ. είναι τα εξής:
- Εντοπιότητα βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελουμένου
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της δεύτερης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
- Αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω
- Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
- Ηλικία
- Αριθμός ανήλικων τέκνων
- Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
- Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)
   Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές για μία και μόνο, όμως, ειδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.