10 Ιουλ 2017

Ο τελευταίος αγγειοπλάστης της Άρτας - VIDEO

Η Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος-20ος αι.

   Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας θα γίνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Η Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος-20ος αι.», που συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής – Ίδρυμα Οικ. Γ. Ψαρόπουλου και τον Δήμο Αρταίων.
   Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα δείγματα από ένα πλούσιο κεραμικό υλικό, το οποίο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφικών ερευνών στην πόλη της Άρτας. Πρόκειται κυρίως για αδημοσίευτα ευρήματα, τα οποία, αφού συντηρήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό της Υπηρεσίας, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό.
   Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό από τοιχογραφίες και άλλα στοιχεία, μέσω των οποίων ο επισκέπτης δύναται να γνωρίσει από κοντά την κεραμική παραγωγή της Άρτας και την εκλεπτυσμένη αισθητική των κατοίκων της γενικότερα, καθιερώνοντας την παλαιά πρωτεύουσα του Δεσποτάτου ως κέντρο μεταβυζαντινής και νεώτερης κεραμικής τέχνης.
   Θα μιλήσουν: Βαρβάρα Παπαδοπούλου Διευθύντρια ΕΦΑ Άρτας, Νίκος Λιάρος Επιμελητής ΚΜΝΚ
   Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Ο τελευταίος αγγειοπλάστης της Άρτας» παραγωγή του: Δικτύου Νεότερης Κεραμικής.



 Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση, όπου ο αρχαιολόγος και πιανίστας Νεκτάριος Γιούτσος θα ερμηνεύσει δικά του έργα για πιάνο.
Νεκτάριος - Πέτρος Γιούτσος 
Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2003 και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2012 με θέμα: Χοροί γυναικών στη λατρεία των Νυμφών και του Πάνα. Σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στον τομέα Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της Αρχαιοακουστικής. Παράλληλα, σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και απέκτησε το δίπλωμά του το 2003 με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, με βαθμό Άριστα παμψηφεί, Α΄ Βραβείο, ενώ ολοκλήρωσε τις θεωρητικές του σπουδές με άριστα στο Ελληνικό Ωδείο Βορείων Προαστίων με τον Γιώργο Αραβίδη το 2013. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και Master Class Πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 2006 πήρε το Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (ΧΟΝ). Εργάζεται ως συμβασιούχος αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές και αναμορφώσεις αρχαιολογικών χώρων σε Αθήνα, Σπάρτη, Γύθειο, Ναύπλιο, Πρέβεζα, Άρτα και Ιωάννινα.

 Ρεσιτάλ Πιάνου 12-07-17
 Πρόγραμμα
 1. Αγάπης Αγώνας Άγονος
 2. Τρία Νυχτερινά
 3. Γυάλινα Πέπλα
 4. Ενύπνιον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.