25 Ιουλ 2017

Αύριο δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα της Ιόνιας Οδού

- Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών στις στροφές του Μακρυνόρους
- Γέφυρα Μενιδίου: η μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας Οδού, συνολικού μήκους 532 μέτρων και μέγιστου ύψους 33 μέτρων

   Αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου, παραδίδεται στην κυκλοφορία, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας..
   Η παράδοση θα γίνει στο 124ο χλμ, στο ρεύμα προς Αντίρριο, στις 12.30 το μεσημέρι, πάνω από το Μενίδι.
   Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων κομβικής σημασίας, καθώς, με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών, παρακάμπτοντας πλέον ένα από τα δυσκολότερα τμήματα της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων που περιλαμβάνει και τις στροφές στο Μακρυνόρος. Επίσης, η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα, μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.
   Το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση. Στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας Οδού, αυτή του Μενιδίου, συνολικού μήκους 532 μέτρων και μέγιστου ύψους 33 μέτρων.
   Στις αρχές Αυγούστου δίνεται στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Ιονίας Οδού, το Πέρδικα - Γιάννενα, με το οποίο ολοκληρώνεται ένας από τα σημαντικότερους αυτοκινητόδρομος, με τεράστια σημασία, κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή. Είναι ένα έργο 196 χλμ. που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και έρχεται να καλύψει μια απαίτηση ετών, να βγάλει την Ήπειρο από την απομόνωση και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.