16 Ιουλ 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Ιδιαίτερο βάρος στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για υπηρεσίες που παρέχονται προς πολίτες και επιχειρήσεις

Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με την ομόλογό της, Υπουργό Δικαιοσύνης της Γεωργίας, Τέα Τσουλουκιάνι, στο περιθώριο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου στο Βατούμ της Γεωργίας

   Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, στο Βατούμ της Γεωργίας ,με την ομόλογό της, Υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης, Τέα Τσουλουκιάνι.
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τιφλίδα, όπου είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για θέματα δημόσιας διοίκησης.
   Στην προχθεσινή συνάντηση, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν το χρονοδιάγραμμα εξειδίκευσης του Μνημονίου Συνεργασίας, για την υλοποίηση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
   Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για την εξειδίκευση συγκεκριμένων δράσεων και, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των δύο ηγεσιών των Υπουργείων.
   Μεταξύ των υπό συζήτηση δράσεων, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για υπηρεσίες που παρέχονται προς πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
   Η προχθεσινή συνάντηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση των κυβερνήσεων Ελλάδας-Γεωργίας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσα από αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες σε κρίσιμους τομείς ανάπτυξης.
   Η συνάντηση των δύο Υπουργών πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συμβούλου Πρεσβείας Α’, κ. Νικόλαου Πιπερίγκου, στο περιθώριο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου, που διεξάγεται στο Βατούμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.