9 Ιουλ 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας οι κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς 722 συμπολιτών μας, λόγω οφειλών προς το Δήμο

Μετά το κοινό αίτημα 14 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας

   Είναι γνωστή στους περισσότερους Αρτινούς η υπόθεση με τις κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 722 συμπολιτών μας, που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Αρταίων. Μια υπόθεση που έκανε πολύ άσχημη εντύπωση στην Αρτινή κοινωνία, όχι τόσο για το γεγονός ότι ο Δήμος κινήθηκε για να εισπράξει οφειλές -όπως ασφαλώς είχε όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να πράξει-  όσο για τον ανεξήγητα "βίαιο" τρόπο που επιλέχθηκε.
   Πολλοί συμπολίτες μας, που δεν ήξεραν καν ότι χρωστούσαν (έχω ίδια γνώση γι' αυτό) είδαν να "μπαίνει χέρι" στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, στη μισθοδοσία τους, στις συντάξεις τους, καθώς είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό.
   Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε σε συμπολίτες μας με ατομική επιχείρηση, στις κινήσεις τους, στις σχέσεις τους με τους προμηθευτές τους, λόγω επιταγών που δεν μπορούσαν να καλυφθούν κλπ.
   Κι όλα αυτά -κι αυτό είναι το ανεξήγητο, εν μέσω κρίσης ρευστότητας κι ενώ η διάταξη, με θέμα την ρύθμιση σε 100 δόσεις για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους, είναι έτοιμη και συμπεριλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ψηφίζεται τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε και ο Δήμος να πληρωθεί και οι δημότες να μην έχουν το βάρος της καταβολής ολόκληρου του ποσού ντούκου και με τις προσαυξήσεις μάλιστα.
   Επόμενο ήταν, λοιπόν, ο κόσμος να ξεσηκωθεί, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
   Το παρακάτω κείμενο υπογράφεται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας:

ΠΡΟΣ
Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων
 Ο Δήμος  Αρταίων στις 27-6-2017 έδωσε εντολή στις πέντε (5) τράπεζες που υπάρχουν στην πόλη μας, να κατάσχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς 722 συμπολιτών μας για οφειλές τους  προς τον Δήμο Αρταίων  (κυρίως κλήσεις από παράνομη στάθμευση κ.α). Η κατάσχεση αυτή έγινε βάσει των διατάξεων του αρθ. 167 του Ν.3463/2006 και των άρθρων 30 και επομ. του Ν.356/1974. Η επιλογή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για μια τέτοια ενέργεια, απροειδοποίητα, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία,  αλλά και μια χρονική περίοδο όπου συσσωρεύονται πλείστες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις των πολιτών κι ενώ έχει εξαγγελθεί ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές ελαφρύνσεις  για την εξόφληση χρεών δημοτών προς τους  ΟΤΑ, αποδεικνύει την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και την αναλγησία της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Επειδή θεωρούμε ότι η εντολή αναγκαστικής κατάσχεσης των συμπολιτών μας πρέπει να ανακληθεί άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν την λήξη του 10μέρου, που προβλέπει το άρθρο 30Α του Ν.356/74 κι επειδή τόσο το θέμα αυτό, όσο και οι χρονικοί περιορισμοί που ορίζει ο Νόμος είναι ασφυκτικοί, άρα δικαιολογείται και το «κατεπείγον» την υπόθεσης
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Ζητούμε την άμεση σύγκληση  του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του για το παραπάνω θέμα, κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του άρθ. 76 παρ. 2 του Ν.3852/2010, καθόσον εκπροσωπούμε ήδη των ένα τρίτο (1/3) των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση πριν την λήξη της  έκτης (6ης) μέρας από την υποβολή της παρούσας.
Ως  μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ζητούμε να είναι: «Ενημέρωση σχετικά με την ενέργεια των αναγκαστικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών πολιτών από τον Δήμο Αρταίων και λήψη απόφασης για την ανάκλησή της».-
Άρτα, 5-7-2017
Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι
Στασινός Πάυλος
Παπαλέξης Ιωάννης
Κιτσαντά Ευαγγελίτσα
Παπαϊωάννου Κώστας
Παπαμιχαήλ Κων/νος
Κοσμάς Ηλίας
Ντέμσια Αικατερίνη
Ζυγουβέλης Παναγιώτης
Μητρογιώργου Βίκυ
Βλάρας Γρηγόριος
Κατσαντούλα Αναστασία
Παπακίτσος Στέφανος
Ξυλογιάννης  Άγγελος
Πετανίτης Δημήτριος

   Αρχικά, δημοσιεύθηκε σε τοπικά sites ότι το Δημαρχείο αρνήθηκε το αίτημα. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από ανακοίνωση της παράταξης του Παύλου Στασινού:
  "Η παράταξη μας μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό κάλεσε αμέσως τον Δήμαρχο και ζήτησε άμεσα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση για ανάκληση της εν λόγω απόφασης.  
   Δείχνοντας για μια άλλη φόρα τις δημοκρατικές του ευαισθησίες ο Δήμαρχος αρνήθηκε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εν λόγω θέμα."
   Δεν γνωρίζω εάν όντως αρχικά υπήρξε άρνηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής (πάντως αυτά υποτίθεται τα ρυθμίζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι όχι ο Δήμαρχος) ή εάν ο κ. Στασινός παρεξήγησε. Δεν ξέρω εάν επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου, που, τελικά, ώθησαν τον Δήμαρχο να αποδεχθεί το κοινό αίτημα, πάντως, το γεγονός είναι ότι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, είναι: "1. Επί αιτήσεως δεκατεσσάρων (14) Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας με Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ενέργεια των αναγκαστικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών πολιτών από τον Δήμο Αρταίων και λήψη απόφασης για την ανάκλησή της» Εισηγητής: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άρτα 6 / 7 /2017
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.26083
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Βαθμός προτεραιότητας:
Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
Ταχ. Δ/νση: Περιφερειακή οδός & Αυξεντίου
Πληροφορίες: Θόδωρος Ντέμσιας
Τηλ.: 2681362155
Fax: 2681362253
E-mail: grammateiadsartas@gmail.com
ΠΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»
Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 95 παρ.4 του Ν.3463/2006 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) σας καλούμε να προσέλθετε σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, Περιφερειακή οδός και Αυξεντίου, την Δευτέρα 10-7-2017 και ώρα 19,00 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Στη συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Κ. Τσιρογιάννης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ανδρέας Λώλος
Κοινοποίηση:
• κ. Δήμαρχο
• Γενικό Γραμματέα
• Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
• Δ/ντές Τμημάτων
• Γραφείο Τύπου
• Μ.Μ.Ε.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
I. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
II. Δήμαρχος
III. Προέδρους Τοπ. Συμβουλίων
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθήκοντα ελέγχου της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, (κλείσιμο φωτισμού, κλιματιστικών, παραθύρων, κλείδωμα πορτών κ.λ.π.) ανατίθενται στον υπάλληλο του Δήμου κ. Αθανάσιο Τσιατσούλη.
Ακριβές Αντίγραφο
Άρτα αυθημερόν
Με εντολή Δημάρχου
Ο αρμόδιος Υπάλληλος
Θόδωρος Ντέμσιας
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ THN 10-7-2017 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 260863/6-7-2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΑ
1. Επί αιτήσεως δεκατεσσάρων (14) Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας με Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ενέργεια των αναγκαστικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών πολιτών από τον Δήμο Αρταίων και λήψη απόφασης για την ανάκλησή της»
Εισηγητής: κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
2. Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου της ΔΕΥΑΑ στο Δήμο Αρταίων (αριθμ.47/2017) της ΔΕΥΑΑ
3. Παραχώρηση οικοπέδου του Δήμου Αρταίων στη ΔΕΥΑΑ για εξυπηρέτηση γραφείων συνεργείου και αποθηκευτικών χώρων
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Οικ/κών & Παιδείας
4. Επιστροφή ποσού που προέρχεται από λάθος χρέωση τετραγωνικών μέτρων
5. Διαγραφή ποσών από λάθος χρέωση και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων
6. Διαγραφή χρεώσεων από βεβαιωτικούς καταλόγους και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού
7. Λύση μίσθωσης χώρου στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου για χρήση κυλικείου
8. Λύση του με αριθμ. Πρωτ. 2371/26-1-2017 συμφωνητικού μίσθωσης
9. Μείωση μισθωμάτων βάσει της παρ. 4 του άρθρου 9 του Ν. 4071/2012
10. Ανάκληση της αριθμ. 331/2017 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου «Περί παραχώρησης κατά χρήση του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων που βρίσκεται στο χώρο του κοιμητηρίου των Αγ. Αποστόλων και τη διοικησή του από την κοσμητεία»
11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού χρήσης 2017 (αριθμ. 341 & 372/2017 Α.Ο.Ε.)
12. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής εργασιών ασφαλίστρων μεταφορικών μέσων
13. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής «Προμήθεια και τοποθέτηση ελαστικών για τα οχήματα –μηχανήματα έργου του Δήμου Αρταίων έτους 2017
14. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασιών αναβάθμισης & Υποστήριξης ιστοσελίδας Δήμου Αρταίων (www.arta.gr)
15. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών με τίτλο ¨Προμήθεια βιβλίων κλπ ΚΑ:10-6611 ποσού 791,31€ με ΦΠΑ 6% για το έτος 2017
16. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασιών πιστοποίησης παιδικών χαρών
17. Έγκριση πρωτοκόλλων ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής για προμήθεια υλικών συντήρησης & επισκευής κτιρίων & λοιπών εγκαταστάσεων Δήμου Αρταίων Λαικών αγορών Δήμου Αρταίων (ΟΜΑΔΑ 3.1η Κατασκευαστικά υλικά) για το έτος 2017
Εισηγητής: κ. Γενικός Γραμματέας
18. Πρόσληψη ενός υπαλλήλου ειδικότητας ΔΕ Ηλεκτρολόγων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) δίμηνης διάρκειας
19. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης «Προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του Δήμου Αρταίων» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης.
20. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης με τίτλο: Δημιουργία οπτικοακοστικού υλικού (βίντεο) για την τουριστική προβολή του Δήμου Αρταίων
21. Ορισμός εκπροσώπου για την ετήσια Τακτική συνέλευση των μετόχων της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.
22. Έγκριση της αριθμ. 27/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Χορήγηση Γενικής Θέσης Στάθμευσης Αμεα
23. Έγκριση των αριθμ 26 & 28/2017 αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Μετατόπιση Περιπτέρων λόγω Επικινδυνότητας
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουρισμού & Απασχόλησης
24. Έγκριση Συμμετοχής του Δήμου Αρταίων στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση Τουρισμού Tour Natur 2017
25. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για την αγορά του βιβλίου «Χαλκιάδες Άρτας, 1830 – 2000» του κου Βασιλείου Φώτη.
26. Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για την αγορά του βιβλίου «Ο Φόνος της Αποκάλυψης» του κου Γιάννη Τζαμπούρα
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου
27. Αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μέσα της εργασίας: «Εργασίες φυτοπροστασίας δένδρων» και επιλογή τρόπου εκτέλεσης
Εισηγητής: κ. Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
28. Έγκριση της αριθμ.23/2017 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία αφορά «Εισήγηση επί τροποποίησης σχεδίου πόλεως ΟΤ 4Α »
29. Επί αιτήσεως Γεωργίου Μπαλαούρα η οποία αφορά παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Στεγανοποίηση αρδευτικών και αποστραγγιστικών αυλάκων»
30. Επί αιτήσεως της Κ/Ξ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – ΛΙΟΥΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ η οποία αφορά παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση και αναδιαρρύθμιση χώρου στο ισόγειο του Δημαρχείου»
31. Αδυναμία εκτέλεσης διαδικασίας νομιμοποίησης λεπίδας του υπ’ αριθμ. ΚΗΙ 1557 φορτηγού οχήματος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αρταίων
32. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Καθαρισμός αρδευτικών και αποστραγγιστικών αυλάκων Δ.Ε. Φιλοθέης»
33. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου Καθαρισμός αρδευτικών & αποστραγγιστικών αυλάκων ΔΕ Βλαχερνών & ΔΕ Αρταίων και καθαρισμός χειμάρων.
34. Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος»
35. Συγκρότηση των επιτροπών προσωρινής – Οριστικής παραλαβής έργων
36. Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.