14 Ιουλ 2017

"Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα" λέει ο δήμαρχος και τα κάνει ακόμα χειρότερα, παραδεχόμενος, στην ανακοίνωσή του, ότι δεν είπε την αλήθεια!

- Στο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται, τώρα πώς θα τα καταφέρει;
- "Και έτσι και γιουβέτσι" δεν γίνεται δήμαρχε...

   Γενική υπήρξε η κατακραυγή εναντίον του Δήμου Αρταίων και του δημάρχου προσωπικά, για την αψυχολόγητη και ανεξήγητη πρεμούρα του, να προχωρήσει ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ σε κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς 722 συμπολιτών μας, που όφειλαν διάφορα ποσά στο Δήμο, από απλήρωτες κλήσεις στάθμευσης, αρδευτικά, τέλη κλπ., παρά το γεγονός ότι ήταν κυριολεκτικά, όπως αποδείχθηκε, στο παρά πέντε, η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις ΚΑΙ με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις.
   Μια κατακραυγή που έγινε ακόμα εντονότερη, όταν, μόλις (1) ημέρα μετά την κατάσχεση των χρημάτων, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 12/7/17, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε στη Βουλή, την Πέμπτη 13/7/17, το Πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το άρθρο 52, το οποίο αναφέρει:

   Σήμερα, ο δήμαρχος έβγαλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

"Θα τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νέου Νόμου οι οφειλέτες στους οποίους έγινε αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του Νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις οφειλών προς τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ, ο Δήμος Αρταίων κάνει γνωστό πως θα τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νέου Νόμου, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι συμπολίτες στους οποίους έγινε αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, λόγω οφειλών προς το Δήμο. Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα να μην πραγματοποιηθεί η κατάσχεση των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως ήδη αρκετοί οφειλέτες που βρίσκονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά την σχετική ανακοίνωση του Δήμου έχουν επισκεφθεί την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία και έχει βρεθεί λύση.

«Έχουμε πει ότι βλέπουμε όλους τους πολίτες το ίδιο, για αυτό οφείλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς εισήχθη στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών. Η Αυτοδιοίκηση και οι θεσμικοί της φορείς, όπως ΚΕΔΕ, ΕΔΕΥΑ, περίμεναν το εν λόγω Νομοσχέδιο για πάρα πολλούς μήνες, αλλά παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας, με επιστολές, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, δεν γνωρίζαμε εάν και πότε θα μπει στη Βουλή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης."

   Μόνο που, αντί να τα καλυτερεύει, τα κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα, γιατί ουσιαστικά ομολογεί ότι δεν είπε την αλήθεια την περασμένη Δευτέρα. Και, δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος δεν λέει την αλήθεια, μάλλον λέει ψέμματα. Εξηγούμαι:
   Την περασμένη Δευτέρα 10/7/2017, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά από κοινό αίτημα ΟΛΩΝ των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για το θέμα, ο δήμαρχος μάς ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα, διότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί πλέον να γίνει. Κρύφτηκε μάλιστα πίσω από την Υπηρεσία και δήλωσε ότι άπαξ και η Υπηρεσία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αυτός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για να το σταματήσει, ούτε να το ανακαλέσει.
   Τι συνέβη λοιπόν σήμερα και ΞΑΦΝΙΚΑ, ο δήμαρχος μπορεί να "εξετάσει τη δυνατότητα να μην πραγματοποιηθεί η κατάσχεση των χρημάτων";
   Και πώς θα τύχουν των ευεργετικών διατάξεων όσοι τους έβαλε χέρι στους λογαριασμούς; Θα τα ξαναδώσει πίσω;


   Σε αυτόν τον άνθρωπο που του κατέσχεσε τη σύνταξη προχθές θα την ξαναδώσει πίσω; Και μετά θα τον εντάξει στις 100 δόσεις; Τώρα μπορεί και τη Δευτέρα δεν μπορούσες

   ΥΓ: Ο δήμαρχος θα μπορούσε να ζητήσει μια συγνώμη. Να πει έκανα λάθος. Παρασύρθηκα, κάτι τέλος πάντων.
   Όχι όμως, ούτε αυτό δεν κάνει. Τη Δευτέρα κρύφτηκε πίσω από την Υπηρεσία, σήμερα κρύβεται πίσω από την τάχα ελλιπή ενημέρωση. Ότι, δηλαδή, δεν γνώριζε για το πότε θα κατατεθεί η διάταξη, ότι το υπουργείο δεν του απαντούσε, παρά τις διαρκείς οχλήσεις κλπ. Λοιπόν, λέω να μην το σχολιάσω σοβαρά και χαλάσουμε τις καρδιές μας, γιατί δεν πείθει ούτε πεντάχρονο κι όποιος τον συμβούλεψε να περιλάβει κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση, δεν του προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες...
    Για τον απλούστατο λόγο, ότι α συνέβαινε κάτι τέτοιο και δεν θα το ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν τον κατακεραύνωναν απ' όλες τις πλευρές, ακόμα και σύμβουλοι της παράταξής του, ότι δεν περιμένει λίγες μέρες μέχρι την κατάθεση της ευεργετικής διάταξης;
   Άστο δήμαρχε, άκου με που σου λέω, μην το κάνεις χειρότερα απ' ότι είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.