3 Ιουλ 2017

Διαγράφονται βεβαιωμένες οφειλές προς τις εφορίες πριν το 2015, για νοσηλεία των ανασφάλιστων

Επιπλέον 150.000.000 ευρώ, «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ

   Θα θυμάστε τις "ωραίες" εποχές των ΣαμαροΒενιζέλων στην κυβέρνηση και του Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, όταν 2.500.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, εάν χρειαζόταν να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο και δεν πλήρωναν τον λογαριασμό εντός 30 ημερών, τους έρχονταν το ειδοποιητήριο στο σπίτι, ότι η οφειλή τους πήρε το δρόμο προς τη ΔΟΥ, για να βεβαιωθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
   Στον αντίποδα, η κυβέρνηση Τσίπρα, αμέσως μετά τις εκλογές, προχώρησε σε αυτό που είχε δεσμευτεί: στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στις δημόσιες δομές Υγείας και στη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία για όλους, ασφαλισμένους και μη.
   Πέρα απ' αυτό, για να λήξει η εκκρεμότητα με τις οφειλές, που είχαν βεβαιωθεί πριν το 2015, επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα
   Για αυτή την νομοθετική ρύθμιση, λοιπόν, ώστε να γίνει διαγραφή χρεών για νοσηλεία των ανασφάλιστων πολιτών στις εφορίες, μίλησε Στο Κόκκινο και στην εκπομπή του Στάθη Σχινά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ, μεταξύ άλλων, έκανε και μια σύντομη αποτίμηση του έργου του υπουργείου με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί στις 30 Ιουνίου.
   Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι στόχος εξ αρχής ήταν να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των δομών δημόσιας Υγείας, να διασφαλιστεί στοιχειώδης ευστάθεια και εύρυθμη λειτουργία των δομών και να γίνει καθολική κάλυψη του πληθυσμού από το σύστημα Υγείας «και αυτό το κάναμε με πολύ πλήρη τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά.
   Ο υπουργός εξήγησε ότι σήμερα όλοι οι ανασφάλιστοι πάνε μόνο με τον αριθμό ΑΜΚΑ τους στις δημόσιες δομές Υγείας, χωρίς άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
   Συγκεκριμένα, το πρώτο πεντάμηνο του έτους, εξήγησε, για 528.000 μοναδικούς ανασφάλιστους ασθενείς συνταγογραφήθηκαν φάρμακα αξίας 60.000.000 ευρώ (το 1/3 από αυτούς με εισοδηματικά κριτήρια παίρνει τα φάρμακα χωρίς καμιά συμμετοχή) και οι εξετάσεις αξίας 23.000.000 ευρώ «μια πολύ σημαντική κοινωνική παροχή που δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Ξανθός.
   Ο κ. Ξανθός προανήγγειλε την νομοθετική ρύθμιση για διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, χρέη δηλαδή που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015, κόστους 28.000.000 ευρώ. Ενώ εξήγησε ότι επιπλέον 150.000.000 ευρώ, «πάγωσαν» με ενέργειες της κυβέρνησης και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ.
   Ο υπουργός επισήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε πρόσληψη 9.000 εργαζόμενων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κ.ά.) στις διάφορες δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ενώ αναμένεται να προσληφθούν 9.000 εργαζόμενοι. Ήδη το ΑΣΕΠ ενέκρινε την πρόσληψη 1.600 μόνιμων γιατρών και ξεκίνησαν οι διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.