24 Ιουν 2017

«Παράθυρο στον κόσμο» η Ιόνια Οδός, ο δρόμος που βάζει οριστικά τέλος στην απομόνωση της Ηπείρου! - VIDEO

- Σε δυο ώρες η διαδρομή Γιάννενα - Αντίρριο, ενώ μέχρι τέλος Αυγούστου 3,5 ώρες θα είναι η Αθήνα
- Στην τελική ευθεία η σύνδεση με Τζουμέρκα, ενώ πήρε «πράσινο φως» και ο άξονας Κακαβιάς


   Λίγη ακόμη υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί, αφού μέχρι το τέλος Αυγούστου η Ιόνια Οδός αναμένεται να έχει παραδοθεί στο σύνολό της!
   Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 196 χλμ, βρίσκεται στην τελική ευθεία και ήδη, με τα λειτουργούντα τμήματά του, έχει μεταμορφώσει οδικά την Δυτική Ελλάδα, μιας και φτάνει κανείς σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία γρήγορα και με ασφάλεια! Σε συνδυασμό και με την Ολυμπία Οδό, που έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία, τα Γιάννενα θα είναι μια… ανάσα από την Αθήνα, αφού η διαδρομή χρονικά θα γίνεται σε περίπου 3,5 ώρες!

  Αναπτυξιακό έργο…
   Αν και έχει περάσει από… σαράντα κύματα το έργο της Ιόνιας Οδού, ωστόσο, πλησιάζοντας πλέον στην ολοκλήρωσή του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, αφού θα είναι εύκολη η πρόσβαση στην απομονωμένη μέχρι πριν λίγο καιρό Δυτική Ελλάδα, αλλά και στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, που αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου - εξόδου από τη χώρα. Την ίδια ώρα, στα Γιάννενα θα διασταυρώνονται δυο από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της χώρας, Ιόνια Οδός – Εγνατία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής.

  Αρχές Ιουλίου
   Από τα εναπομείναντα τμήματα που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, στην κυκλοφορία αναμένεται τις πρώτες μέρες του Ιουλίου αυτό μεταξύ Αμφιλοχίας και Σελλάδων Άρτας. Με την παράδοσή του, μπαίνει οριστικό τέλος στις βασανιστικές στροφές του Μενιδίου και πλέον θα απομένει το τελευταίο κομμάτι, από την Πέρδικα μέχρι την Ανισόπεδο Κόμβο όπου η Ιόνια θα ενωθεί με την Εγνατία Οδό.

  Εντυπωσιακό βίντεο…
   Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, καταγράφει το νέο βίντεο που έδωσε τον Μάιο στη δημοσιότητα η παραχωρησιούχος, παρουσιάζοντας τόσο τα τμήματα που έχουν ήδη παραδοθεί σε κυκλοφορία, όσο και τα εναπομείναντα που πρόκειται να παραδοθούν τους δύο επόμενους μήνες.



   Με αρχή του εικονικού αυτού ταξιδιού το Αντίρριο και το σημείο σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», παρουσιάζεται αρχικά το ενιαίο τμήμα των 102 χιλιομέτρων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας, ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος, καθώς και εντυπωσιακά τεχνικά έργα όπως:
   - Η σήραγγα της Μακύνειας μήκους 542 μέτρων
   - Η σήραγγα της Κλόκοβας μήκους 2.950 μέτρων
   - Η γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Εύηνο συνολικού μήκους 260 μέτρων και μέγιστου ύψους 35 μέτρων
   - Η σήραγγα της Καλυδώνας μήκους 1.200 μέτρων
   Με την παράδοση του εν λόγω τμήματος σε κυκλοφορία, η χρονοαπόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Αμφιλοχία – Σελλάδες
   Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας, συνολικού μήκους 27 χιλιομέτρων. Την παράδοση του εν λόγω τμήματος, καθυστέρησαν σημειακά προβλήματα απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Κρίκελλου Αιτωλοακαρνανίας, καθιστώντας ανέφικτη τη σύνδεσή του με τα υπόλοιπα λειτουργούντα τμήματα, λόγω της μεγάλης απόστασής του από την υφιστάμενη Εθνική Οδό. Στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη γέφυρα της Ιόνιας Οδού, αυτή του Μενιδίου, συνολικού μήκους 532 μέτρων και μέγιστου ύψους 33 μέτρων.

  Σελλάδες - Πέρδικα
   Το «ταξίδι» συνεχίζεται στο επίσης λειτουργούν τμήμα, συνολικού μήκους 53 χλμ., από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, το οποίο παραδόθηκε σε κυκλοφορία τον περασμένο Μάρτιο, μειώνοντας τη χρονοαπόσταση της εν λόγω διαδρομής σε λιγότερο από 30 λεπτά αντί σχεδόν 1 ώρας που απαιτούνταν πριν μέσω της υφιστάμενης Eθνικής Oδού. Και στο συγκριμένο τμήμα παραλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά, όπως μεταξύ άλλων, η γέφυρα Γυμνότοπου συνολικού μήκους 252 μέτρων και μέγιστου ύψους 30 μέτρων, καθώς και η γέφυρα Τσαγκαρόπουλου - η εντυπωσιακότερη του έργου - συνολικού μήκους 447 μέτρων και μέγιστου ύψους 57 μέτρων.

  Το τελευταίο τμήμα
   Τέλος, παρουσιάζεται το σχεδόν ολοκληρωμένο τμήμα από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο με την Εγνατία Οδό, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων. Την παράδοση του εν λόγω τμήματος, καθυστέρησαν προβλήματα απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού. Σε αυτά τα 14 χλμ. περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά όπως η γέφυρα Κρυφοβού συνολικού μήκους 280 μέτρων, καθώς και η σήραγγα της Αμπελιάς μήκους 900 μέτρων. Το εν λόγω τμήμα πρόκειται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τον προσεχή Αύγουστο.
   Σήμερα, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, διαρκεί σχεδόν 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

  Σύνδεση με Τζουμέρκα
   Την ίδια ώρα, καλά φαίνεται πως είναι τα νέα για τον κάθετο άξονα σύνδεσης της Ιόνιας με τα Τζουμέρκα, αφού μπήκε στην τελική ευθεία η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού. Ήδη από τα μέσα Μαϊου εκδόθηκε η σχετική δικαστική απόφαση, που αφορά στις απαλλοτριώσεις, οι οποίες προκύπτουν από το έργο και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του.
   Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές με την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ενημερώθηκε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται στο στάδιο της σχετικής προετοιμασίας της δημοσιοποίησης της προκήρυξης του διαγωνισμού, που θα γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού της τάξεως των 31 εκατ. ευρώ και θα συνδέει την περιοχή των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό στον κόμβο Τερόβου.
   «Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων, ένα έργο που υπήρξε πάγιο και χρόνιο αίτημα φορέων και κατοίκων, ένα έργο, που η Δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων έθεσε εξαρχής ως στόχο και δικαίως αισθάνεται πλέον ικανοποιημένη με την όλη εξέλιξη», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.

  Η επέκταση έως Κακαβιά
   Θετικές εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν και για την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, αφού δόθηκε το «πράσινο φως» για να υποβληθεί ο σχετικός φάκελος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ενταχθεί στον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.