2 Ιουν 2017

Όταν η Ν.Δ. του Γεωργιάδη "σκύλεψε" τη Ν.Δ. του Καραμανλή - VIDEO

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η Ν.Δ. του Γεωργιάδη, μια χουντοβασιλική Ν.Δ. και καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουν οι παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες

   Όταν είδα χθες, σε απευθείας μετάδοση, κατά την προσέλευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μητρόπολη Αθηνών, για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, αρκετούς Νεοδημοκράτες να ξεσπούν σε έντονες αποδοκιμασίες και γηπεδικά γιούχα, η πρώτη, η αυθόρμητη σκέψη μου ήταν:
   "Τέτοιοι είναι. Δεν σέβονται τίποτα και κανέναν. Ούτε καν τον εκλιπόντα Μητσοτάκη, που, υποτίθεται, πήγαν να πενθήσουν. Μόλις είδαν τον πρωθυπουργό, που πήγε να τιμήσει τον νεκρό, ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα. Μαθημένοι τόσες δεκαετίες στο φαγοπότι, στα ρουσφέτια, στο κομματικό κράτος, ξεσπάθωσαν, μόλις είδαν αυτόν που τους τα στέρησε. Απλά... κατσαπλιάδες!" 



   Αργότερα, όμως, το σκέφτηκα ψυχραιμότερα και αναθεώρησα. Ήταν λάθος μου να τσουβαλιάσω όλους μαζί τους Νεοδημοκράτες.
   Γνωρίζω πάρα πολλούς δεξιούς, που δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό. Που θα συναισθάνονταν ότι τέτοιες χυδαίες εκδηλώσεις δεν αρμόζουν στην περίσταση. Ίσως, ακόμα-ακόμα να αισθάνονταν και τιμή, που ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα και πέρα από πολιτικές διαφορές, παρίσταται στην κηδεία του πρώην αρχηγού τους. Ακόμα κι όμως, αν δεν το έβλεπαν έτσι, ακόμα κι αν δεν το έκαναν για λόγους "αστικού" πολιτισμού, θα έκαναν σίγουρα την ανάγκη φιλοτιμία, σεβόμενοι την στιγμή.


 
   Και, αμέσως μετά, βλέποντας το video με τα χειροκροτήματα στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, σε αντιδιαστολή με τα γιούχα στον πρωθυπουργό, συνειδητοποίησα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι οι Νεοδημοκράτες, που ξέραμε οι παλιότεροι, δεν είναι οι Νεοδημοκράτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι μια μάζα ανθρώπων, με συγκεκριμένες καταβολές, η οποία ακολουθεί τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τα άλλα ακροδεξιά παιδιά που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο οποίος τους έχει δώσει απόλυτη ελευθερία και χώρο και δεν διστάζει να θυσιάσει, για χάρη τους, παλιά στελέχη της παράταξης, σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς, αν είναι αυτός που ηγείται της Ν.Δ. και αυτοί εξυπηρετούν τους σκοπούς του ή μήπως το ακριβώς αντίθετο.
   Μια Ν.Δ.-καρικατούρα, μια εκτρωματική μετάλλαξη, όπως καρικατούρα ήταν και η προσπάθειά τους να μεταλλάξουν την κηδεία σε "λαϊκό ξεσηκωμό". Έναν "ξεσηκωμό ενάντια της χούντας". Όχι της χούντας "της καρδιάς τους", αλλά της "χούντας", του Τσίπρα, όπως σαφώς υπονόησε, εμμέσως πλην σαφώς, στο κάλεσμά του ο Χρήστος Κώνστας του ΣΚΑΪ. Που, ποσώς ενδιαφέρεται για το ποια σχέση μπορεί να έχει η χούντα των τανκς και της ωμής καταπίεσης με έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό και την ελευθερία να τον γιουχάρει κανείς ανεμπόδιστα. Θα μου πείτε, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ΣΚΑΪ και την προπαγάνδα του...

    Όμως, παρά την κινητοποίηση, παρά τα τηλεφωνήματα, παρά την πρόθεση να μπουν λεωφορεία, ο πολύς κόσμος δεν ακολούθησε την προτροπή. Αυτό που συνέβη, στην πραγματικότητα, είναι ότι, πέρα από τον απλό κόσμο, που ήθελε να υποβάλλει τα σέβη του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε 2 λεωφορεία με οπαδούς του και αυτοί, απλά, έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, δηλαδή να επευφημούν τον "βασιλέα" και να ξεφωνίζουν τον "ληστοκομμουνιστοσυμμορίτη"!
   Είμαι βέβαιος, δεν έχω καμιά αμφιβολία, ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης (λέω τους πρώτους που μου έρχονται στο μυαλό), που ήταν εκεί, δεν πρέπει να ένιωσαν καθόλου καλά μπροστά σ' αυτό το θλιβερό θέαμα. Ίσως, μάλιστα να αισθάνθηκαν ντροπή, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της κατάντιας, ότι, δηλαδή, αυτή η Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με τη Ν.Δ. του ιδρυτή της, του Κων/νου Καραμανλή.
   Και, όπως έχω καταλάβει, από πολλές συζητήσεις που κάνω με φίλους, που είναι παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι, στ' αλήθεια, η Ν.Δ. του Γεωργιάδη, μια χουντοβασιλική Ν.Δ.
   Και, πιστέψτε με, δεν τους αρέσει καθόλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.