26 Ιουν 2017

Έρχεται το Its Kale Festival και μας φέρνει ένα μοναδικό γεγονός: Ο Goran Bregovic συναντά για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά

Η Βαλκανική μουσική συναντά την μουσική κληρονομιά της Ηπείρου

   Ένας νέος θεσμός, το Its Kale Festival, έρχεται στην πόλη των Ιωαννίνων, για να αποτελέσει ένα από τα σημαντικά καλοκαιρινά φεστιβάλ της χώρας μας, άλλα και μια ευκαιρία όχι μόνο για τους Γιαννιώτες, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να έχουν επαφή με επιλεγμένες και σημαντικές καλλιτεχνικές παραγωγές.
   Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του νέου πολιτιστικού θεσμού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής, παρουσίασαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος.
   Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με την λειτουργία των νέων οδικών δικτύων, τα Γιάννενα μπορούν να αποτελέσουν έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό, για πολίτες από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία. Αρκεί βέβαια εμείς να δημιουργήσουμε αξιόλογες αφορμές και ερεθίσματα.Το νέο μας φεστιβάλ, λοιπόν, είναι ένας καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών. Παράλληλα είναι και μια σημαντική και αναγνωρίσιμη ευκαιρία προβολής της πόλης και αύξησης της επισκεψιμότητας, τόσο στην πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα και μνημεία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή».
   Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου έκανε λόγο για ένα νέο πολιτιστικό θεσμό, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και στόχο να αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών. «Πιστεύουμε ότι ήταν καιρός η πόλη να αποκτήσει έναν καλοκαιρινό πολιτιστικό θεσμό, αντάξιό της. Πιστεύουμε ότι το αγαπημένο μας Κάστρο πρέπει να παραμένει ζωντανό και να αποτελεί πάντα τον τόπο που αντηχεί δυνατά και πειστικά η καρδιά του Πολιτισμού Το Ιτς Καλέ αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο, με εθνική και διεθνή αναγνωρισιμότητα και εμβέλεια και προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για την ασφαλή διεξαγωγή αναλόγων εκδηλώσεων, αλλά και πολλαπλές επιλογές χώρων φιλοξενίας τους. Συνδυάζοντας τεχνογνωσία, εμπειρία, ιδέες και τις προσπάθειες των στελεχών του Πνευματικού Κέντρου, σας παρουσιάζουμε σήμερα το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, το Its Kale Festival Ιωάννινα 2017. Το κοινό, όπως πάντα θα είναι ο τελικός κριτής της προσπάθειάς μας».
   Από το πλούσιο πραγματικά πρόγραμμα, ξεχωρίζει η μοναδική συνάντηση δύο καλλιτεχνών, του διεθνούς φήμη συνθέτη που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, του Goran Bregovic, με τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.
  Η Βαλκανική μουσική και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου στο Its Kale Festival 2017 Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων και θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017
Μικρή Νυχτερινή μουσική
Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου
Συμπράττει ο Δημήτρης Υφαντής
Το σημαντικό μουσικό μας σχήμα ετοίμασε και παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο Μικρή Νυχτερινή μουσική , με έργα Μπαχ Μότσαρτ, αλλά και Γ. Μαρκόπουλου και Στ. Ξαρχάκου.
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Piaf! The show

Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη θρυλική Γαλλίδα ερμηνεύτρια! Με ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες και διθυραμβικές κριτικές η παράσταση PIAF! THE SHOW συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται στα Ιωάννινα.
Στον ρόλο της Εντίθ Πιαφ, η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.


Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα
Για πρώτη φορά στην ιστορία χορωδοί από πολλές πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη 
Σε μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος, καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017
Goran Bregovic – Πετρολούκας Χαλκιάς
Η Βαλκανική μουσική και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου
στο Its Kale Festival 2017
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων και θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.


Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017
Haig Yazdjian – Δημ. Υφαντής

Περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, καθένας από τη δική του μάνα-γη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Haig Yazdjian συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί, ζωντανά, στη σκηνή με τη δική τους αισθητική προσέγγιση στο σύγχρονο ελληνικό «ethnik» ήχο.


Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017
C – Drain Live!

Μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία με το ελληνικό συγκρότημα ατμοσφαιρικής ροκ μουσικής, που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Παράλληλα ειδικοί καλλιτέχνες θα κάνουν προβολές video mapping, με θέματα από έργα του Andy Warholl, Roy Lichtenstein, αλλά και θέματα από την ιστορία της πόλης, του Κάστρου και του Βυζαντινού Μουσείου


Τρίτη 18 Ιουλίου 2017
Η Λίμνη των Στεναγμών
Αναβίωση της ιστορικής παράστασης Θεάτρου Σκιών από τον μοναδικό συνεχιστή της παράδοσης του Έλληνα Καραγκιόζη, Κώστα Μακρή.
Η παράσταση γίνεται με το αυθεντικό κείμενο και τεχνικές των αρχών του προηγουμένου αιώνα και κορυφώνεται με την «αποθέωση».
Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
Ερωτόκριτος
Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέλεξε ως πρώτο ελληνικό έργο τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, με μουσική του Δημήτρη Μαραμή, που ενθουσίασε στις παραστάσεις με τις οποίες εγκαινιάστηκε το νέο της κτίριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή είναι ένας κύκλος τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη, βασισμένος στην πρωτότυπη έμμετρη ποιητική μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Tετάρτη 26 Ιουλίου 2017
Διονύσης Σαββόπουλος
Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στη φωνή του.

Διαλέγει τραγούδια που φέρνουν την μοναδική και ξεχωριστή του σφραγίδα. Τραγούδια που αγαπήσαμε κι αγαπηθήκαμε με αυτά, κυριαρχούν για δυο ώρες περίπου στη σκηνή.

Είναι μια από τις σπάνιες στιγμές που έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει απλά, καθαρά, γεμάτα τον μοναδικό Διονύση Σαββόπουλο σε μια ατμοσφαιρική συναυλία.


Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017
(Αυγουστιάτικη Πανσέληνος)
«Αυτόν που αγαπώ…»
Alexandra Gravas in concert
Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μια εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ…» Στην βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου, μια μουσική παράσταση γεμάτη αγάπη με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, την Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α.
Είσοδος Ελεύθερη

   Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. εκτός από την συναυλία Goran Bregovic - ΠετροΛούκα Χαλκιά, που, λόγω μεγάλης διάρκειας, ξεκινά στις 9 μ.μ.
   Οι προπωλήσεις των εισιτηρίων έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Πνευματικού Κέντρου, ή στο τηλέφωνο 26510 83940

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.