28 Ιουν 2017

Απόψε τα μεσάνυχτα η εκτόξευση του Hellas-Sat 3

- Μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος
- Απευθείας μετάδοση της εκτόξευσης στις 11:30 από την ΕΡΤ1

   Έτοιμος για το ταξίδι του στο διάστημα είναι ο νέος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas - Sat 3, ο οποίος προγραμματίζεται να εκτοξευθεί σήμερα τα μεσάνυχτα από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.
   Η εκτόξευση του δορυφόρου -με έναν πύραυλο Ariane 5 ύψους 51 μ.- θα γίνει από κοινού με το νέο δορυφόρο του διεθνούς οργανισμού δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat.
   Αν όλα πάνε καλά, ο δορυφόρος αναμένεται να τεθεί στην τελική γεωστατική τροχιά του περίπου πέντε μέρες μετά την εκτόξευσή του, οπότε πλέον θα έχουν αναπτυχθεί οι τέσσερις κεραίες του (μία για τον Hellas-Sat 3 και τρεις για τον Inmarsat).
   Ο κοινός δορυφόρος, που έχει μέγεθος μικρού λεωφορείου, κατασκευάσθηκε στη Γαλλία από τη γαλλo-ιταλική κοινοπραξία Thales Alenia Space, έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής 16,5 έτη και η τροχιακή θέση του θα είναι στις 39 μοίρες ανατολικά.
   Ο νέος δορυφόρος, ο οποίος φέρει εξοπλισμό για δύο ξεχωριστές χρήσεις και έχει βάρος 5,8 τόνων, θα επιτρέψει την επέκταση των εργασιών της Hellas Sat με τους 47 αναμεταδότες του.
   Παράλληλα, θα δώσει νέες δυνατότητες στον οργανισμό Inmarsat για την παροχή κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και πρόσβασης στο διαδίκτυο στους επιβάτες των αεροσκαφών που πετάνε πάνω από την περιοχή της ΕΕ.
   Η χρήση του Hellas Sat 3 θα επιτρέψει την αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου Hellas Sat 2 που είχε ακτοξευθεί το 2003 από τις ΗΠΑ και τη βελτιωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
   Η Hellas-Sat, με έδρα την Κύπρο, η οποία αποτελεί πλέον θυγατρική της αραβικής Arabsat, σχεδιάζει να θέσει σε τροχιά έναν ακόμη δορυφόρο, τον Hellas-Sat 4.
   Ο έλεγχος του Hellas-Sat 3 θα γίνεται από το κέντρο της θυγατρικής της Hellas Sat στο Κορωπί.


«Η Ελλάδα ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα»
   Η Ελλάδα ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς από τη γαλλική Γουιάνα, όπου απόψε τα μεσάνυχτα αναμένεται να εκτοξευθεί ο δορυφόρος Hellas Sat 3, από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο Κουρού.
   «Μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, αξιοποιεί το διεθνές γεωπολιτικό της εκτόπισμα, τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που δίνει η δορυφορική και διαστημική τεχνολογία» αναφέρει στο μήνυμα του ο Ν. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή εξέλιξη είναι ένα σαφές σήμα και προς τη διεθνή κοινότητα και προς το εσωτερικό της χώρας, ότι η Ελλάδα ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα.
πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 11:30 από την ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.