10 Ιουν 2017

Χρήστος Σιμαρδάνης: «Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight»

- «Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας»
- Με αφορμή το σημερινό Athens Pride, που έχει κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας»

   Τον λόγο για τον οποίο αρνήθηκε να βγει σε ραδιοφωνικό σταθμό την ημέρα του Athens Pride, εξήγησε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης.
   «Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες είμαι περήφανος που έχω αυτιά. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά.
   Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου, για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας».
πηγή


Athens Pride 2017 είναι... «Θέμα Παιδείας»

Για 13η χρονιά οργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας «Athens Pride», μια διοργάνωση-ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος - Ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία του Φεστιβάλ, καθώς φέτος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη από τις πρεσβείες άλλων χωρών (μέχρι στιγμής 29 πρεσβείες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους)

Για 13η χρονιά οργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας «Athens Pride», μια διοργάνωση-ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος.
«Η μετακόμιση του φεστιβάλ έχει συμβολική σημασία, γιατί αποτελεί αναγνώριση ότι πλέον γίνεται ορατό στον κόσμο του Pride, αλλά επίσης δείχνει ότι μεγαλώνει και δεν χωράει στην πλατεία Κλαυθμώνος» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Ραφαήλ Μπιλίδας, υπεύθυνος επικοινωνίας του Φεστιβάλ.
Ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία του Φεστιβάλ, καθώς φέτος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη από τις πρεσβείες άλλων χωρών (μέχρι στιγμής 29 πρεσβείες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους).
Η φετινή διοργάνωση, σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, θα έχει κεντρικό μήνυμα «Θέμα Παιδείας» (εδώ η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ). Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, με το σύνθημα αυτό τονίζεται ότι «η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και τη σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας».
Μέσα από τη διοργάνωση επιδιώκεται «μια κοινωνία στην οποία αξίες, όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα. Μια κοινωνία που θα έχει μάθει να αποδέχεται και να σέβεται όλες τις σεξουαλικότητες, τα φύλα και τα σώματα, είναι μια κοινωνία με παιδεία».
Την πλατεία Συντάγματος παραχώρησε για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο Δήμος Αθηναίων. Όπως είπε η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κατέθεσαν μελέτη κοινόχρηστου χώρου για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος, «μια μελέτη που θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά για τον Δήμο σχετικά με τη χρήση του δημόσιου χώρου».
Της παρέλασης του Athens Pride προηγήθηκε μια εβδομάδα πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων (3-9 Ιουνίου) σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας athenspride.eu Σημειώνεται επίσης, ότι στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».

Η επίσημη έναρξη της παρέλασης έχει προγραμματιστεί για τις 18.30 το απόγευμα
Το Pride διαρκεί όλη την ημέρα, από τις 12 το μεσημέρι και μετά ξεκινούν οι διάφορες δράσεις.
Με το συναυλιακό κομμάτι να είναι πιο δυναμικό από ποτέ, το Athens Pride μας καλεί σ΄ένα μεγάλο πάρτι που θα ξεκινήσει στις 21.00.
Φέτος στη σκηνή του Athens Pride θα δούμε τους: Νατάσσα Μποφίλιου, Ελένη Φουρέιρα, Δημήτρη Σαμόλη, Stereo Soul, Γιάννης Βασιλόπουλο, Σπύρος Παρασκευάκο, Δήμητρα Σελεμίδου.

Το πρόγραμμα 

12:00 – 17:00
ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Face and Body Painting με τα χρώματα ουράνιου τόξου
Φτιάξε το δικό σου πλακάτ και εκφράσου με το θέμα που σε καίει
13:00 – 17:00
DJ SETS
17:00
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 
18:00
ZUMBA® PARTY
Χορεύουμε και ξεσαλώνουμε ακολουθώντας την Εκπαιδεύτρια Νένα-Ελένη Δασκαλοπούλου και τους ZUMBA® Ιnstructors.
18:30
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
19:00
ΠΑΡΕΛΑΣΗ
21.00 – 00.00
ATHENS PRIDE LIVE SHOW & PARTY


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας

Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής (εδώ η σχετική ανακοίνωση), η οποία μετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία:
  • Ανάρτηση πανό με το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής,
  • Χρωματισμό όλων των διαβάσεων περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος στα χρώματα του Athens Pride,
  • Παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως στις 4/6 για το πικ νικ των εθελοντών των οργανώσεων.
«Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, είναι προϋπόθεση συνεκτικής και αλληλέγγυας ανάπτυξης μιας κοινωνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου.


«Θέμα παιδείας»: Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Athens Pride, Σάββατο 10/6 στο Σύνταγμα

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 10 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα “Θέμα παιδείας” Και πράγματι, η αλλαγή συνείδησης, το σπάσιμο των στερεοτύπων, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αντιμετώπιση του κοινωνικού ρατσισμού και των διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και όλων όσοι απειλούνται από τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα παιδείας και κουλτούρας.
Οι αγώνες που έχουν δοθεί από το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια, πιάνουν τόπο. Ο “αόρατος” κόσμος γίνεται ορατός. Η υπερηφάνεια της ύπαρξης κερδίζει έδαφος. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις αργά, αλλά σταθερά χάνουν. Η πάλη για την πλήρη ισονομία συνεχίζεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν κάθε πολίτη που ονειρεύεται ένα διαφορετικό και πολύχρωμο κόσμο σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις, αλλά και την παρέλαση στις 7 το απόγευμα. 


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δίκαια αιτήματα ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια

Το νέο σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου 347 Π.Κ., η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, η εισαγωγή Θεματικής εβδομάδας ταυτότητας και έκφρασης του φύλου στα σχολεία, είναι θετικά βήματα στην ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, όπως η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και η πρόβλεψη της τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και η προσθήκη μαθήματος για τα κοινωνικά δικαιώματα, αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το AthensPride και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις.
H ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το Athens Pride και τα Pride των υπόλοιπων πόλεων, ως Φεστιβάλ υπερηφάνειας, ορατότητας και διεκδίκησης, μας υπενθυμίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει ισότητα και ελευθερία για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κριτήριο, απαιτεί συνεχή αγώνα για την προάσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Εξέχουσα θέση μεταξύ αυτών κατέχουν οι διεκδικήσεις της LGBTQI+ κοινότητας. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υφίστανται εδώ και δεκαετίες τρομακτική καταπίεση, αναφορικά με την ταυτότητα και την έκφραση του φύλου τους. Θεσμικές διακρίσεις, ρατσιστικές προκαταλήψεις, λεκτική και σωματική βία συνθέτουν την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων και τους οδηγούν πολλές φορές στο περιθώριο.
Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν γίνει πολύ θετικά βήματα για την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων της LGBTQI+ κοινότητας. Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης παρέχει τη δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να δώσουν στη σχέση τους νομικό περίβλημα, απολαμβάνοντας μια σειρά δικαιωμάτων. Η κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου 347 Π.Κ. για την παρά φύση ασέλγεια μεταξύ ανδρών διόρθωσε μία αδικία που υπήρχε για χρόνια στον Ποινικό Κώδικα και διαιώνιζε την άνιση μεταχείριση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας επιτρέπει την απόκτηση συνολικής εποπτείας για το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο πάνω σε περιστατικά ρατσιστικής βίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για εισαγωγή της Θεματικής Εβδομάδας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έφερε όλη τη σχολική κοινότητα (δασκάλους, γονείς, μαθητές/τριες) σε επαφή με θέματα ταυτότητας και έκφρασης του φύλου.
Παρά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στην κατεύθυνση των ΛΟΑΤΚΙ+ διεκδικήσεων και, συνολικά, για τη διαμόρφωση μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που σέβεται και αγκαλιάζει το διαφορετικό. Η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και η πρόβλεψη της τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια συνιστούν δίκαια αιτήματα, για τα οποία πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα ο δημόσιος διάλογος, με ορίζοντα την ικανοποίησή τους. Η προσθήκη στο σχολικό πρόγραμμα ενός μαθήματος για τα κοινωνικά δικαιώματα θα συμβάλει στην εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών με θέματα σεξουαλικότητας και φύλου, ώστε να μην αντιμετωπίζονται αργότερα σαν κάτι εξωπραγματικό ή μεταφυσικό.
Στη σημερινή συγκυρία, βρισκόμαστε ενώπιον του Σχεδίου Νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, που αποτελεί σε κάθε περίπτωση τομή για τα ελληνικά δεδομένα, δικαιώνει την πολυετή και σκληρή μάχη των τρανς ατόμων και αποκαθιστά μία περίπτωση δυσμενούς διάκρισής τους. Το Σχέδιο Νόμου κινείται αναμφισβήτητα στη σωστή κατεύθυνση, μολονότι επιδέχεται σίγουρα ορισμένες βελτιώσεις. Έτσι, η συνάρτηση της δυνατότητας φυλομετάβασης με τη διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου, η προσθήκη της αντιστοιχίας της εξωτερικής εμφάνισης στις προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο και η μη αναφορά στα intersex άτομα συνιστούν ελλείμματα που πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά κατά την περίοδο της διαβούλευσης και να καλυφθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πριν την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου προς ψήφιση.
Πολύ περισσότερο, πρέπει να γίνει σαφές ότι οποιοσδήποτε νόμος, όσο πλήρης και αν είναι, δεν αρκεί για την ουσιαστική άρση των έμφυλων διακρίσεων, αν η ισότητα όλων των ανεξαιρέτως των ανθρώπων δεν εμπεδωθεί στη συλλογική συνείδηση, αν με άλλα λόγια δε μετασχηματιστεί εκ βάθρων η κοινωνία. Αυτός ο μετασχηματισμός δεν εξαντλείται με τη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά είναι μία μακρά διαδικασία, που χρειάζεται επίμονες και επίπονες προσπάθειες από όλους/ες. Απαιτεί πρώτιστα την ενδυνάμωση του LGBTQI+ κινήματος που θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Κυρίως απαιτεί, όπως ακριβώς συνέβη με το σύμφωνο συμβίωσης, το άνοιγμα του διαλόγου στη δημόσια σφαίρα, χωρίς προκαταλήψεις. Είναι λοιπόν ταυτόχρονα θέμα παιδείας, θέμα ελευθερίας και θέμα διεκδίκησης.
Η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αποδείξει ότι στέκεται αταλάντευτα δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα, συμμερίζεται τις αγωνίες της και υποστηρίζει με κάθε τρόπο τα αιτήματά της. Θεωρούμε ότι το φετινό Pride μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ακόμη πιο αποφασιστικές μάχες και ακόμη πιο κρίσιμες νίκες, οι οποίες θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην κοινωνία που οραματιζόμαστε. Η συμμετοχή και η διεκδίκηση είναι αναγκαίοι όροι για την κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.


Γιατί η «Δράση Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό» θέλει να κατέβει στο Pride

Με την αστυνομική αυθαιρεσία ν' αποτελεί συχνά μια πραγματικότητα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν τις αποστάσεις τους προσδοκώντας μια πιο δίκαιη και πιο ανοιχτή αστυνομία. Κάποιοι, μάλιστα, απ' αυτούς/ές τολμούν να δηλώνουν ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ και να κατεβαίνουν, όπως όλοι, στο Pride της Αθήνας.
Ο λόγος για τη «Δράση Αστυνομικών ενάντια στον Ρατσισμό», της το παρακάτω κείμενο δημοσιεύει το avmag.gr:
«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης» Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το γεγονός ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεσμοθετήθηκε σε έναν οικουμενικό χάρτη, επειδή η ανθρωπότητα αναγνώρισε τον θεμελιακό τους ρόλο για την κοινωνική συνύπαρξη και την ανάπτυξη των ανθρωπίνων σχέσεων με αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό, αποτελεί ορόσημο για την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι διακηρύξεις αυτές δεν κατακτήθηκαν ποτέ απόλυτα στην πράξη, τα τελευταία χρόνια όμως υπό το βάρος της επικράτησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέτουν ως προτεραιότητα τα κέρδη και την οικονομία των αριθμών, βάζοντας στο περιθώριο τον άνθρωπο, παρατηρείται περαιτέρω περιστολή ελευθεριών και δικαιωμάτων, που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους. Σε αυτό το πλαίσιο ο αγώνας για τα δικαιώματα οφείλει να είναι διαρκής , καθημερινός, διεκδικητικός, έντιμος κι ειλικρινής.
Ο σεβασμός των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε καμία περίπτωση δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση, ούτε εναπόκειται σε συγκυριακές πλειοψηφίες ή μειοψηφίες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το ελληνικό Σύνταγμα, ως υπέρτατος Νόμος, τα περιλαμβάνει σε περίοπτη θέση. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες στα θεμέλια των κοινωνιών, διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό ιστό και προκαλώντας βλάβες, ενίοτε και ανεπανόρθωτες, στο σώμα της ανθρωπότητας. Στη μάχη με αυτά τα φαινόμενα κανένας θεσμός δεν πρέπει να μένει αμέτοχος.
Το μέγεθος των παραπάνω συνεπειών συχνά υποεκτιμάται και παραγνωρίζεται από τις κρατικές δομές που έχουν την κύρια ευθύνη της διασφάλισης της εύρυθμης κοινωνικής λειτουργίας. Σ αυτή τη λογική και η Αστυνομία, μπορεί και οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες να αναδειχθεί σε θεματοφύλακα όχι μόνο της ασφάλειας με την περιοριστική έννοια του όρου αλλά και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων ανεξαιρέτως. Μπορεί και πρέπει ν’ αποτελέσει το δίαυλο επικοινωνίας με τις ευάλωτες στο ρατσισμό κοινωνικές ομάδες, να αναπτύξει συνεργασία με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει το προσωπικό της κ.α. Εξάλλου οι αστυνομικοί, γυναίκες και άντρες, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας τους οφείλουν να ενεργούν με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων, αποφεύγοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις. Έτσι θα είναι πιο εύκολο για τα θύματα να προσέρχονται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες και να καταγγέλλουν τα περιστατικά Ρατσιστικής Βίας χωρίς φόβο, ενδοιασμούς και δισταγμούς. Δυστυχώς η αφετηρία των Pride είναι μία επέτειος μνήμης απέναντι σε ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, που συνέβη στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου 1969.
Τότε, στο gay bar ‘’Stonewall Inn’’, υπήρξε βίαιη εισβολή της Αστυνομίας, με σκοπό την εκδίωξη και εκφοβισμό των ομοφυλόφιλων και τρανς ατόμων. Ανάλογα γεγονότα δυστυχώς έχουν συμβεί από Αστυνομίες ανά τον κόσμο. Αντίστοιχα κι εδώ ο θεσμός έχει κληθεί επανειλημμένα να υπηρετήσει και να εφαρμόσει πολιτικές που καταστρατηγούν δικαιώματα κι ελευθερίες (διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, εφαρμογή ξενοφοβικών και κατασταλτικών πρακτικών απέναντι σε απελπισμένους κι εξουθενωμένους από τον πόλεμο ανθρώπους κ.α).
Εμείς ως αστυνομικοι / αστυνομικίνες καθώς και ως πολίτες που έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η θέση μας είναι δίπλα στο συνάνθρωπο μας, στον πρόσφυγα, το μετανάστη, τα LGBTQI άτομα, τα άτομα με αναπηρία, τον άστεγο καθώς και σε όσους βιώνουν την αμφισβήτηση των ατομικών και κοινωνικών τους ελευθεριών, διατρανώνουμε την καταδίκη μας σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά, όχι μόνο με την παρουσία μας στο φετινό Pride αλλά και με δράσεις που έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Πέραν των άλλων η συμμετοχή μας αποτελεί και μια κίνηση αναγνώρισης των δικαιωμάτων των LGBTQI Αστυνομικών, που δεν είναι λίγοι και βιώνουν την απαξίωση, το χλευασμό και τις διακρίσεις, τόσο εντός της Αστυνομίας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.