26 Ιουν 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Το συνδικαλιστικό κίνημα να μην αφήνει ρωγμές από τις οποίες περνά ως λύση η ιδιωτικοποίηση

Να μην δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα, καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, η αποκομιδή των απορριμμάτων κοστίζει ακριβότερα στους δημότες, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν «σε καθεστώς γαλέρας»

   Καμπανάκι κινδύνου στους συνδικαλιστές των δήμων, ότι η στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων μπορεί να οδηγήσει πολλούς αιρετούς στη λύση της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων, έκρουσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου.
   Με αφορμή τη σχετική προσπάθεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και την ανάλογη θέση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «ένα ψύχραιμο και ώριμο συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να δει όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν βλέπει αυτή τη λύση».
   Τόνισε ότι στον αντίποδα βρίσκεται η τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών για 2.500 μόνιμες προσλήψεις και συνέστησε στους συνδικαλιστές «να περιφρουρήσουν αυτή τη δυνατότητα και μην αφήνουν ρωγμές από τις οποίες περνά ως λύση η ιδιωτικοποίηση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από τις κινητοποιήσεις να υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες.
   «Η πάγια και σταθερή προσπάθειά μας», πρόσθεσε, «είναι να μην δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να ιδιωτικοποιήσουν τον τομέα της καθαριότητας», καθώς, όπως είπε, σε μια τέτοια περίπτωση η αποκομιδή των απορριμμάτων κοστίζει ακριβότερα στους δημότες, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν «σε καθεστώς γαλέρας».
   Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως ο αριθμός των θέσεων στην καθαριότητα δεν καθορίζονται από την κυβέρνηση, αλλά από τους ίδιους του Δήμους, οι οποίοι και αποστέλλουν τη σχετική λίστα με τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό στον συγκεκριμένο τομέα.
   Εξηγώντας γιατί ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 8μηνιτών στην καθαριότητα, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να έχει εξευρεθεί στο μεταξύ οριστική λύση, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο του κατακερματισμού των εργασιακών σχέσεων, ωστόσο αυτή η λύση δεν είναι εύκολη, καθώς προσκρούει σε μια σειρά από νομικά ζητήματα.
   Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για απολύσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων αφού δεν απολύονται, αλλά λήγει η σύμβασή τους», ενώ τόνισε πως, με την παράταση των συμβάσεων, δόθηκε η δυνατότητα στους συμβασιούχους να εργαστούν περισσότερο από 8 μήνες. «Η πάγια θέση μας και η προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα άλλο καθεστώς εργασίας με πραγματικά εργασιακά δικαιώματα στον τομέα της καθαριότητας», υπογράμμισε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.