6 Ιουν 2017

Ξεκινά η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανήλικους έναντι αμοιβής

UPDATE: Διεκόπη για 12/6 η δίκη - Δεν κλήθηκαν τα θύματα για να καταθέσουν!

   Στο σκαμνί σήμερα ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία. Κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής, με τα συγκεκριμένα πλημμελήματα να τιμωρούνται έως και με πέντε χρόνια φυλάκισης.
   Ο Νίκος Γεωργιάδης υπενθυμίζεται ότι οδηγήθηκε σε δίκη, μετά από δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.
   Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ανέβαλε τη δίκη για σήμερα 6 Ιουνίου για λόγους που παραπέμπoυν στο φιάσκο με τις αναβολές- διακοπές στην υπόθεση της Siemens.
   Έγγραφα ανεπικύρωτα, αμετάφραστα, αιτήματα δικαστικής συνδρομής που καθυστερούν, μάρτυρες που δεν κλητεύτηκαν, αποφάσεις δικαστικές που δεν είχαν αναζητηθεί, συνθέτουν το παζλ των παραλείψεων που συνετέλεσαν στην αναβολή της δίκης
   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή και του Άγγελου Προβολισιάνου, η υπόθεση αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς όπως είχε αναφέρει τον Μάρτιο, η πρόεδρος του Δικαστηρίου και συμφώνησε και ο εισαγγελέας της έδρας, δεν έχει ευοδωθεί ακόμα "η διαδικασία δικαστικής συνδρομής που έχει κινηθεί και αφορά σε βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, όπως είναι οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως παθόντες", αλλά και γιατί έγγραφα της δικογραφίας "είναι ανεπικύρωτα και δεν είναι δυνατόν να αναγνωστούν και να αξιολογηθούν".
   UPDATE ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου: Διεκόπη για τις 12 Ιουνίου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος μολδαβών ανηλίκων.
   Για άλλη μια φορά, συνάδελφοι του δικαστικού ρεπορτάζ δεν βρήκαν κάποιο λόγο για να καλύψουν το γεγονός, ασχέτως κι αν πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο μέχρι τα δημοσιεύματα του Hot Doc ήταν στην πρώτη γραμμή.
    Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως, παρά την τρίμηνη αναβολή που είχε πάρει η υπόθεση, τα θύματα δεν κλήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές για να καταθέσουν στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε να αναγγέλλει τα ονόματα των Μολδαβών μαρτύρων - θυμάτων, δίχως κανένας από το ακροατήριο να απαντά... Όταν η πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν κλήθηκαν οι εν λόγω μάρτυρες, τότε απάντησε χαμηλόφωνα πως αυτή η διαδικασία δεν είχε διεκπεραιωθεί, προκαλώντας απορία για την αιτία αυτής της παράλειψης.
   Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί δεν... διεξάγεται κανονικά η δίκη. Εδώ να προστεθεί πως ένας εκ των εξουσιοδοτημένων δικηγόρων του Νίκου Γεωργιάδη είναι ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού (2009-2012) και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, Πάνος Μπιτσαξής. Μάλιστα, την πρώτη φορά που το πινάκιο έγραψε το όνομα του πρώην βουλευτή της ΝΔ, στο δικαστήριο εθεάθη Μολδαβός μεγαλοδικηγόρος, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή του κατηγορούμενου για ασέλγεια ανηλίκων, Γεωργιάδη.
   Παρόλα αυτά, η έδρα του δικαστηρίου ενημέρωσε ότι έχουν μεταφραστεί πλήρως τα πολυσέλιδα εισαγγελικά έγγραφα από τη Μολδαβία, τα οποία αποσαφηνίζουν τα πεπραγμένα του τότε διπλωμάτη, αφού εμπεριέχουν διαλόγους και περιγραφές από το καταγεγραφέν υλικό της μολδαβικής Αστυνομίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.