12 Ιουν 2017

Όλγα Γεροβασίλη: «Εμείς προχωρούμε στη διοικητική ανασυγκρότηση του κράτους, με τους εργαζομένους στη θέση τους»

«η δική μας πολιτική στοχεύει στην μείωση του κόστους του Δημοσίου μέσω της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και άλλων διαχρονικών παθογενειών, εν αντιθέσει με την πολιτική της ΝΔ που επιδιώκει την οριζόντια μείωση του δημόσιου τομέα μέσω της συρρίκνωσης του κράτους και της εκχώρησης των υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα»



   «Αυτή τη φορά η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στην κόντρα ΔΝΤ-ΕΕ, κυρίως στο θέμα του ρυθμού ανάπτυξης», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 και τη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη, εκτιμώντας παράλληλα πως «αυτό το Eurogroup θα αποτυπώσει ένα ακόμα θετικό βήμα για τη χώρα προς τα εμπρός».
   «Όπως έχει συνομολογηθεί από δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όλοι πιστεύουν σε μια θετική εξέλιξη στο επερχόμενο Eurogroup. Το αποτέλεσμα που θέλουμε εμείς είναι να δίνει με σαφήνεια ένα πρόγραμμα μέτρων ελάφρυνσης, τέτοιο ώστε να δίνεται έδαφος στην ΕΚΤ προκειμένου να εισαχθεί η χώρα στο QE και να αποκαθιστά το κλίμα οικονομικής σταθεροποίησης», υπογράμμισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
   Η κ. Γεροβασίλη συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την επιτροπεία και θα δώσει στη συνέχεια στην ελληνική οικονομία το δημοσιονομικό χώρο που χρειάζεται για να ασκήσει την πολιτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας.
   Για τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «η δική μας πολιτική στοχεύει στην μείωση του κόστους του Δημοσίου μέσω της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και άλλων διαχρονικών παθογενειών, εν αντιθέσει με την πολιτική της ΝΔ που επιδιώκει την οριζόντια μείωση του δημόσιου τομέα μέσω της συρρίκνωσης του κράτους και της εκχώρησης των υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα».
   «Οι αυτοαποκαλούμενοι “μεταρρυθμιστές” τη ΝΔ εφήρμοσαν επί των ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, το κλείσιμο δομών, το μαύρο στην ΕΡΤ, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας κ.α.» τόνισε η κ. Γεροβασίλη, καταγγέλλοντας παράλληλα τη ΝΔ πως έχει στην ατζέντα της «κρυφό σχέδιο» απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.
   «Η ΝΔ μας κατηγορεί για υποστελέχωση των υπηρεσιών, ενώ μας κατηγορεί παράλληλα για σωρεία προσλήψεων. Εμείς προχωρούμε στη διοικητική ανασυγκρότηση του κράτους, με τους εργαζομένους στη θέση τους», κατέληξε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.