13 Ιουν 2017

Τριήμερο μουσικό φεστιβάλ, με φόντο την Παρηγορίτισσα, στην Άρτα

9ο Art Festival "Πολιτιστική Παρεμβολή" από τους φοιτητές του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ

   Ο καλοκαιρινός τριήμερος θεσμός των φοιτητών του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή”, που τόσα χρόνια γινόταν στον χώρο του campus του ΤΕΙ, στους Κωστακιούς Άρτας, συνεχίζεται και φέτος, δυναμικά, ανανεωμένος και πιο κοντά στην Άρτα. Μεταφέρεται λοιπόν μέσα στην πόλη της Άρτας, στην πλατεία Σκουφά, απέναντι από την Παρηγορήτισσα, για να αλλάξει τη διάθεση της πόλης και να την μετατρέψει σε ένα καλλιτεχνικό σταυροδρόμι.
   Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσουν την σύνδεση της Άρτας με το ΤΛΠΜ και τις καλλιτεχνικές τους "ανησυχίες" που πραγματώνονται σε αυτή. Οι φοιτητές του ΤΛΠΜ, λοιπόν, με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Αρταίων και του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ενάντια στις κάθε φύσεως δυσκολίες, επιστρατεύουν όρεξη, δουλειά και ενέργεια για ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό τριήμερο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 ,στην Πλατεία Σκουφά (Εν Άρτη) στο κέντρο της Άρτας. Η ώρα Έναρξης Συναυλιών στις 20:00 μ.μ. και η είσοδος ελεύθερη για όλους, καθώς ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι μη κερδοσκοπικός.
   Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα των Φοιτητών του Τμήματος, καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσικά σύνολα και μουσικά σεμινάρια, τα οποία θα γίνουν την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 4:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Σκουφάς».


   Η αυλαία του Festival ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:00 μ.μ., στην Πλατεία Σκουφά (Εν Άρτη), με το μουσικό σχήμα «KrotalArta», που είναι μία ομάδα κρουστών οργάνων, μέσα από την οποία θα γευτούμε την ομορφιά των κρουστών ρυθμικών οργάνων. Συνεχίζουμε με «Pure Analog», διατηρώντας την ρυθμικότητα περνάμε σε ρυθμούς Hip Hop. Στον προσκήνιο έρχονται οι «Banda Lows», με ρυθμούς Soul Jazz. Έπειτα, στην σκηνή ανεβαίνουν οι «Ρεμπετιστάν» και από το όνομα καταλαβαίνουμε ότι θα μας εισάγουν στους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου. Οι «Πεντατονίκοι» θα προβάλουν έναν ήχο γνώριμο για το Αρτινό κοινό, καθώς θα μας παίξουν Ηπειρώτικα Τραγούδια. Η πρώτη μέρα του Festival θα κλείσει με το καθιερωμένο «Λαϊκό Γλέντι».
   Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, η έναρξη του Festival γίνετε στις 16:30 μ.μ., στην αίθουσα του Σκουφά, με το σεμιναριακό εργαστήριο του απόφοιτου φοιτητή του ΤΛΠΜ και μεταπτυχιακού φοιτητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Μάριου Σκαμνέλου, με τίτλο «Λάζαρος Κουλαξίζης: Παιδαγωγική Προσέγγιση στον αυτοδίδακτο μουσικό».
   Στην Πλατεία Σκουφά (Εν Άρτη) στις 20:00 μ.μ., την μουσική αρχή της δεύτερης μέρας κάνει, το μουσικό σχήμα «Narda» με δημιουργό τον καθηγητή της σχολής Μάρκο Σκούλιο και φοιτητές της σχολής. Το μουσικό ταξίδι έρχονται να συνεχίσουν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή με μουσικές διασκευές παραδοσιακών κομματιών. Στην συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ο Στάθης Αρτινός για μια έντεχνη διαδρομή. Οι «Ziggy The Band» έρχονται στην σκηνή για να μας ξεσηκώσουν με “Balkan” Ρυθμούς. Συνεχίζουμε με το μουσικό σχήμα «Έντεχνο-Ακουστικό». Έπειτα έρχονται οι «Pagganism». H Ομάδα Χορού ΤΛΠΜ και η ορχήστρα της, παρουσιάζει ένα παραδοσιακό χορευτικό ποτπουρί. Η δεύτερη μέρα κορυφώνεται με το Ποντιακό Γλέντι.
   Το Σάββατο 17 Ιουνίου, η τελευταία μέρα αρχίζει στις 16:30 μ.μ., στην αίθουσα Σκουφά, με το σεμινάριο «Πρακτική προσέγγιση στην παραπάνω γνώση, για μακάμ και πολυρυθμία» με τον ξεχωριστό διασκευαστή και μουσικό Αντώνη Απέργη.
   Το συναυλιακό μέρος αρχίζει στις 20:00 μ.μ. στην Πλατεία Σκουφά (Εν Άρτη), με έντεχνες μελωδίες από τους «Da capo». Στην συνέχεια στην σκηνή έρχονται οι «Δίχως Αναλόγιο» για να μας ταξιδέψουν με τις διασκευές τους. Ο Μάκης Παπαδόπουλος και η μπάντα αλλάζουν την σελίδα του Festival στο ελληνικό Ροκ. Το Festival κορυφώνεται με τον Αντώνη Απέργη να μουσικοτροπεί, παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες και χρωματιστές δημιουργίες του . Ο Γιώργος Ρούγκας και η μπάντα του, αναλαμβάνουν, να μας πάνε στους δρόμους του έντεχνου-λαϊκού. Την αυλαία του Festival κλείνουν οι «Θραξ στην Άρτα» με τις γκάιντες να ηχούν, με Θρακιώτικες μελωδίες.
   Το Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή” αποτελούσε και θα αποτελεί μια μη κερδοσκοπική κίνηση φοιτητών, με σκοπό την συνδιαλλαγή προβληματισμών και δημιουργικών ιδεών, μέσα από ένα καλλιτεχνικό πρίσμα και γι’ αυτό έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.