23 Ιουν 2017

Ακόμα δυο ψέματα, που διακινούν... δεξιοαριστεροαδέξιοι!

Το «αριστερό ψαλίδι στον κοινωνικό τουρισμό» και το... «αριστερό» ανάποδο ψαλίδι με το δουλεμπόριο ανήλικων προσφύγων!

   Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο είναι η κατασκευή ειδήσεων-τεράτων από μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με προφανή σκοπό να υποβαθμίσουν και να συκοφαντήσουν το κυβερνητικό έργο.
   Σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» ανακάλυψε «αριστερό ψαλίδι στον κοινωνικό τουρισμό», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει τους δικαιούχους του προγράμματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ, σε όσους μόνο έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησής τους.
   Μα καλά, κανένας τους δεν γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του 2002 του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ και ότι ισχύει ίδια κι απαράλλαχτα τα τελευταία 14 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων υλοποιούνται τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας. Το ίδιο τηρείται και φέτος.
   «Αριστερό ψαλίδι» 14 ετών; Πού το βρήκαν!
  «Η απόπειρα δημιουργίας πρωτοσέλιδων εντυπώσεων δεν μπορεί ούτε να κρύψει την αλήθεια, ούτε να αλλάξει την πραγματικότητα της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ προς τους αγρότες», τονίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας στο ανακριβές δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η οποία «ανακάλυψε» ψαλίδι στο πρόγραμμα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας
   Επισημαίνεται δε, ότι για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του 2017, τα μητρώα των δικαιούχων περιλαμβάνουν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους στον πρώην ΟΓΑ έως και το Α’ Εξάμηνο του 2016 ή έχουν ενεργές ρυθμίσεις γι αυτές. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι οι εισφορές του Β’ εξαμήνου του 2016 δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
   Προφανώς στα εν λόγω μητρώα περιλαμβάνονται και όλοι οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ, όπως και οι δικαιούμενοι συντάξεως ανασφάλιστου υπερήλικα.
   Συνεπώς, κανένα «ψαλίδι» και κανένα «μαχαίρι» στον κοινωνικό τουρισμό δεν υπάρχει.
   «Η απόπειρα δημιουργίας πρωτοσέλιδων εντυπώσεων δεν μπορεί ούτε να κρύψει την αλήθεια, ούτε να αλλάξει την πραγματικότητα της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ προς τους αγρότες» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
   Εκτός όμως από το «αριστερό ψαλίδι στον κοινωνικό τουρισμό», είχαμε και ένα «αριστερό» ανάποδο ψαλίδι. Δημοσιεύτηκε στο ergasianet ένα άρθρο φοβερό και τρομερό για... δουλεμπόριο στα χωράφια για ανήλικους πρόσφυγες, αναφερόμενο στο πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15-18 ετών, που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Παιδείας
   Τι έλεγε; Κρατηθείτε:
   "Αυτοί που θα αναλάβουν το πρόγραμμα θα πάρουν τα προσφυγόπουλα, που βάσει της ηλικίας τους θα έπρεπε να πηγαίνουν σε κάποιο σχολείο, και εν είδει σύγχρονων δουλεμπόρων θα τα πετάξουν σε κάποια χωράφια, προκειμένου να «εκπαιδευτούν» δουλεύοντας σε «θεματικές όπως: εδάφη, συγκομιδή, καλλιέργειες, άρδευση, pest control κ.λπ.». Όπως αναφέρεται, «στόχος της δράσης είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ένταξη στην αγορά εργασίας ή για κάλυψη προσωπικών αναγκών ή/και κοινωφελών σκοπών». Προφανώς, το σχολείο και -γιατί όχι;- το πανεπιστήμιο δεν ταιριάζει για «ένταξη στην αγορά εργασίας» των προσφυγόπουλων. Αυτά «αξίζουν» μόνο για τα χωράφια! 
   Αφού τους φυλάκισαν στην Ελλάδα, αφού τους πέταξαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από κάθε επαφή με τον ελληνικό λαό, έρμαια της φιλανθρωπίας των χρυσοπληρωνόμενων κάθε είδους ΜΚΟ, τώρα ήρθε η ώρα να τους «εντάξουν», πετώντας τους στα χωράφια ως φτηνό εργατικό δυναμικό που θ’ αντικαταστήσει τους μετανάστες που κατά την ολιγόμηνη περίοδο των χαλαρών συνόρων κατάφεραν να αναμιχτούν με το πλήθος των προσφύγων και να εξαφανιστούν στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ξεκινούν πιλοτικά από τους ανήλικους πρόσφυγες. Είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα και το πιο «ζωηρό» κι έκριναν ότι καλύτερο «καλιμπράρισμα» από το χωράφι δεν υπάρχει. Τους ξενώνες, ακόμα και τους πιο διαφημισμένους, στους οποίους έριξαν χρήμα (όχι για τα παιδιά, αλλά για τη βιτρίνα και τους μηκυάρχες), άρχισαν να τους διαλύουν. Για τους εφήβους πρόσφυγες δεν έχει σχολείο, μόνο χωράφι."
   Καλά, είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι; Ποια χωράφια, Ποιο φτηνό εργατικό δυναμικό; Ποια απομάκρυνση από το σχολείο; Ό,τι να 'ναι; Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την αντιπολιτευτική τους μανία και το μένος τους που τα σχέδια που είχαν καταστρώσει απέτυχαν παταγωδώς με τον λαό να τους βάζει ταφόπλακα;
   Τα παιδιά που συμμετέχουν όχι μόνο δεν αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά τους δίνεται επιπρόσθετα η δυνατότητα συμμετοχής στην αγροτική ή τεχνική εκπαίδευση, όπως ακριβώς γίνεται και με τα παιδιά ελληνικής καταγωγής, όπως γίνεται στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που είναι ΕΠΑΣ για άτομα από 15 έως 18 ετών, όπως και σε άλλα αγροτικά ΕΠΑΣ ανά την επικράτεια.
   Πρόκειται για πρόγραμμα για παιδιά άνω των 15 χρονών, που δεν μπορούν να γραφτούν στο ελληνικό λύκειο, αφού δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου. Το πρόγραμμα που θα υποβάλει το Υπουργείο Παιδείας θα είναι σε συνεργασία με Πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εκπαίδευση θα γίνεται εντός των εγκαταστάσεων των Πανεπιστημίων και όχι σε ιδιωτικά χωράφια (αν είναι δυνατόν!!!). Στα πρότυπα δηλαδή κάθε αγροτικής εκπαίδευσης της χώρας.
   Οι βασικοί στόχοι του εν λόγω προγράμματος είναι η εκπαίδευση των παιδιών αυτών και η απόκτηση δεξιοτήτων σε πεδία αγροτικής εκπαίδευσης, οι οποίες να μπορούν να συμβάλλουν ως γνώση, μεταξύ άλλων, στην ενδεχόμενη επαγγελματική πορεία των παιδιών που βρίσκονται κοντά στην ενηλικίωση, είτε στη χώρα μας, εφόσον παραμείνουν, είτε σε χώρα που θα μετεγκατασταθούν. 
   Το πιλοτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε χώρους και από διδακτικό προσωπικό των δυο Γεωπονικών Πανεπιστημίων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, με θεωρητική όσο και πρακτική άσκηση κατ’ αναλογία με την πρακτική άσκηση των φοιτητών των αντίστοιχων Ιδρυμάτων.
   Συνεπώς, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να μεταφερθούν σε κανένα χωράφι ούτε για να εκπαιδευτούν ούτε για να εργαστούν.
   Η ανακοίνωση του υπουργείου είναι ξεκάθαρη:

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή  δημοσιεύματα σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες ηλικίας 15-18 ετών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας, διευκρινίζει:
Με τον όρο «αγροτική εκπαίδευση», το Πρόγραμμα αναφέρεται στο σύνολο των θεωρητικών μαθημάτων, πρακτικών ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης, και της πρακτικής εφαρμογής (on the job training) που απαιτούνται, προκειμένου να αποκτηθούν βασικές δεξιότητες για την ενδεχόμενη επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία.  Είναι συνεπώς απόλυτα σαφές ότι το Πρόγραμμα δεν σχετίζεται με δωρεάν εργασία οποιασδήποτε μορφής ούτε μαθητείας για λογαριασμό ιδιώτη.   
Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων των εφήβων προσφύγων (15 έως 18 ετών εκτός ηλικιακού ορίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης) που διαμένουν σε συγκεκριμένα Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για την προσωπική τους ανάπτυξη στο μέλλον είτε παραμείνουν στην Ελλάδα είτε μεταβούν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Η Δράση θα υλοποιηθεί από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και σε Κέντρα Φιλοξενίας και παρέχεται σε εφήβους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής ύστερα από Ανοιχτή Πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.