16 Ιουν 2017

Την επόμενη εβδομάδα ο διεθνής διαγωνισμός για τον νέο Αξονικό Τομογράφο στο Νοσοκομείο Άρτας

- Ας βρούν άλλο θέμα για παραπληροφόρηση και μικροπολιτική
- Και πληρωμές οφειλόμενων δεδουλευμένων του 2013 και 2014 προς εργαζόμενους
- Ικανοποίηση από τον Διοικητή του νοσοκομείου, Βασίλη Μπαλάσκα

   Πιο κοντά στην απόκτηση νέου Αξονικού τομογράφου το Νοσοκομείο της Άρτας. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει στον αέρα ο Διεθνής Διαγωνισμός για την προμήθεια νέου μηχανήματος, καθόσον από το υπουργείο Υγείας ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, οπότε η μέρα που το νοσοκομείο Άρτας θα αποκτήσει αξονικό τομογράφο 16 τομών και νέας από κάθε άποψη τεχνολογίας φαίνεται πως δεν θα αργήσει.
   Η ενημέρωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού τις αμέσως επόμενες ημέρες, μόνο θετική αντανάκλαση έχει τόσο στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας όσο και στην τοπική κοινωνία, διότι το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει πολύ και όχι μόνο την Άρτα αλλά το Πανελλήνιο. Μάλιστα, είναι γνωστό στην μικρή μας πόλη ότι αρκετές φορές ο αξονικός τομογράφος αποτέλεσε και πρόσφορο θέμα για την άσκηση πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα με έντονη παραπληροφόρηση και μικροπολιτική.
   Ασφαλώς και ο Διεθνής διαγωνισμός απαιτεί προθεσμία ενός μήνα και ακολούθως, όπως ορίζει ο νόμος, απαιτείται επιπλέον χρόνος για τυχόν κατάθεση ενστάσεων μέχρι την τελική κατακύρωση, όμως μπήκε πια το νερό στο... αυλάκι για την ανανέωση του εξοπλισμού εις ότι αφορά το σημαντικό αυτό μηχάνημα, για το οποίο στο μεταξύ χρόνια τώρα υπήρξε καταγεγραμμένη η ανάγκη. Κι όχι βέβαια γιατί το υπάρχον δεν κάνει τη δουλειά του, αλλά γιατί ως μοντέλο δεν υποστηρίζεται πια με τυχόν ανταλλακτικά σε περίπτωση βλάβης. Επιπρόσθετα όμως και γιατί το νοσοκομείο Άρτας αποτελεί μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που δεν περιορίζεται μόνο στα όρια του νομού.
   Έτσι, με ικανοποίηση για το τελικό βήμα, που είναι η δημοσίευση του διαγωνισμού, μεταφέρθηκε η σχετική ενημέρωση και από τον διοικητή του νοσοκομείου Άρτας, Βασίλη Μπαλάσκα, λίγο μετά την ολοκλήρωση και σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου με το Σύλλογο Εργαζομένων.
   Νωρίτερα, στην συνάντηση αυτή υπήρξε και η ανακοίνωση μιας ακόμη θετικής εξέλιξης που αφορά την πληρωμή οφειλόμενων του 2013 και 2014, προς τους εργαζόμενους.
   Πρόκειται για δεδουλευμένα υπερωριακής απασχόλησης που επί προηγούμενης κυβέρνησης δεν είχαν καταβληθεί, με πολλές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις να έχουν γίνει από εκείνη την περίοδο, από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων.
   Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση υπήρξε τελικά νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην χαθούν τα δεδουλευμένα και πλέον όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση από τον Διοικητή τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το σύνολο των παλαιών αυτών οφειλών.

  Θα διαμορφωθεί ο χώρος
   Σε επικοινωνία με τον διοικητή, κ. Μπαλάσκα, αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την το νέο Αξονικό. Ο ίδιος μας εξήγησε, η Διοίκηση του νοσοκομείου με την κατακύρωση του διαγωνισμού θα ενημερωθεί από το υπουργείο ώστε να ξεκινήσει την διαδικασία για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα γίνει η εγκατάσταση.
   Και ασφαλώς πληροφορηθήκαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Όπως για παράδειγμα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαμόρφωση του χώρου είναι θέμα ειδικών που αναμένεται να έρθουν επί τόπου να εξετάσουν το χώρο και να δώσουν τις σχετικές οδηγίες. Εξάλλου όπως επισημάνθηκε μετά την εγκατάσταση θα ελεγχθεί εκ νέου από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», απ’ όπου θα λάβει την ειδική άδεια λειτουργίας. Ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στη διαδικασία επισημαίνοντάς μας ότι και μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου μηχανήματος.
   Όμως, αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι το λιγότερο, εφόσον τόσα χρόνια και με τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα να έχουν «τρέξει» στο παρελθόν, δεν είχε κινηθεί η διαδικασία για την ανανέωση του αξονικού.

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.