15 Ιουν 2017

Πάνος Σκουρλέτης: Πληρωμή οφειλών σε Δήμους σε 100 δόσεις

Ευκαιρία να πληρώσουν και κάποιοι "επαγγελματίες" μπαταχτσήδες

   Σε έως και 100 δόσεις θα μπορούν οι δημότες να πληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς του Δήμους, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η ρύθμιση έχει ενταχθεί ήδη σε νομοσχέδιο που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και «αναμένεται μέρα τη μέρα» για να κατατεθεί στη Βουλή.
   Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «το νομοσχέδιο είναι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το περιμένουμε από μέρα σε μέρα. Εκεί, υπάρχει ρύθμιση που έχει ως ανώτατο όριο τις 100 δόσεις. Προβλέπει, ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης, την διαγραφή ακόμη και του συνόλου των προσαυξήσεων».
   «Ο χρόνος είναι σχεδόν προσδιορισμένος. Οι παρατηρήσεις του ΓΛΚ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι περί τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα έχουμε ψηφισμένη την ρύθμιση» πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης.
   Αντίθετα, ο υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο της πληρωμής των οφειλών σε Δήμους με βάση τον εξωδικαστικό μηχανισμό των 120 δόσεων επισημαίνοντας ότι «το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης μέσω, του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι συγκεκριμένο. Προβλέπει όριο οφειλής άνω των 20.000 ευρώ, και δεν θα είναι χρήσιμο για τους δήμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.