24 Μαΐ 2017

Πείτε μου έναν χώρο που, οι κομματικοί στρατοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δεν σαμποτάρουν την κυβερνητική πολιτική

- Απόσπασμα από συνέντευξη Χρήστου Σπίρτζη στο ΑΠΕ
- Γιατί ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ ζητάει από τους συναδέλφους του "να πάψουν να κοινοποιούν τα πάσης φύσης "οικονομικά μας" (μισθοδοσίες κ.τ.λ.) σε δημόσιους χώρους Μ.Μ.Ε. SITE κ.τ.λ."

ΕΡ: Κύριε Σπίρτζη μιλήσατε στη Βουλή για κομματικούς στρατούς που σαμποτάρουν καθημερινά όλο το δημόσιο τομέα.Τι εννοείτε;
ΑΠ: Πείτε μου έναν χώρο που οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν σαμποτάρουν την κυβερνητική πολιτική. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις εναρμονισμένοι πλήρως, και όχι τυχαία, με τα ακραία αιτήματα των δανειστών και δίνοντας άλλοθι και επιχειρήματα στις θέσεις των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων.
Αν θέλετε ένα παράδειγμα κοιτάξτε το χώρο των αστικών συγκοινωνιών.
Ασχοληθείτε με τα πεπραγμένα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και ακόμη περισσότερο της Θεσσαλονίκης. Κοιτάξτε τη στάση των κομματικών στρατών και τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα βγάλετε αβίαστα τα συμπεράσματα σας.

σημ. Τηλεβόα: Και μιας και ο υπουργός μίλησε για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, να δούμε κάποια πραγματάκια για κάποιους "χρυσοβολεμένους":
   Στο πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Μεταφορών, για το «βασιλικό» μονοπώλιο του ΟΑΣΘ, καταγράφονται αναλυτικά οι «παχυλοί» μισθοί των εργαζομένων κάποιοι από τους οποίους είναι και μέτοχοι του Οργανισμού.
   Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, στους υπαλλήλους του ΟΑΣΘ δίνονται συνολικά 58 επιδόματα! Συγκεκριμένα, για το προσωπικό κίνησης προβλέπονται 26 επιδόματα, για το προσωπικό συντήρησης 11 επιδόματα, ενώ στο διοικητικό προσωπικό δίνονται 21 επιδόματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας!
 Ο πολλαπλασιασμός που κάνει… θαύματα!
   Όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές από τυχαίο δείγμα μισθοδοτικών καταστάσεων,  «το ύψος του βασικού μισθού αποτελεί μόλις το 35% του συνόλου των βασικών αποδοχών ενώ το σύνολο των επιδομάτων αποτελεί ποσοστό 65% των βασικών αποδοχών»!
   Μάλιστα, όπως προκύπτει από τον έλεγχο, τα περισσότερα επιδόματα υπολογίζονται όχι επί του βασικού μισθού, αλλά επί μισθού στον οποίο έχουν ενσωματωθεί άλλα επιδόματα. Ενδεικτικά, στο πόρισμα αναφέρεται ότι επίδομα συζύγου ύψους 10% υπολογίζεται σε μισθό, στον οποίο ήδη έχουν ενσωματωθεί το λεγόμενος χρονοεπίδομα, το επίδομα χιλιομετρικής απόστασης, του επιδόματος ειδικών συνθηκών και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας!
   Μ’ αυτόν τον υπολογισμό ο βασικός μισθός ενός νέου σχετικά οδηγού των 578,27 ευρώ γίνεται 2.153 ευρώ και ο βασικός μισθός ύψους 868,36 ευρώ ενός παλιού διοικητικού υπαλλήλου γίνεται 4.370 ευρώ!
 Και επίδομα του… Αγίου Χριστοφόρου
   Σύμφωνα με την έκθεση, η πλειοψηφία των επιδομάτων συμπεριλαμβάνεται στις συλλογικές συμβάσεις του 1981 και 1982 και φτάνουν έως τη σημερινή ισχύουσα σύμβαση. Κάποια όμως όπως αυτό της ασφαλούς οδήγησης που καταβάλλεται τη γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου θεσπίστηκαν στη συνέχεια.


   Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί ο πρόεδρος των εργαζομένων ζητάει από τους συναδέλφους του "να πάψουν να κοινοποιούν τα πάσης φύσης "οικονομικά μας" (μισθοδοσίες κ.τ.λ.) σε δημόσιους χώρους Μ.Μ.Ε. SITE κ.τ.λ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.