17 Μαΐ 2017

Όταν η γελοιότητα χτυπάει πάνω στο αδιέξοδο, φοράμε... φερετζέ!!!

Η Ν.Δ. έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης

   Συνέβη κι αυτό σήμερα, το είδαμε κι αυτό. Η ΝΔ, ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς – όπως, άλλωστε αρνήθηκε και  τον Δεκέμβριο του 2016, να ψηφίσει την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων –, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα.
   Μπροστά σε ένα προφανές πολιτικό και επικοινωνιακό αδιέξοδο, καθώς δεν μπορεί να αρθρώσει πειστικό λόγο, για την καταψήφιση των θετικών μέτρων που κατέθεσε η κυβέρνηση, η Ν.Δ. ζητάει άμεσα, τώρα, να υλοποιηθούν αντίμετρα με τα χρήματα του... υπερπλεονάσματος του 2016!!!
   Γκάφα και αυτογελοιοποίηση ταυτόχρονα. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι η διανομή του υπερπλεονάσματος μιας χρονιάς, μπορεί να διανεμηθεί μέσα στην ίδια χρονιά; Είναι δυνατόν να μην το ξέρουν; Το ξέρουν, αλλά πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δεν θα ψηφίσουν τα θετικά μέτρα, που αντισταθμίζουν δημοσιονομικά τα αρνητικά και ανακουφίζουν εκατομμύρια έλληνες πολίτες; "Εμείς καταθέσαμε δική μας τροπολογία, αυτήν ψηφίζουμε." Αυτός θα είναι ο φερετζές της ΝΔ!
   Αλλά, ας πούμε ότι δεν ήταν έτσι, ας πούμε ότι μπορούσε να διανεμηθεί μέσα στο 2017 το υπερπλεόνασμα του 2016. Αυτό, που ας μην το ξεχνάμε, αμφισβητούσε η ίδια.
   Ας πούμε ότι μπορούσαν να το δώσουν. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα αντίμετρα που θέλει η Ν.Δ.. Τέσσερα είναι, ας τα δούμε ένα-ένα:

   - Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20%. Καλά, ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν έλεγε φέτος στη ΔΕΘ, ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι σε συνεννόηση και κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές; Ε, λοιπόν, δεν είδαν ότι στην συμφωνία, ανάμεσα στα θετικά μέτρα, που θα καταψηφίσει η ΝΔ, το βράδυ της Πέμπτης, περιλαμβάνεται και η μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ; Δεύτερη μείωση, καθώς ήδη έχει εφαρμοστεί και άλλη.
   - Μείωση του Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Καλά, εδώ παίρνουν Όσκαρ! Δεν γνωρίζουν ότι ο Τσακαλώτος έχει ήδη ανακοινώσει ότι φέτος, από 1ης Ιουλίου 2017, μειώνεται ο Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%; Πού ποντάρουν; Στο ότι ο κόσμος δεν το γνωρίζει, επειδή τα κανάλια, όλα τα δικά τους κανάλια, έθαψαν τη θετική είδηση; Όπως κάνουν άλλωστε με όλες τις θετικές ειδήσεις...
   - Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Άντε πάλι, ούτε γι αυτό δεν άκουσαν; Δεν γνωρίζουν ότι ο Τσακαλώτος επεξεργάζεται αυτή τη ρύθμιση για φέτος; Κι αυτό έχει ανακοινωθεί. Πάλι στην παραπληροφόρηση των πολιτών ποντάρουν και ελπίζουν να μην φανεί η γύμνια τους;
- Αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Καλά, εδώ παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Οι υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης ΚΑΙ των βρεφονηπιακών σταθμών, καμώνονται ότι κόπτονται για το κοινωνικό κράτος. Είναι δυνατόν; Είναι. Για να μην ψηφίσουν, το βράδυ της Πέμπτης, το θετικό μέτρο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Τι λέει το θετικό μέτρο, που θα καταψηφίσει η Ν.Δ..; Για να το δούμε:
* Αυξάνουμε κατά 50% το συνολικό αριθμό παιδιών προσχολικής ηλικίας (0 - 4) που θα μπορούν δωρεάν να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
* Σήμερα δικαιούχοι είναι 90.000 παιδιά. Το 2019 οι θέσεις αυξάνονται σε 120.000 και το 2020 σε 135.000.
* Για την κάλυψη των αιτήσεων δημιουργούμε 1.200 νέες μονάδες το 2019 και 600 νέες μονάδες το 2020, επιπλέον των 2.800 μονάδων που λειτουργούν σήμερα.
* Κάθε μονάδα φιλοξενεί μέχρι 25 παιδιά.

   Ύστερα απ' όλα αυτά, ποιος θα διαφωνήσει με το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη «τόσα και άλλα τόσα μέτρα», δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης.
Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς – όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων –, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα. 
Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.