18 Μαΐ 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Σήμερα γράφεται η σελίδα εξόδου από τα Μνημόνια

- Η Ν.Δ. θυμίζει τρόφιμο σωφρονιστικού καταστήματος, που απαιτεί να γίνει δεκτή η αίτηση χάριτος, χωρίς όμως να έχει δείξει κανένα δείγμα μεταμέλειας
- Τις μέρες της δικής τους διακυβέρνησης, που έφεραν τη φτωχοποίηση του λαού μας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της μεσαίας τάξης, δεν τις ξέχασε ούτε ένας απ’ τους συμπολίτες μας, επειδή έτσι θα ήθελαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

   «Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης διαψεύδεται για άλλη μια φορά το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ. Όπως διαψεύσθηκε με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Όπως διαψεύσθηκε με την «αριστερή παρένθεση», που ματαίως περιμένουν να κλείσει», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας χθες το βράδυ στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.
   «Η ιστορία για το ποιες κυβερνήσεις και με ποιους συμμάχους εγκλώβισαν τη χώρα στην επιτροπεία έχει γραφτεί. Τώρα, γράφεται η σελίδα εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Και γράφεται από τη δική μας κυβέρνηση, με τον δικό μας σύμμαχο. Τον ελληνικό λαό», είπε η υπουργός.
   «Προχωράμε αποφασιστικά στην υλοποίηση των δράσεων για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, ώστε μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχει δημιουργηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία της δημόσιας διοίκησης με στόχο να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις που θα αλλάζουν το πρόσωπο του κράτους.
   Ταυτόχρονα η υπουργός αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ.
   «Πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός της ΝΔ ξεδίπλωσε το όραμά του για το Δημόσιο, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να έχουμε καθαρίστριες, πως οι σχολικοί φύλακες δεν πρέπει να υπάρχουν, πως δεν χρειάζονται κάποιες από τις λειτουργίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πως όλα αυτά θα μπορούσαν να εκχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες», είπε η κ. Γεροβασίλη και επισήμανε ότι με τη σύναψη πέρυσι των ατομικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξοικονομήθηκαν 256.000 ευρώ σε σχέση με όσα κόστισε ο εργολάβος που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο. «Έτσι γίνεται εξοικονόμηση στο Δημόσιο, όχι με ιδεοληψίες. Έτσι απελευθερώνονται πόροι και δεν αιχμαλωτίζονται οι εργαζόμενοι», ανέφερε στο σημείο αυτό η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας πως δημόσιος τομέας και ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ανταγωνιστές.
«Έχουμε την πολιτική βούληση να μεταρρυθμίσουμε το Δημόσιο, και δεν έχουμε εξαρτήσεις από τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Θα μειώσουμε το κόστος του Δημοσίου, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, με τους εργαζομένους στη θέση τους. Γιατί, στο υποστελεχωμένο και γερασμένο σήμερα Δημόσιο, το υπερβάλλον κόστος προκύπτει και από την αναποτελεσματική του λειτουργία», είπε η υπουργός και κάλεσε τη ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της γιατί εκείνη είναι που διέλυσε το κράτος.
   «Μας λένε ότι δεν χρειάζεται ο ένας, δεν χρειάζεται ο άλλος. Αλλά, πώς θα έχουμε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές; Πώς θα έχουμε σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους; Γιατί, αυτούς έδιωξαν από το Δημόσιο οι κύριοι της αντιπολίτευσης όταν κυβερνούσαν, σε αυτούς έκλεισαν την πόρτα και τώρα μιλάνε με «θλίψη» για το περίφημο brain drain», είπε η υπουργός που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τους συμβασιούχους.
   «Σειρά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης πήραν τον τελευταίο καιρό οι συμβασιούχοι, που τάχα η κυβέρνηση διορίζει, βολεύοντας τους δικούς της. Ούτε οι θεσμοί δεν λένε τέτοια πράγματα. Πόσο μάλλον που στην τεχνική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση αναγνωρίζεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων, που σημειωτέον πολλοί από αυτούς εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι μεγάλος και θα παραμένει στον ίδιο μέσο όρο όσο ήταν το 2016 για τα επόμενα δύο χρόνια. Και, μάλιστα, με τη ρητή εξαίρεση των συμβασιούχων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, των περιπτώσεων φυσικών καταστροφών και άλλων εκτάκτων αναγκών», είπε η υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τόλμησε να αγγίξει το θέμα των συμβασιούχων γιατί βρίσκεται στον αντίποδα με εκείνους που χάρηκαν με τη διαρροή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το ενδεχόμενο να μείνουν απλήρωτοι.
   Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι χθες, εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και φορέων.
   Επίσης, έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Υπουργείων. Μέσα στο 2017 θα έχει προκηρυχθεί το σύνολο των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την άνοιξη του 2018. Ενισχύεται ο ρόλος των ΚΕΠ ενώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προωθείται η πλήρης ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στη δημόσια διοίκηση. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότηση έχει εξάλλου ξεκινήσει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευρωπαϊκές κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, οι οποίοι παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και βοήθεια.



Ομιλία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο είναι μία ακόμη καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα για την κατάσταση και τις προοπτικές της υπερχρεωμένης χώρας μας.

Ενώπιον του ελληνικού λαού, που μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον –ακόμη μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Ευχής έργο θα ήταν να μπορούσαμε να συμφωνήσουμε κιόλας.

Επειδή, αν συμφωνούσαμε στα αίτια του προβλήματος και τις συνθήκες που μας οδήγησαν εδώ, να ζούμε ακόμη σε καθεστώς επιτροπείας, κι αν συναινέσουμε στη συνταγή, υπάρχει ελπίδα να φτάσουμε και γρηγορότερα σε λύσεις.

Πλην όμως, με τη Νέα Δημοκρατία του 2017 προφανώς δεν φαίνεται να υπάρχει αυτός ο κοινός τόπος.

Μια Νέα Δημοκρατία της αυτάρεσκης επικοινωνίας, των αυτοεκπληρούμενων προφητειών, της προπαγάνδας και της μικροπολιτικής αντιπολίτευσης.
Μια αντιπολίτευση, που η μόνιμη επωδός της είναι «εκλογές» και «παραιτηθείτε».

Αυτή η στάση ξέρετε τι μου θυμίζει; Μου θυμίζει πιο πολύ τρόφιμο σωφρονιστικού καταστήματος, που απαιτεί να γίνει δεκτή η αίτηση χάριτος, χωρίς όμως να έχει δείξει κανένα δείγμα μεταμέλειας.

Ο αρχηγός δε της ΝΔ δείχνει να αισθάνεται φυλακισμένος στην αντιπολίτευση. Το ίδιο και όσα στελέχη της συμμερίζονται την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για το κράτος.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η ηγετική και επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να μας εμφανίσει ως χρυσές μέρες την κυβερνητική θητεία της παράταξής τους.

Τις μέρες που οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποθήκευαν τους πολιτικούς βαθμούς ελευθερίας μας, μέσα από συμφωνημένες και υπογεγραμμένες από αυτούς ανελαστικές υποχρεώσεις.

Όταν τα στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, συντάσσονταν με τους δανειστές και υπερθεμάτιζαν για τη βιωσιμότητά του χρέους.

Αυτές είναι οι μέρες της δικής τους διακυβέρνησης, που χαρακτηρίστηκαν από την ανικανότητά τους να κλείσουν αξιολογήσεις, όπως ήταν φυσικό άλλωστε με τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν συμφωνήσει για το 2015-2018.

Αυτό θα σήμαινε αρνητικά μέτρα συνολικού ύψους περίπου 20 δις, που αποφύγαμε με τη δική μας διαπραγμάτευση.

Αυτές οι μέρες της δικής τους διακυβέρνησης έφεραν τη φτωχοποίηση του λαού μας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της μεσαίας τάξης.

Αυτό ήταν το περιβόητο success story του κ. Σαμαρά.

Και να είστε απολύτως βέβαιοι πως δεν τα ξέχασε ούτε ένας απ’ τους συμπολίτες μας επειδή έτσι θα ήθελαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως δεν ξέχασε κανείς τη «μεταρρύθμιση» του δημοσίου τομέα, που ευαγγελιζόταν ως υπουργός ο κύριος Μητσοτάκης τότε και ευαγγελίζεται και σήμερα.
Μεταρρύθμιση που επικεντρώθηκε, μεταφράστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο με απολύσεις.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν –και μάλιστα βιωματικά– ότι η ιδεολογική βάση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ συμπυκνώνεται στην επίθεση στο δημόσιο χώρο, την απαξίωση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την υποβάθμιση και τη δυσχέρεια πρόσβασης στις δομές δημόσιας υγείας και εν γένει την απέχθεια σε ό,τι προσομοιάζει με εθνική πολιτική και κοινωνικό κράτος.

Αυτή η ιδεολογική προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησε τα στελέχη της να μας αντιπολιτεύονται μ’ αυτόν τον τρόπο, στείρα και φανατικά.

Γι’ αυτό κι απ’ την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής μας δημιούργησαν το αφήγημα της αριστερής παρένθεσης.

Και, φυσικά, από τότε ζουν στον τεχνητό τους κόσμο, με βασική στρατηγική όχι το όφελος του κράτους, όχι το όφελος του λαού μας, όχι την συνεισφορά τους στην εθνική προσπάθεια για άρση της επιτροπείας και των δεσμεύσεων, αλλά με μοναδικό στόχο την επάνοδό τους στην κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιηθούν οι ιδεολογικές τους εμμονές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι τα αντίμετρα είναι «φερετζές». Και σήμερα η ΝΔ καταθέτει τη δική της τροπολογία.

Αφού ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια μειώνεται με το σχέδιο νόμου από το 24% στο 13%, γιατί προτείνει μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια από το 24% στο 13% εκ των υστέρων και δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα, όπως κατέβηκαν στο πολυνομοσχέδιο που συζητάμε;

Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για 135.000 παιδιά έως το 2020. Τι εννοεί η ΝΔ καταθέτοντας τροπολογία για «αναγκαίες θέσεις» ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών;

Η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη. Φοβάται ότι θα βρεθεί στη δεινή θέση που βρέθηκε τον περασμένο Δεκεμβρίου, όταν δεν ψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Και προσπαθεί να καθησυχάσει τους βουλευτές της, που πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν ψηφίζουν τα θετικά μέτρα, την επιδότηση ενοικίου, την κατάργηση της συμμετοχής ή μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη, την αύξηση των δικαιούχων για δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, την αύξηση και επέκταση του οικογενειακού επιδόματος, νέα προγράμματα εργασίας κλπ.

Πέρα, όμως, από αυτόν τον παράλληλο, μακάριο κόσμο, όπου ζει το think tank της ΝΔ, υπάρχει και η πραγματικότητα εκεί έξω.

Κι αυτή η πραγματικότητα λέει πως υπάρχει κόσμος που πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθεί κριτικά και περιμένει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κλείνουμε, λοιπόν, την αξιολόγηση με την προσθήκη στη συμφωνία θετικών μέτρων, που αφορούν έξι εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είμαστε πιο κοντά στην αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Και κάνουμε σήμερα στη Βουλή ένα καθοριστικό βήμα, ούτως ώστε να προχωρήσει και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η έξοδος στις αγορές, η άρση της επιτροπείας και, τελικά, η ανάκαμψη της χώρας με την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Ένας βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελεί για εμάς η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, όπου κινούμαστε σε τρεις άξονες:

Πρώτον, αποτελεσματικότητα. Δεύτερον, ανεξαρτησία και αποκομματικοποίηση. Και, τρίτον, διαφάνεια και λογοδοσία της διοίκησης.

Σ’ αυτούς τους τρείς άξονες προχωράμε συντονισμένα, υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τις λειτουργίες και το πρόσωπο του κράτους.

Η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου τομέα αποτελεί εχέγγυο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Απαντά δε και στο κοινωνικό αίτημα για ένα κράτος πιο φιλικό προς τους πολίτες, στην ανάγκη να απλοποιηθούν οι διαδικασίες σε κάθε συναλλαγή τους με αυτό.

Τι καταλαβαίνει η αντιπολίτευση, τι καταλαβαίνει η ΝΔ από αυτό το κοινωνικό αίτημα;

Πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός της ΝΔ ξεδίπλωσε το όραμά του για το Δημόσιο, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να έχουμε καθαρίστριες, πως οι σχολικοί φύλακες δεν πρέπει να υπάρχουν, πως δεν χρειάζονται κάποιες από τις λειτουργίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πως όλα αυτά θα μπορούσαν να εκχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Θα γνωρίζετε όλοι ότι με τη σύναψη πέρυσι των ατομικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξοικονομήθηκαν 256.000 ευρώ σε σχέση με όσα κόστισε ο εργολάβος που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο. Με τους εργαζόμενους, μάλιστα, να πληρώνονται και στην ώρα τους και αξιοπρεπώς.

Έτσι γίνεται εξοικονόμηση στο Δημόσιο, όχι με ιδεοληψίες. Έτσι απελευθερώνονται πόροι και δεν αιχμαλωτίζονται οι εργαζόμενοι.

Επειδή, κάποιοι επιμένουν ιδεοληπτικά να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, εμείς είμαστε σαφείς.

Ο δημόσιος τομέας και ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ανταγωνιστές. Ο καθένας αναλαμβάνει το δικό του έργο στην οικονομία και, όπου απαιτείται, συνεργάζονται για να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες ανάγκες της χώρας.

Και το λέμε αυτό, γιατί αφενός έχουμε την πολιτική βούληση να μεταρρυθμίσουμε το Δημόσιο, αφετέρου δεν έχουμε εξαρτήσεις από τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα.

Θα μειώσουμε το κόστος του Δημοσίου, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, με τους εργαζομένους στη θέση τους. Γιατί, στο υποστελεχωμένο και γερασμένο σήμερα Δημόσιο, το υπερβάλλον κόστος προκύπτει και από την αναποτελεσματική του λειτουργία.

Κυρίως, όμως, επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από κυκλώματα, κυκλώματα που η σημερινή αντιπολίτευση άφησε να λυμαίνονται τους πόρους του Δημοσίου, όπως παραδείγματος χάριν αυτά που συζητάμε για τα θέματα της Υγείας.

Μας λένε ότι ο ένας δεν χρειάζεται ο ένας, δεν χρειάζεται ο άλλος. Μετά μας κατηγορούν πως είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, τα σχολεία. Μέσα στην αντίφαση. Αλλά, πώς θα έχουμε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές; Πώς θα έχουμε σχολεία χωρίς καθηγητές και δασκάλους; Γιατί, αυτούς έδιωξαν από το Δημόσιο οι κύριοι της αντιπολίτευσης όταν κυβερνούσαν, σε αυτούς έκλεισαν την πόρτα και τώρα μιλάνε με «θλίψη» για το περίφημο brain drain.

Αντί, όμως, να κάνουν αυτοκριτική αυτοί διέλυσαν το κράτος, μας κατηγορούν σήμερα ότι το διογκώνουμε, παρόλο που από μας ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεις τηρείται απαρέγκλιτα και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Και, βεβαίως, προκαλώ την αντιπολίτευση όταν βρει έναν που να διορίσαμε χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ να μας τον εμφανίσει μπροστά μας.

Και, φυσικά, η συκοφάντηση δεν σταμάτησε εκεί. Σειρά στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης πήραν τον τελευταίο καιρό οι συμβασιούχοι, που τάχα η κυβέρνηση διορίζει, βολεύοντας τους δικούς της.

Ούτε οι θεσμοί δεν λένε τέτοια πράγματα. Πόσο μάλλον που στην τεχνική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση αναγνωρίζεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων, που σημειωτέον πολλοί από αυτούς εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι μεγάλος και θα παραμένει στον ίδιο μέσο όρο όσο ήταν το 2016 για τα επόμενα δύο χρόνια. Και, μάλιστα, με τη ρητή εξαίρεση των συμβασιούχων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, των περιπτώσεων φυσικών καταστροφών και άλλων εκτάκτων αναγκών.

Είδαμε, βέβαια, με τι χαρά υποδέχθηκε η ΝΔ τη διαρροή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πόσο χάρηκαν στελέχη της στο ενδεχόμενο συμβασιούχοι να μείνουν απλήρωτοι.

Εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, βρισκόμαστε στον αντίποδα αυτών αντιλήψεων. Γι’ αυτό και τολμήσαμε να αγγίξουμε το ζήτημα των συμβασιούχων και να το αντιμετωπίσουμε, να το δούμε, διότι όλοι αυτοί που μας εγκαλούν είναι αυτοί που εγκλώβισαν όλους αυτούς τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρείας.

Όλα, όμως, αυτά που λέει και μας αποδίδει η αντιπολίτευση, κρίνοντας εξ ιδίων τ’ αλλότρια, είναι η απεγνωσμένη προσπάθειά της να πείσει την κοινωνία ότι είμαστε όλοι ίδιοι.  Δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προχωράμε αποφασιστικά στην υλοποίηση των δράσεων για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, ώστε μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχει διαμορφωθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Ήδη έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας.

Σήμερα, εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και φορέων.

Έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Υπουργείων. Μέσα στο 2017 θα έχει προκηρυχθεί το σύνολο των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την άνοιξη του 2018.

Ενισχύουμε τον ρόλο των ΚΕΠ.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προωθούμε την πλήρη ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στη δημόσια διοίκηση.

Ως Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουμε ξεκινήσει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΟΣΑ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευρωπαϊκές κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς, οι οποίοι μας παρέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και βοήθεια.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης διαψεύδεται για άλλη μια φορά το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ. Όπως διαψεύσθηκε με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Όπως διαψεύσθηκε με την «αριστερή παρένθεση», που ματαίως περιμένουν να κλείσει.

Η ιστορία για το ποιες κυβερνήσεις και με ποιους συμμάχους εγκλώβισαν τη χώρα στην επιτροπεία έχει γραφτεί.

Τώρα, γράφεται η σελίδα εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Και γράφεται από τη δική μας κυβέρνηση, με τον δικό μας σύμμαχο. Τον ελληνικό λαό.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.