10 Μαΐ 2017

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Εισαγγελική εισήγηση να παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα η πρώην Γ.Γρ. Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

- Είχε δώσει εντολή επανεξέτασης φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι είχε επικυρωθεί, με αποτέλεσμα να «παγώσει» επ' αόριστον
- Όταν είχε παυθεί των καθηκόντων της, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΜΜΕ είχαν ξεσηκωθεί (γιατί άραγε;)

   Εισήγηση για παραπομπή της πρώην Γ.Γρ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, υπέβαλε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ.
   Η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η κ. Σαββαϊδου πρέπει να δικαστεί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση εντολής επανεξέτασης φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η επίμαχη απόφαση της κατηγορουμένης φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το επιβληθέν πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν, ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
   Δικογραφία για την υπόθεση της εν λόγω απόφασης σχηματίστηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, Γ. Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, μετά από διαδικτυακό δημοσίευμα τον Αύγουστο του 2015, το οποίο αναφερόταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου, το οποίο ουσιαστικά με την εντολή της για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν, επίσης, πως για τη συγκεκριμένη εταιρεία εκκρεμεί δικογραφία, που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας, καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρεία με υπέρογκα επιτόκια.
   Η υπόθεση της κ. Σαββαϊδου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί εάν θα την παραπέμψει ή όχι σε δίκη.
   Να θυμίσουμε, ότι όταν είχε "πρωτοσκάσει" το θέμα και είχε επιληφθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς, η κ. Σαββαΐδου είχε επίμονα αρνηθεί να παραιτηθεί από αυτή την τόσο νευραλγική θέση, με αποτέλεσμα το υπουργικό συμβούλιο να αναγκαστεί να την παύσει των καθηκόντων της.
   Τότε, σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ, είχαν ξεσηκωθεί (γιατί άραγε;), απλώνοντας δίχτυ προστασίας γύρω της. Ίσως το βιογραφικό της κας Σαββαΐδου να δίνει την απάντηση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.