24 Μαΐ 2017

Γαλάζιος «μύλος» και ξυλοδαρμοί - Κατονομάζουν τους δράστες

Περνούν καλά εκεί στη Ν.Δ. κι αυτό βγαίνει στον κόσμο...

   Νέα, πρωτοφανή επεισόδια, στον «γαλάζιο» εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην ΕΥΔΑΠ, αποκαλύπτει η χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ), στην οποία κάνει λόγο για «απρόκλητη και βάναυση επίθεση». Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει ότι δύο στελέχη της ΔΑΚΕ, που κατονομάζει, επιτέθηκαν σε δύο εργαζόμενες στη γραμματεία της ομοσπονδίας, από τις οποίες η μία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία της και η άλλη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
   Η παράταξη της ΝΔ (ΔΑΚΕ) διασπάστηκε και από τους κόλπους της προέκυψε η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ), η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων που κινούνται στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αναδειχθεί δεύτερη δύναμη. Στο νέο σχήμα έχουν προσχωρήσει οι περισσότεροι συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο σημερινός πρόεδρος της ομοσπονδίας και άλλα τρία μέλη του προεδρείου.
   Η καταγγελία της ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ μέσω της οποίας κατονομάζονται στελέχη της ΔΑΚΕ ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων:


   Για σενάρια επιστημονικής φαντασίας κάνει λόγο από την πλευρά της η ΔΑΚΕ, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «υπέκυψε στα τυχοδιωκτικά και ταυτόχρονα νοσηρά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για προπηλακισμούς, νοσοκομεία, νευρικούς κλονισμούς»:


   «Η συνέχεια θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, γιατί πρέπει επιτέλους κάποιοι να μάθουν ότι η ευγένεια και η αξιοπρέπεια δεν είναι αδυναμία και ότι οι βίαιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση ούτε στους χώρους εργασίας ούτε στο συνδικάτο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και προσθέτει ότι μια «ισχνή μειοψηφία» στη διοίκηση της ομοσπονδίας αμφισβητεί το νόμιμα εκλεγμένο προεδρείο. «Οι εκλογές και το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν, όσο και αν ορισμένοι δεν το επιθυμούν», καταλήγει η ανακοίνωση.
   Τα... επεισοδιακά γεγονότα επιβεβαιώνονται και από ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων που ζητούν άμεση σύγκληση έκτακτου συνεδρίου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ ώστε «να σταματήσουν οι πρακτικές δυσφήμισης του συνδικαλιστικού κινήματος» από τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές.
   «Σε κάθε περίπτωση το επίπεδο της αντιπαράθεσης των δύο αντιμαχόμενων πλευρών της πρώην πλειοψηφίας, δεν αποτελεί τιμή για το συνδικαλιστικό κίνημα» τονίζει στο Left.gr μέλος της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης ΕΥΔΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιηθεί το έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΟΜΕ.
   Όπως τονίζεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης:
   «Η δεξιά παράταξη είναι εγκλωβισμένη στο σκληρό νεοφιλελεύθερο προφίλ της ΝΔ που πλειοδοτεί στην επίθεση εναντίον των εργαζομένων και οτιδήποτε δημόσιο και κοινωνικό. Η εσωτερική τους διάσπαση, δεν γίνεται με ιδεολογικούς όρους αλλά σχετίζεται με προσωπικές αντιδικίες και τον συσχετισμό δυνάμεων στο εσωτερικό της ΝΔ.
   ΠΑΣΟΚ – ΛΑΕ με τους συνδικαλιστικούς φορείς που τους εκπροσωπούν, παραμένουν απλά αθροίσματα παραγόντων, χωρίς κοινωνική απήχηση, πρόθυμοι να πουν και να κάνουν τα πάντα για την προσωπική συνδικαλιστική τους επιβίωση και αναπαραγωγή ή για την διάσωση του θορυβώδους αγωνιστικού τους προφίλ.
   Δυστυχώς όλοι αυτοί, με τη στάση τους, διευκολύνουν την παθητική ιδιωτικοποίηση του νερού, αποδυναμώνουν τους εργαζόμενους και μετατρέπονται σε χρήσιμους υπηρέτες της διακομματικής κάστας που εργάζεται συστηματικά για την αποδυνάμωση και απαξίωση της ΕΥΔΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.