20 Μαΐ 2017

Με την πολύτιμη συνδρομή και των εργαζομένων, προχωράμε στην νέα εποχή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Η μετάβαση των ΚΕΠ, από τον κλασσικό τρόπο λειτουργίας, σε αυτό της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας


   Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη απηύθυνε χαιρετισμό, την Πέμπτη 18 Μαΐου, κατά την έναρξη των εργασιών του έκτακτου πανελλαδικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΚΕΠ (ΠΟΣΕ ΚΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.
   Ακολουθεί ο χαιρετισμός της υπουργού:

   Κυρίες και κύριοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών,
   Χαιρετίζω τις εργασίες του συνεδρίου σας και εκφράζω την εκτίμησή μου και την αναγνώριση για την πολύτιμη συμβολή σας, στην καταξίωση του πιο επιτυχημένου θεσμού της δημόσιας διοίκησης.
   Αναγνωρίζω τη συμβολή σας αυτή, όχι μόνο επειδή καθημερινά εργάζεστε εξυπηρετώντας χιλιάδες πολίτες ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που περιέχει η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
   Αλλά και επειδή πλέον των ζητημάτων που αντιμετωπίζετε και αντιμετωπίζουν στην καθημερινή εργασία τους οι δημόσιοι λειτουργοί, ζητήσατε και έγινε άμεσα αποδεκτό, να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με εσάς και στελέχη του Υπουργείου με αντικείμενο τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΠ.
   Οι προτάσεις, οι θέσεις, οι επισημάνσεις και οι ιδέες σας, στην επίλυση δυσλειτουργιών και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, μας προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε για να προχωρήσουμε στη μετάβαση των ΚΕΠ, από τον κλασσικό τρόπο λειτουργίας, σε αυτό της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.
   Εργαζόμενοι από κοινού, είτε με το συστηματικό και μεθοδικό τρόπο της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΠ, είτε στο πλαίσιο της καθημερινής εργασίας και συνεργασίας μας, γνωρίζουμε ότι:
      - παρά την προσπάθεια που καταβάλλουμε, οι δυσλειτουργίες των άλλων υπηρεσιών γίνονται αντιληπτές ως κακή εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ, χωρίς αυτό να είναι αληθές
      - η ικανοποίηση των επειγουσών δράσεων των δημοσίων υπηρεσιών, που συνεπάγονται εξυπηρέτηση πολιτών μέσω των ΚΕΠ, αναδεικνύει τη θετική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών,
      - όμως, η δυνατότητα εξυπηρέτησης πολιτών από τα ΚΕΠ είναι προφανώς πεπερασμένη και ότι το ξεπέρασμα των ορίων εξυπηρέτησης έχει δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία τους και την ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτά. Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές η στρατηγική του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφορά :
      - στη μετάπτωση του δικτύου των ΚΕΠ από υπηρεσία διαμεσολάβησης στην υποβολή αιτήσεων σε υπηρεσία παροχής onlineδιοικητικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις.
      - στην απλούστευση των διαδικασιών, με την αφαίρεση της αναγκαιότητας συχνής επαφής του πολίτη με τα ΚΕΠ ή τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες μέσω της ηλεκτρονικής αυτεπάγγελτης αναζήτησης που θα οδηγήσουν στην κατάργηση 4 εκατομμυρίων εγγράφων έως το τέλος του έτους.
      - στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού τους, με νέες, πιστοποιημένες ψηφιακές δεξιότητες, που θα αποτελέσουν πρότυπο συνολικά για το Δημόσιο Τομέα.
   Σε αυτή την προσπάθεια, σας προσκαλώ, όχι μόνο να ξεκινήσουμε από κοινού αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, αλλά να αποτελέσετε τον καταλύτη, ώστε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο των μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν το ελληνικό Δημόσιο, σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση.
   Δυστυχώς οι ανάγκες της Βουλής δεν μου επέτρεψαν να παραβρεθώ στην έναρξη του Συνεδρίου σας, σήμερα στην Πρέβεζα, αλλά θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που, μια τέτοια συνάντηση, που ενισχύει τον διάλογο για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και γεννά παραγωγικές ιδέες για το μέλλον του θεσμού, διεξάγεται στην πατρίδα μου την Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.