11 Μαΐ 2017

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση στην Άρτα, για ένα "ζήτημα ζωής ή θανάτου"

Λίτσα Ανδρέου: Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, μας χαρίζει πίσω τη ΖΩΗ μας

   Η εβδομάδα που διανύουμε, η  "Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος", έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος και των σπλάγχνων, και του καρκίνου του δέρματος εν γένει.
   Με το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας,  η Ιατρική Εταιρεία Άρτας διοργανώνει, την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ, εκδήλωση με θέμα "Καρκίνος του Δέρματος και Μελάνωμα - Η σχέση του με την έκθεση στον ήλιο (Αξία Φωτοπροστασίας) - Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης".
   Όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της πρόσκληση, η Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Λίτσα Ανδρέου:
   "Ως πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας, σας καλώ έγκαιρα να προγραμματίσετε και να αφιερώσετε 2 ώρες απ΄τον πολύτιμο χρόνο σας, για να παρευρεθείτε όλοι, σε μια εκδήλωση για εσάς!!!
   Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και σοβαρό θέμα, που αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος. Γιατί και σ'αυτή τη μορφή Καρκίνου, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, μας χαρίζει πίσω τη ΖΩΗ μας!!!!
   Γιατί η γνώση, η πρόληψη και η προφύλαξη είναι η καλύτερη θεραπεία!!!!"
   Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.