31 Μαΐ 2017

Ένοχος ο 77χρονος μπαρμπα-Θόδωρος που αντιστάθηκε

"Τυφλή" Δικαιοσύνη

   Στα ψιλά πέρασε η χθεσινή καταδίκη σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ενός “επικίνδυνου” πολίτη αυτής της χώρας, που, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, "κατάφερε" πριν από λίγα χρόνια να τα βάλει με μια ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ. Ο 77χρονος μπαρμπα-Θόδωρος από τις Σκουριές Χαλκιδικής, που είχε χτυπηθεί από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης το 2013 και είχε νοσηλευθεί, τότε, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, καταδικάστηκε, καθώς κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.
   Πρόκειται για τον 77χρονο Θεόδωρο Καραβασιλικό, κάτοικο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, που τον Ιούλιο του 2013 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια χημικής καταστολής διαδήλωσης στην περιοχή που γινόταν για την απελευθέρωση κάποιων άλλων συλληφθέντων κατοίκων της Χαλκιδικής που εναντιώνονταν στις εξορυκτικές δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός. Ο μπαρμπα-Θόδωρος, όπως είναι γνωστός στη Μεγάλη Παναγιά, παρά την ανημποριά των ποδιών του, είχε πάρει μέρος στη διαδήλωση και μιας και στο τέλος δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει, ήταν και ο μοναδικός που συνελήφθη από τις αρχές. Μόνο που, αντί να καταλήξει τότε στο κρατητήριο, βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου στον Πολύγυρο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι ο ηλικιωμένος με τις χειροπέδες είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, καθώς έφερε πολλαπλές “κακώσεις κεφαλής”.
   Ο μπαρμπα-Θόδωρος, λοιπόν, με το τσακισμένο κεφάλι και τα μελανιασμένα μάτια, τυλίχτηκε σε μια κόλλα χαρτί και πήρε τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη, φορτωμένος με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Ο μπαρμπα-Θόδωρος, λοιπόν, των 70 και βάλε χρόνων στην πλάτη, που τα έβαλε τότε με τα ΜΑΤ -δεν γνωρίζουμε πόσους εξ αυτών έστειλε τελικά στο νοσοκομείο- καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου, με μια απόφαση που θα μπορούσε να είναι για γέλια, αν δεν προκαλούσε οργή και προβληματισμό, για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι δικαστές αντιλαμβάνονται την έννοια της αντίστασης του πολίτη και σαν δικαίωμα, αλλά κάποιες φορές ως πράξη αυτοπροστασίας από τη βία της Αρχής.
   Γιατί, αν ως αντίσταση λογίζεται το υψωμένο χέρι που προσπαθεί να αποτρέψει το κλομπ, τότε ο μπαρμπα-Θόδωρος ναι, ήταν ένοχος. Γιατί, αν ως αντίσταση λογίζεται η άρνηση ενός 75χρονου να οδηγηθεί κουτσαίνοντας στο κρατητήριο, ναι, ο μπαρμπα-Θόδωρος είναι ένοχος. Γιατί, αν πάλι ως αντίσταση λογίζεται το καθήκον του πολίτη να προστατέψει τον τόπο του, τότε, ναι, ο μπαρμπα-Θόδωρος είναι ένοχος... Και λίγα χρόνια έφαγε από το δικαστήριο.
πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.