26 Μαΐ 2017

Αυξήσεις έως 46%, από την «Σκλαβενίτης», σε χαμηλόμισθους του «Μαρινόπουλου»

Ωφελούνται περίπου 6.000 εργαζόμενοι στην πρώην Μαρινόπουλος

   Όταν σε μία εποχή που, οι περισσότεροι εργοδότες βάζουν μπροστά την ύφεση, για να προχωρήσουν σε μείωση μισθών των εργαζομένων, ή στην καλύτερη περίπτωση σε πάγωμα, το να βγαίνει ο μεγαλύτερος εργοδότης στον χώρο του εμπορίου και να προχωρά σε γενναίες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους του, ίσως και να να αποτελεί την είδηση της ημέρας.
   Ο λόγος για την διοίκηση της Σκλαβενίτης η οποία με ανακοίνωση που έστειλε προς όλα τα καταστήματα του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος (σ.σ. και νυν Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη) ενημερώνει ότι προχωράει σε άμεσες μισθολογικές αυξήσεις σε όλους τους χαμηλόμισθους της εξαγορασθείσας εταιρείας.
   Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση, που έλαβαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι, από 1η Μαΐου ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται, με χορήγηση εταιρικής παροχής, ώστε να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ.
   Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος ο οποίος είχε μεικτές απολαβές της τάξης των 586 ευρώ τον Απρίλιο, θα δει στο τέλος του τρέχοντα μήνα τις απολαβές του να αυξάνονται σε 860 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 46%. Αναλογική θα είναι και η αύξηση προς τους ωρομίσθιους και τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (π.χ. τετράωρους). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 60% των εργαζομένων στην πρώην Μαρινόπουλος ήταν στην κατηγορία των ωρομίσθιων και μερικής απασχόλησης, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να ωφελείται από την απόφαση της διοίκησης Σκλαβενίτη.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου με την κίνηση αυτή προσπαθεί να μειώσει στο μέγιστο δυνατό τις μισθολογικές διαφορές, που υπάρχουν στον όμιλο, ανάμεσα στους παλαιούς εργαζόμενους της Σκλαβενίτης με τους νέους εργαζόμενους, που προέρχονται από την πλευρά της πρώην Μαρινόπουλος - Carrefour.
   Αν και ο ακριβής αριθμός των ωφελούμενων εργαζομένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, αυτοί υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, καθώς το σύνολο των υπαλλήλων της πρώην Μαρινόπουλος ανέρχονταν σε πάνω από 10.000 άτομα, με ένα μεγάλο αριθμό να έχει αποδοχές κάτω από τα 860 ευρώ.
πηγή
σημ. Τηλεβόα: Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπ. Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, "Για όσους είχαν αμφισβητήσει την πληρότητα της παρέμβασης της κυβέρνησης για την υπόθεση Μαρινόπουλος- Σκλαβενίτης ας διαβάσουν την είδηση για την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων στην πρώην Μαρινόπουλος.. Αύξηση 40% και εναρμόνιση με αυτούς της Σκλαβενίτης."
Είχα παρακολουθήσει από κοντά, τότε, την υπόθεση της εξαγοράς, μιας και υπήρχαν και πολλοί συμπολίτες μας, εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο, που βρίσκονταν "στον αέρα" και είχα διαπιστώσει ότι υπήρχε από πολλούς, από πάρα πολλούς, δεξιά κι αριστερά, η ανομολόγητη προσμονή μιας αποτυχίας, ώστε να την χρεώσουν στην κυβέρνηση, που είχε παρέμβει υπέρ των εργαζομένων.
Δυστυχώς γι αυτούς, ευτυχώς για τους εργαζόμενους, οι κρυφοί τους πόθοι έμειναν ανεκπλήρωτοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.