30 Μαΐ 2017

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου παραδίδεται το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα της Ιόνιας οδού

Σε 1 μήνα παραδίδεται το τμήμα Αμφιλοχία-Σελλάδες, μήκους 25 χλμ

   Την Πέμπτη 1η Ιουνίου, το μεσημέρι, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Αντίρριο-σήραγγα Κλόκοβας, μήκους 11 χλμ., που συνδέει την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με την Ιόνια οδό.
   Με την προσθήκη του νέου τμήματος, που περιλαμβάνει τον κόμβο Αντιρρίου και τη σήραγγα Μακύνειας (μήκους 542 μέτρων), οι οδηγοί θα μπορούν να εισέρχονται στην Ιόνια οδό από το Αντίρριο και να φθάνουν με συνεχή αυτοκινητόδρομο 102 χλμ. έως την Αμφιλοχία, γεγονός που θα διευκολύνει τους εκδρομείς, που θα κατευθύνονται προς Ήπειρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς δεν θα πάψει να υφίσταται το "φαινόμενο του μπουκαλιού", που παρατηρήθηκε στην έξοδο του Πάσχα, λόγω της στένωσης που υπήρχε σε αυτό το τμήμα.
   Αυτό που θα ζήσουμε μέσα στο καλοκαίρι είναι η σταδιακή ολοκλήρωση και των 2 εναπομείναντων τμημάτων, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες του Αυγούστου να μην συναντήσουν πουθενά την παλιά εθνική οδό.
   Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών, τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου αναμένεται η παράδοση του δυσκολότερου τμήματος μήκους 25 χλμ από την Αμφιλοχία μέχρι τις Σελλάδες, όπου ξεκινά η παράκαμψη Άρτας. Είναι το σημείο που ενώνει το νότιο με το βόρειο άκρο και που περιλαμβάνει τις στροφές στο Μακρυνόρος.
   Ο αυτοκινητόδρομος αναμένεται να ολοκληρωθεί με την παράδοση του βόρειου τμήματος από την Πέρδικα μέχρι την σύνδεση με Εγνατία, λίγο έξω από τα Ιωάννινα στην περιοχή Κοσμηρά, περί τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου.
   Με την παράδοση αυτών των 3 τμημάτων η Ιόνια Οδός, θα είναι ένας ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα διανύεται από άκρη σε άκρη, σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και αν κάποιος ξεκινά από την Αθήνα, θα χρειάζεται περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά για να φτάσει στα Γιάννενα, χρόνος ρεκόρ, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν λίγους μήνες η χρονοαπόσταση ήταν μεγαλύτερη των 5 ωρών, σε έναν αιματοβαμμένο δρόμο-εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.