13 Μαΐ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Παρασκευή 12 Μαΐου

"Άνυδρα" κανάλια...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων οι πυροβολισμοί στο Εφετείο, οι συζητήσεις για την Ελλάδα στο περιθώριο του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, η επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα και το αστυνομικό δελτίο...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές απ' αυτές:

Έλεγχος του ΣΕΠΕ στα Mikel: Δεκάδες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησε πανελλαδικά 103 ελέγχους σε καταστήματα της γνωστής αλυσίδας εστίασης «Mikel»: Διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν «μαύρη» εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. (αναλυτικά)

«Κανένας συμβασιούχος δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα»

Αναλυτική ενημέρωση για εργασιακό, ασφαλιστικό, χρέος, από Αχτσιόγλου-Τζανακόπουλο, σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - «Κανένας συμβασιούχος δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα», τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι αναφορικά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων τους - «Η κυβέρνηση θα αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, νομοθετική ή άλλη, ώστε κανένας άνθρωπος να μη χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα ή να μην πληρωθεί», επισημαίνεται. (αναλυτικά)

Ο ΟΑΣΘ θα εκκαθαριστεί εν λειτουργία, για να σταματήσει να λεηλατεί την περιουσία του δημοσίου

Εκκαθάριση του ΟΑΣΘ εν λειτουργία προανήγγειλε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. (αναλυτικά)

G7: Συνολική συμφωνία για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει και το χρέος, ως τις 22/5

Αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν περισσότερες ζυμώσεις ως προς τη «γλώσσα» που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, βάσει της απόφασης του Eurogroup του Μαΐου του 2016. (αναλυτικά)

Ν. Βούτσης: Τροπολογία για πλήρη φορολογική εξίσωση των βουλευτών με τους υπόλοιπους πολίτες

Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξισώνονται πλήρως φορολογικά οι βουλευτές με τους απλούς πολίτες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εμφανιζόμενος στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra». (αναλυτικά)

Διασφαλίζεται η προστασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές οι ρυθμίσεις του υπουργείου

«Με αφορμή την παραπληροφόρηση που επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς», το υπουργείο Παιδεία διευκρινίζει ότι «οι τελικές ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν και αφορούν στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν αλλοιώνουν τη φιλοσοφία των αντίστοιχων διατάξεων που ψηφίστηκαν πέρσι». (αναλυτικά)

ΕSM: Πριν το τέλος του προγράμματος, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα εξέλθει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος βοήθειας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κρίστοφε Φράνκελ. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει πλήρως στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού πακέτου στήριξης. (αναλυτικά)

Δεν θα υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους αγρότες

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ότι o ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια θα μειωθεί στο 13%, από 24% που ισχύει σήμερα, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά ελαφρύνσεις, στον αγροτικό τομέα, από τη συμφωνία για την Αξιολόγηση και ότι το 85% με 90% των αγροτών θα έχουν επιστροφές φόρων. (αναλυτικά)

Ήλθε η ώρα να επιλυθεί το θέμα των δασικών χαρτών που εκκρεμεί ανεπίτρεπτα για πάνω από 40 χρόνια

Το μείζον θέμα των δασικών χαρτών συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Περιφέρειας και με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. (αναλυτικά)

Δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων που αναμένουν λειτουργία της ΕΝΚΛΩ την 1η Σεπτεμβρίου

Προς επαναλειτουργία η ΕΝΚΛΩ μετά την πτώχευση του 2012 και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογραμμίζουν τη δικαίωση του αγώνα τους και μιλούν για επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών ώστε 1η Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουν να εργάζονται. (αναλυτικά)

Κατανομή ποσού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ για δράσεις πυροπροστασίας

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 1.490.000 ευρώ σε Συνδέσμους ΟΤΑ της Ανατολικής Αττικής, Αθηνών, και Πειραιώς, αποκλειστικά για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. (αναλυτικά)

Κλινική Επείγουσας Ιατρικής θα λειτουργήσει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής των ασθενών, ιδρύει, με απόφασή της, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Ιούνιο. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.