21 Απρ 2017

Όποιο κι αν είναι το ερώτημα, Βενεζουέλα είναι η απάντηση!!! - VIDEO

Πώς ο... Σαίξπηρ απέρριψε το αίτημα της ΝΔ!!!

   Ξεπέρασαν κάθε όριο ιλαρότητας ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν. για πολλοστή φορά, τις καταστάσεις πολιτικής και κοινωνικής έντασης στη μακρινή Βενεζουέλα.
   Έχει γίνει καραμέλα σε βαθμό υπερθετικό: Όταν οι εγχώριοι υπερασπιστές της Αγοράς και των «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» στερεύουν από επιχειρήματα κατά της Αριστεράς, αναμασούν την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανομολόγητο σχέδιο «να μας κάνει Βενεζουέλα».
   Όταν δε, τα ερωτήματα χτυπούν αμείλικτα για τα πόθεν έσχες, το σπίτι του Βολταίρου, τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Ερρίκος Νυνάν, όταν το ΥΠΕΞ επαναπατρίζει από... Καραϊβική και Αιθιοπία τα "ξεχασμένα" εκατομμύρια που δόθηκαν σε ΜΚΟ, επί υπουργίας Ντόρας και τοκίζονταν με 5% ΜΗΝΙΑΙΩΣ, όταν ο Κουρουμπλής ρωτάει για τα "εξαφανισμένα" εκατομμύρια του Μαρίκειου (ναι, καλά καταλάβατε) Ιδρύματος, όταν η πίεση για τις ρεμούλες χτυπάει την πόρτα μας, τότε η απάντηση είναι μία: Μαδούρο!
   Γι αυτό τον λόγο κι επειδή η γελοιότητα δεν έχει πάτο, η ΝΔ, αποφάσισε να φέρει το θέμα στη… Βουλή, ζητώντας σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων! Δεν διευκρίνισαν εάν ζητούν και το κλείσιμο των συνόρων με τη Βενεζουέλα (τι εννοείται δεν συνορεύουμε με τη Βενεζουέλα;)...
   Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην ανακοίνωσή τους, εκφράζουν «βαθιά ανησυχία για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά στο σεβασμό της Δημοκρατίας στην Βενεζουέλα, καθώς και στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που – σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας – έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική και κοινωνική ένταση και αστάθεια».
  Επιπλέον, καλούν την Κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
   Με το αίτημα αυτό, λοιπόν, όσο κι αν ακολυγεται γελοίο και, φυσικά, με τη συνδρομή των φιλικά προσκείμενων μιντιαρχών της χώρας, η «Βενεζουελολογία» επανέρχεται, μετά την άλλη Βενεζουελανική συνομωσιολογία, για το ταξίδι του Νίκου Παππά το καλοκαίρι του 2013.
   Και γίνεται πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και όλα τ' άλλα πάνε παραπίσω. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΣΚΑΪ, που το είχε πρώτο θέμα, με ρεπορτάζ, videos και αναλύσεις, ενώ η είδηση για τις αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ, που δικαίωναν όσα έλεγε η κυβέρνηση, "έπαιξε" δευτερότριτη και στα γρήγορα.
   Το αίτημα αυτό βέβαια δεν έγινε δεκτό, πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού:
   1) Η Βουλή και προφανώς οι Επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα. Ούτε συζητούν ούτε ψηφίζουν ψηφίσματα – γι’ αυτό δεν έγινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης.
   2) «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο Κοινωνικών Δικαιωμάτων», στο οποίο αναφέρεται στο αίτημά της η ΝΔ, δεν υπάρχει.
   3) «Ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος. Και ουδέποτε η ΝΔ δεν ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή για τα δικά μας, τα πραγματικά τεράστια θέματα Άμυνας και Εξωτερικών. Η πρώτη φορά που υποβλήθηκε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής είναι για τη Βενεζουέλα.
   Πάντως οφείλω να ομολογήσω, ότι ήταν πολύ πετυχημένη η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο Κώστας Δουζίνας. Με τη φράση του Σαίξπηρ από τον Ερρίκο τον Δ', όπου ο ετοιμοθάνατος βασιλιάς ορμηνεύει τον διάδοχο γιο του: «να κάνεις τη δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, μπορεί να εξαφανίσει την μνήμη του παρελθόντος».
   «Χρησιμοποιούμε ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε εδώ» ήταν το συμπέρασμα του Κ.Δουζίνα.
   Ακόμη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας υπογράμμισε ότι «προφανώς μας απασχολεί το τι γίνεται στη Βενεζουέλα. Η θέση, όμως, του κοινοβουλίου δεν είναι να πάρουμε τη θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά να χρησιμοποιήσουμε ό,τι δικαίωμα έχουμε να υπάρξει ειρηνική κατάληξη. Αντί να καταγγέλλουν τη μία πλευρά και να είναι υπέρ της άλλης, να βρούμε τρόπους να μεσολαβήσει η κυβέρνηση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών».
   Α, ναι, να μην το ξεχάσω. Το παρακάτω video δεν θα το δείτε πουθενά στα ελληνικά ΜΜΕ. Γιατί δείχνει 2 εκατομμύρια Βενεζουελάνους, που ειρηνικά διαδήλωσαν, προχθές στο Καράκας, υπέρ της διαφύλαξης της Μπολιβαριανής δημοκρατίας, από τις συνεχείς απόπειρες βίαιης ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης από την "φιλελεύθερη" (ακροδεξιά) αντιπολίτευση. Αντιθέτως θα δείτε πολλά videos αντιπολιτευόμενων που καίνε και σπάνε δημόσια κτίρια ή διαδηλώνουν στους δρόμους της συνοικίας Las Mercedes (το πλουσιότερο προάστιο του Καράκας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.