28 Απρ 2017

Παραζάλη Μητσοτάκη, με ακόμη ένα αυτογκόλ στη Βουλή και στεγνό "άδειασμα" απ' τους δικούς του

- Πάλι πήγε για μαλλί και πάλι βγήκε κουρεμένος
- Είπε ΨΕΜΑΤΑ για τα "προστίματα", ο ΑΡΙΣΤΟΣ, ότι δήθεν παραγράφονται, για να κρύψει ότι καταψηφίζει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις
- 2 πρώην πρωθυπουργοί και 4 βουλευτές τον άφησαν να ζήσει μόνος το φιάσκο του

   Μερικές φορές είναι να τον λυπάσαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον βλέπεις να προσπαθεί να ασκήσει πίεση στον Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη θέση του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μονίμως αποδεικνύεται λίγος, πολύ λίγος. Τόσο λίγος, που τον έχουν καταλάβει κι οι "δικοί" του. Που, μάλλον, δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με αυτόν για αρχηγό και, που, δεν τους αρκούν οι στημένες δημοσκοπήσεις του κουμπάρου Μαραντζίδη, για να βαυκαλίζονται ότι αυτός ο Μητσοτάκης μπορεί να κερδίσει αυτόν τον Τσίπρα...
   Σήμερα, λοιπόν, ο Μητσοτάκης, προκειμένου να περάσει "στα ψιλά" ότι το κόμμα του καταψηφίζει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, προσπάθησε, ως αντιπερισπασμό, να σηκώσει το θέμα για την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Δημητριάδη.
   Τι λέει η τροπολογία; Μα, το αυτονόητο, ότι, δηλαδή, τα πρόστιμα δεν μπορεί να βαρύνουν τον αγοραστή μιας επιχείρησης, όταν αυτά επιβλήθηκαν στην προηγούμενη διοίκηση. Και ότι, φυσικά, τα πρόστιμα, δεν παραγράφονται, αλλά βαρύνουν τους αποκλειστικούς υπεύθυνους κι όχι τους επόμενους επενδυτές, που δεν έχουν καμία ευθύνη.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη βοήθεια των γνωστών παπαγάλων (χαρακτηριστικό το super της παρακάτω φωτογραφίας)


   προσπάθησε, λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ ότι τα πρόστιμα παραγράφονται, να πει ότι φωτογραφίζουν την ΣΕΚΑΠ, που την πήρε χρεοκοπημένη ο Σαββίδης και αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ότι οι προηγούμενοι έκαναν λαθρεμπόριο, για το οποίο επιβλήθηκαν προστίματα, ναι, ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ, τα είπε ο ΑΡΙΣΤΟΣ. Άρα η νέα διαπλοκή κλπ κλπ.
   Έλα μου, όμως ότι έβαλε πάλι αυτογκόλ και μάλιστα σε live μετάδοση. Γιατί, όπως τον ξεγύμνωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:
   «Δεν διαγράφεται κανένα πρόστιμο. Οι καταλογισμοί για τις τελωνειακές παραβάσεις ισχύουν και ισχύουν γι΄αυτούς που τις διέπραξαν και ούτε σβήνεται, ούτε προκαλείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Τι γίνεται: δίνεται η δυνατότητα σε μια υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους. Και αυτό εσείς το ονομάζετε φωτογραφική διάταξη. Ξέρετε τι είναι φωτογραφικό; Το μένος σας απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή, που δεν θέλει να σας παραδοθεί. Που δεν θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή. Που είναι ακόμα και σήμερα παρούσα»
   Μάλιστα, όπως υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας, την ευθύνη της λαθρεμπορίας και της χρεοκοπίας της ΣΕΚΑΠ την έχουν κάποιοι εκλεκτοί των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι τη διοικούσαν και τη χρεοκόπησαν και έκαναν και λαθρεμπόριο, κάτω από τα μάτια των κυβερνήσεων αυτών!
   Το μεγάλο αυτογκόλ είναι ότι η Ν.Δ. μιλάει για μια ΣΕΚΑΠ, την οποία χρεοκόπησαν και καταλήστεψαν οι δικοί της άνθρωποι, τα μεγαλοστελέχη της, οι ΑΡΙΣΤΟΙ. Και τους οποίους η ίδια δεν άγγιξε. Και θέλει για τις λαμογιές τους να τιμωρηθεί ο νέος επενδυτής. Για να την γλυτώσουν οι ΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ της, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχαν ευθύνη να πληρώσουν το πρόστιμο.
   Όμως βγήκε και για έναν ακόμη λόγο κουρεμένος: Η απουσία έξι βουλευτών της ΝΔ από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, χωρίς καν να δηλώσουν πρόθεση ψήφου, επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» και μάλιστα από το ίδιο του το κόμμα. 
   Ενδεικτικό του φιάσκου του Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι το γεγονός ότι μεταξύ των στελεχών αυτών είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία, αλλά δεν γνωστοποίησαν καν την πρόθεση ψήφου τους, αρνούμενοι με αυτόν τον τρόπο να ακολουθήσουν το επικοινωνιακό τέχνασμα του κ. Μητσοτάκη.
   Όσοι, άλλωστε γνωρίζουν το παρασκήνιο της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από τον Ιβάν Σαββίδη ξέρουν καλά ότι η εμπλοκή του έγινε κατόπιν παραινέσεων, θα έλεγε κανείς και πιέσεων, του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η ακριτική καπνοβιομηχανία να μην καταλήξει στα χέρια της τουρκικής Seba.
   Εκτός αυτού, δεν είναι τυχαίο ότι γαλάζιοι βουλευτές από τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη απέφυγαν να τοποθετηθούν είτε απέχοντας εντελώς από τη διαδικασία, είτε μέσω απλής πρόθεσης ψήφου καθώς είναι δεδομένη η σημασία της ΣΕΚΑΠ για τη Βόρεια Ελλάδα.
   Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι 2 πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι δεν γνωστοποίησαν ούτε καν την πρόθεση ψήφου τους είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  Κώστας Καραμανλής,  Κωνσταντίνος Κοντογεώργος,  Κωνσταντίνος Κουκοδήμος,  Αντώνης Σαμαράς,  Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.