11 Απρ 2017

Στη φυλακή ο χρυσαυγίτης Ζέρβας για τη δολοφονική επίθεση των νεοναζί

- Αναγνωρίστηκε «χίλια τοις εκατό» από τον 24χρονο φοιτητή
- Στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής, με απόφαση του Ν. Βούτση

   Μητέρα του θύματος: «Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία»
   Επειδή με ρωτάτε τι απέγινε με εκείνον τον Χρυσαυγίτη, τον μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, που είχε κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής των νεοναζί στην Άρτα, να σας ενημερώσω ότι πριν μια εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου, οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την απολογία του, ενώπιον της 14ης τακτικής ανακρίτριας, για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή στους Αμπελόκηπους.
   Ο κατηγορούμενος ήρθε ενώπιος ενωπίω με το θύμα και αναγνωρίστηκε «χίλια τοις εκατό» από τον 24χρονο φοιτητή, ως ένας από τους δράστες της επίθεσης που δέχθηκε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο νεαρός, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης που δέχθηκε, κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό, λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του 42χρονου, ότι «αναγνωρίζει πέραν πάσης αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο.
   Με την ολοκλήρωση της απολογίας του στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο φοιτητής κλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να κοιτάξει τον κατηγορούμενο και να επαναλάβει ότι είναι ένας από τους δράστες, κάτι που ο φοιτητής έκανε, έχοντας απέναντι του τον 42χρονο.
   Η απόφαση της δικαιοσύνης λίγη ώρα μετά την διαδικασία αναγνώρισης, προκάλεσε έκρηξη θυμού στον κατηγορούμενο, ο οποίος αποχωρώντας, συνοδεία αστυνομικών, από τα ανακριτικά γραφεία, φώναζε για τον 24χρονο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες «αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά....Γ.........ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη!!».
   Ο 42χρονος κλήθηκε να αντικρούσει δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες - αυτήν της ληστείας κατά συναυτουργία και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης - ενώ η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί ήταν για το κακούργημα της ληστείας και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αξιολογώντας τα στοιχεία, μετέτρεψε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαρύτερο αδίκημα.
   Στα δικαστήρια βρέθηκε και η μητέρα του φοιτητή, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε «στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή», λέγοντας πως ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος χωρίς να τους αντισταθούν, ούτε οι πολίτες ούτε οι θεσμοί. «Προσβάλλουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους. Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ, ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική, αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν».
   Η μητέρα του θύματος τόνισε επίσης ότι όλη η οικογένεια βιώνει ένα σοκ: «Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία» δήλωσε.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής ο χρυσαυγίτης Χρ. Ζέρβας με απόφαση του Ν. Βούτση
   Στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής, μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, παραπέμφθηκε ο χρυσαυγίτης Χρ. Ζέρβας στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή.
   Ο Χρ. Ζέρβας είναι μετακλητός υπάλληλος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κι επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. 
   Ο Χρ. Ζέρβας παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής ώστε να διερευνηθεί αν έχει επιδείξει ανάρμοστη για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας, πειθαρχικό παράπτωμα που μπορεί να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης του χρυσαυγίτη μετακλητού υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.