13 Απρ 2017

Ανοίγει επιτέλους, πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, ο «Φάκελος Υγεία» για το πάρτι του μαύρου χρήματος

Θέλουν-δεν θέλουν θα πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες σκανδαλώδεις υποθέσεις, σε συγκεκριμένα ποσά που βρέθηκαν και σε συγκεκριμένες αποφάσεις που πήραν για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το απίστευτο αλισβερίσι

   Η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία είναι πλέον γεγονός, και, όπως αποδείχθηκε, αναμένεται να είναι εξόχως ενδιαφέρουσα η διαδικασία των ακροάσεων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
   Κατ' αρχάς, είναι η πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που συγκροτείται Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς είχαν αποκαλυφθεί πολλά στοιχεία και για πολλές υποθέσεις, δεν είχε βρεθεί ποτέ κανείς να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
   Αν για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πολιτικά, ηθικά και νομικά έκθετο ένα κομμάτι του πολιτικού κόσμου, όσοι αποδειχθεί από την επιτροπή της Βουλής ότι βοήθησαν, συμμετείχαν ή, ακόμη χειρότερα, σκοπίμως επέτρεψαν το “πάρτι” στην Υγεία θα είναι εκτεθειμένοι πολλαπλώς, επειδή, όχι μόνο έβρισκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, επέτρεπαν σε ιδιώτες και κύκλους συμφερόντων να βγάζουν χρήματα, αλλά το έκαναν την ίδια ώρα που έκοβαν την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας και αποδομούσαν τις υπηρεσίες σε ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας.
   Η διαδικασία, όμως, θα είναι ενδιαφέρουσα για επιπλέον έναν λόγο. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία και έβλεπαν... τα σκάνδαλα να περνούν, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες σκανδαλώδεις υποθέσεις, σε συγκεκριμένα ποσά που βρέθηκαν και σε συγκεκριμένες αποφάσεις που πήραν για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το απίστευτο αλισβερίσι.
   Γιατί, επί της ουσίας, στη χθεσινή συζήτηση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν είπαν τίποτα. Έμειναν σιωπηλοί στο κυρίως θέμα, αναλώνοντας τον χρόνο των ομιλιών τους στην αξιολόγηση, την “ανίκανη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει” και στο επιτακτικό θέμα των... εκλογών. Συμπεριφέρθηκαν σαν να μην πέρασαν ούτε μία μέρα στην εξουσία. Συμπεριφέρθηκαν σαν αυτή η χώρα να μην έχει πολίτες στους οποίους πρέπει να απευθυνθούν και να τους πουν κάτι.
   Λαλίστατοι αρχηγοί, πρώην υπουργοί και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που ξιφουλκούσαν επί χρόνια επί παντός επιστητού, με την αβάντα από τους μιντιακούς σπόνσορες που είχαν, παρέμεναν αμήχανοι. Αυτοί, οι κριτές των πάντων στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορούσε τους ίδιους και πλέον βρίσκονται στη θέση του ελεγκτέου προσώπου, αποδρούσαν στην ένοχη σιωπή.
   Μέσα στην Εξεταστική, όμως, θα πρέπει να απαντήσουν κάτι. Όχι στην κυβέρνηση, όχι στους δημοσιογράφους, αλλά στους πολίτες. Έστω και την ύστατη στιγμή. Επειδή, εκτός από τα φακελάκια, πρέπει να μιλήσουν και για τους μεγάλους Φακέλους στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.