9 Μαρ 2017

Ο Παύλος Πολάκης απαντά με στοιχεία για τη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης του χώρου της υγείας - VIDEO

- Δεν τα λένε τα κανάλια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα
- Από 935 εκ. χρέος των νοσοκομείων στις 31.12.2015 σε 35 εκ. πλεόνασμα στις 31.12.2016
- 6.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας από τον Οκτώβριο του 2015
- Ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε "αποστολές διάλυσης" του δημόσιου συστήματος υγείας

   Με αναλυτικά στοιχεία απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης για τη μεγάλη προσπάθεια διάσωσης του εθνικού συστήματος υγείας με ενέσεις χρηματοδότησης ύψους 300 εκ. ευρώ το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και για τις 6.000 προσλήψεις από πέρσι τον Οκτώβριο, ως σήμερα σε προσωπικό.
   Συγκεκριμένα, στην εκπομπή "Kontra24", χθες το βράδυ, ο Π. Πολάκης απάντησε αναλυτικά στις βολές που δέχεται από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακό τονίζοντας ότι ενισχύθηκε το εθνικό σύστημα υγείας με χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με 300 εκ. ευρώ το χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το 2015 και το 2016.   Επιπλέον, όπως τόνισε, η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει «τα δημοσιονομικά όρια στη διαπραγμάτευση αθροιστικά περίπου κατά ένα δισ. ευρώ για την τριετία το 2016, 2017, 2018, σε σχέση με όσα είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι» και αυτό αποτέλεσε έναν από τους λόγους που ανέπνευσαν τα νοσοκομεία.
   Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κατόρθωσε να δώσει ο ΕΟΠΥΥ -το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο- σε ένα χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, 530 εκ. ευρώ πραγματικό χρήμα, όταν τις εποχές των χρυσών αγελάδων στην καλύτερη περίπτωση έδιναν 150 εκ. ευρώ το ανώτερο όλα μαζί τα ασφαλιστικά ταμεία». «Με αναδιανομή και επειδή πήγαν καλύτερα οι ασφαλιστικές εισφορές και οι εισπράξεις τους έγινε μια τεράστια μετατόπιση πόρων στο εθνικό σύστημα υγείας. Από 935 εκ. χρέος των νοσοκομείων στις 31.12.2015 σε 35 εκ. πλεόνασμα στις 31.12.2016.» είπε ο αν. υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «αυτά είναι πραγματικά στοιχεία, δεν τα λένε τα κανάλια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

  6.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας από τον Οκτώβριο του 2015
   «Η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση που κάναμε ήταν η ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό» εξήγησε αναλύοντας τις προσλήψεις που έγιναν και αυτές που δρομολογούνται.
   Συμπερασματικά, σημείωσε ότι «από το Γενάρη ως τον Οκτώβρη η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού και λόγω της οικονομικής ασφυξίας που είχαν επιβάλει οι δανειστές υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της υγείας, σε φάρμακα και υλικά. Καταφέραμε ως το Σεπτέμβρη να δώσουμε 300 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία. Ισορρόπησε το σύστημα υγείας με 850 εκ. που δόθηκαν ως τον Οκτώβρη».
   Σήμερα είναι σε πολλή καλύτερη κατάσταση τα δημόσια νοσοκομεία, από αυτή που ήταν πριν, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δήλωσε ότι με άριστα το 10 θα έβαζε 7 στη δημόσια υγεία σήμερα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση την παρέλαβε στο 3.
   O κ. Πολάκης απαντώντας για την έρευνα του Guardian είπε ότι "το μόνο που κρύβει ο κ. Γιαννάκος και τα κανάλια, για την κατάσταση στην υγεία είναι ότι η έρευνα αφορά την περίοδο 2011 – 2014".

  "Αποστολές διάλυσης" του δημόσιου συστήματος υγείας ανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης
   Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στο αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη υπενθυμίζοντας την πολιτική πορεία του και δράση.
   «Ο κ. Γεωργιάδης αποτελεί την ακροδεξιά τάση της Ν.Δ. η οποία ενσωματώθηκε στη Ν.Δ. από τον Αν. Σαμαρά, που είχε άλλες παρακαταθήκες από τον ύστερο καραμανλισμό. Ανήκε στο ΛΑΟΣ πριν, ανταμείφθηκε με υπουργική θέση επειδή ρωτούσε μαζί με τον κ. Βορίδη και απαιτούσε την άμεση αγορά για τα γερμανικά υποβρύχια και έτσι του δόθηκε το δώρο συμμετοχής στην τότε κυβέρνηση».
   Συνέχισε λέγοντας ότι "ανέλαβε αποστολές αυτοκτονίας διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας κλείνοντας δημόσια νοσοκομεία, σε μια εβδομάδα έδιωξε 2.500 γιατρούς από την πρωτοβάθμια υγεία στρέφοντας τον κόσμο στις ιδιωτικές δομές υγείας".

  84 δισ. μαύρο χρήμα από το 1996 - 2010 από το χώρο της υγείας
   Επιπλέον ο κ. Πολάκης συμπλήρωσε ότι "δεν πείραξε ούτε μία τρίχα από το σύστημα της υπερτιμολόγησης" σε φάρμακα, εργαστήρια, υγειονομικού υλικού, ανιδραστηρίων κ.α., που γέννησε 84 δις ευρώ μαύρο χρήμα από το 1996 – 2010 αποτελεί το ¼ του δημόσιου χρέους της χώρας. Για παράδειγμα ένα σετ λαπαροσκοπικής, που σε άλλες χώρες δεν έκανε πάνω από 300 ευρώ, να το πληρώνει το ΙΚΑ 6.000 ευρώ.
   Τέλο,ς αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έγιναν υπό υπουργίας του, οι οποίες διερευνούνται από τη δικαιοσύνη, τις οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά φυσικά και δεν έκαναν με "επιστολόχαρτα με το όνομά τους", αλλά υπάρχει ένας κατάλογος μια σειρά από ονόματα, που έχουν διοριστεί την περίοδο που ήταν ο κ. Γεωργιάδης υπουργός και φεύγουν όλοι την ίδια ημερομηνία 31.05.2014. Ανέφερα ονόματα που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Η παρουσιαζόμενη ως άμισθη συνεργάτης αποδεικνύεται ότι είχε μισθό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ή ο κ. Μπεσκένης, κ.α.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.