31 Μαρ 2017

Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των ελλήνων κτηνοτρόφων: Υποχρεωτική η αναγραφή χώρας προέλευσης, συσκευασίας και παραγωγής - VIDEO

Τσουχτερά πρόστιμα για τους εμπόρους που δεν πληρώνουν τους παραγωγούς μέσα σε 60 ημέρες

   Υποχρεωτική θα είναι πλέον η αναγραφή στη συσκευασία της χώρας προέλευσης, της χώρας συσκευασίας και παραγωγής με την νέα νομοθετική ρύθμιση, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
   Δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ήταν οι ελληνοποιήσεις, δηλαδή η επίθεση από μαϊμού προϊόντα που έπαιρναν ελληνικό διαβατήριο καθώς και η έλλειψη ρευστότητας. 
   Ο καταναλωτής θα πρέπει να αναζητεί προϊόντα, όπου αναγράφεται σε όλες τις διαδικασίες, η χώρα προέλευσης, συσκευασίας και παραγωγής εξήγησε ο κ. Αποστόλου. Η νομοθετική ρύθμιση αφορά τα νωπά (π.χ. γάλα και προϊόντα γάλακτος) και ευαίσθητα προϊόντα.
   Μιλώντας για τις πληρωμές των νωπών προϊόντων ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε ότι, παρά τη σχετική οδηγία που έλεγε ότι θα πρέπει να γίνονται σε 60 ημέρες, υπήρχε «παράθυρο» οπότε στην πράξη, αυτή, δεν εφαρμοζόταν.
   "Τώρα θα υπάρξει υποχρέωση πληρωμών ως 60 ημέρες με κυρώσεις για τον έμπορο ως το 30% της αξίας του τιμολογίου. Αν επαναληφθεί δεύτερη φορά η παρανομία μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος του επαγγέλματος του εμπόρου ενώ προβλέπονται και πρόστιμα ως 100.000 ευρώ σε κάθε έλεγχο. Πρέπει όμως και ο παραγωγός, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, "να επιμείνει να μην περάσει αυτή η προθεσμία πληρωμών αλλιώς να την καταγγείλει".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.