30 Μαρ 2017

O «ματωμένος» Άδωνις και οι... ευρωπαϊκές φράουλες - VIDEO

- Ο... ανθρωπιστής της ακροδεξιάς που έβλεπε τα σκάγια να περνούν
- Στ. Κοντονής: Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατούσε κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

   Τους επιστάτες της Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες γης τον Απρίλιο του 2013 υπερασπιζόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Ιούλιο του 2014, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου...
   Τι πάμε και θυμόμαστε... Αλλά αφορμή στέκεται η ομόφωνη καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις «ματωμένες» φράουλες της Νέας Μανωλάδας.
   Γιατί να μας εκπλήσσει, άλλωστε, που ένας πολιτικός τύπου Αδώνιδος είχε αυτή τη στάση απέναντι στο απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών; Αυτή ήταν και η θέση όλης της παράταξής του.
   Στο κάτω κάτω για τον κύριο Γεωργιάδη μιλάμε. Όπου να 'ναι δεν αποκλείεται να ζητήσει και μία συγγνώμη, όπως έκανε στην περίπτωση των αντισημιτικών του θέσεων και να ζήσει ευτυχισμένος και... αμόλυντος στον ακροδεξιό κόσμο του.
   Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, θα συνεχίσει να επαίρεται για τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη που υπηρετεί.

Ο... ανθρωπιστής της ακροδεξιάς που έβλεπε τα σκάγια να περνούν
   Ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδινε τότε τη δική του, ευφάνταστη εκδοχή για το ατιμώρητο έγκλημα.
   «Οι επιστάτες ήταν σε άμυνα καθώς οι μετανάστες έτρεχαν κατά πάνω τους με τα ρόπαλα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και απέδωσε τους τραυματισμούς από τους πυροβολισμούς σε... ατύχημα.
   «Οι επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα και τα σκάγια όπως έπεφταν, χτύπησαν μερικούς μετανάστες», έλεγε ο Άδ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, τον Ιούλιο του 2014, να κρίνει αθώους όλων των κατηγοριών τον επιχειρηματία που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών, καθώς και τον επιστάτη της επιχείρησης. Οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση, κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

  Απολαύστε τον κ. Γεωργιάδη στην τηλεόραση...



...και στο Twitter




  Στ. Κοντονής για Μανωλάδα: Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατούσε κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
   «Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της “Μανωλάδας” καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.
   Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της «Μανωλάδας», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
   «Η ομόφωνη καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της “Μανωλάδας” καταδεικνύει την κατάσταση, η οποία επικρατούσε στη χώρα κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από τότε την επονείδιστη κατάσταση και τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας και είχε ζητήσει να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών.
   Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα η χώρα να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί. Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος αυτού, ξεπερνούν τις συνήθεις πολιτικές ευθύνες διότι η διεθνής καταδίκη της χώρας άπτεται της εθνικής αξιοπρέπειας, για την οποία συστηματικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν.
   Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει στο νέο νόμο του ασφαλιστικού (4387/2016) την έκδοση εργοσήμου για την αγροτική εργασία, δηλαδή για όλους όσοι εργάζονται, ακόμη και για μετανάστες που δεν έχουν ακόμη νομιμοποιητικά έγγραφα αλλάαπασχολούνται σε τέτοιες εργασίες.
   Επίσης καλό θα είναι οι Δικαστικές Ενώσεις να μην εξαντλούν τη μαχητικότητά τους σε αντιπολιτευτική ρητορική αλλά να τοποθετούνται σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης που εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις της κοινωνίας σε υποθέσεις που άπτονται του σκληρού πυρήνα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.