2 Μαρ 2017

#mareva_gate: Σε Δικαιοσύνη, Βουλή και οικονομικούς εισαγγελείς το «πόθεν έσχες» του ζεύγους Μητσοτσάκη

Ακόμα και αν ήταν πραγματικά σε διάσταση -όμως, οι αγκαλιές στο Instagram άλλα λένε, παραμένει η υποχρέωση κατάθεσης πόθεν έσχες

   Σε τρία διαφορετικά σκέλη διαχωρίστηκε η έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
   Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο εκδότης της Documento στον Άρειο Πάγο, ύστερα και από τις σχετικές αποκαλύψεις της εφημερίδας, διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον έχει "σπάσει" στα τρία.
   Αρχικά το σκέλος που αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβιβάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο στη Βουλή η οποία αποτελεί και το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφανθεί σχετικά. Συγκεκριμένα, η Βουλή θα αποφασίσει αν θα εξετάσει τα καταγγελόμενα σχετικά με τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο, που αναφέρουν ότι βρίσκονταν σε διάσταση. Όσο για το αντίστοιχο μέρος της δικογραφίας που αφορά στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εξαιτίας του ότι υπόχρεος της δήλωσης πόθεν έσχες ήταν ο σύζυγός της, αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα.
   Τέλος, στους οικονομικούς εισαγγελείς διαβιβάστηκε τα όσα αναφέρονται στη μήνυση σχετικά με το σπίτι στο Παρίσι καθώς και για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της συζύγου Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι η αναφορά στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν την περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβα, ενώ ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στην δήλωση του πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη, όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου.
   Η ίδια πάντως, απαντώντας στα δημοσιεύματα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από το 2006 έως το 2014 το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση: "Τη μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες" υποστήριξε και πρόσθεσε ότι από το 2006 ο Κ. Μητσοτάκης "είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ ακροατηρίω συζήτηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.