13 Μαρ 2017

Η Ιόνια οδός φέρνει επισκέπτες στην Άρτα

- Πληρότητα σε κρατήσεις για το Πάσχα σε όλο το νομό
- «Να αφυπνιστούμε και να προετοιμαστούμε», δηλώνει η πρόεδρος τουριστικών καταλυμάτων

   «Πρέπει όλοι μας να αφυπνιστούμε και να ανασκουμπωθούμε, ώστε να παρέχουμε άρτιες υπηρεσίες, προκειμένου να κερδίσουμε κάθε επισκέπτη και να προετοιμαστούμε για την αύξηση του τουρισμού που ήδη από τις πρώτες δέκα ημέρες παράδοσης στην κυκλοφορία ενός και μόνο τμήματος του αυτοκινητόδρομου άρχισε να αντανακλάται στην περιοχή μας», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και τουριστικών καταλυμάτων νομού Άρτας «Ο Άραχθος», Γεωργία Πατέντα, με αφορμή την πρώτη εικόνα που εισπράττουν οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας.
   Λίγες μόνο ημέρες μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ιόνιας οδού εντός της Ηπείρου και η εικόνα ως προς την επισκεψιμότητα της περιοχής με ημερήσιες εκδρομές και φαγητό, όσο όμως και του προγραμματισμού διαμονής, έχει μεταβληθεί.
   Η κ. Πατέντα επισήμανε πώς αν και τις ημέρες του Πάσχα πάντα η περιοχή είχε επισκέπτες, διότι επιλέγεται η εποχή για μικρές αποδράσεις εκτός αστικών κέντρων, ωστόσο το ενδιαφέρον για κρατήσεις έρχονταν αργότερα, ενώ φέτος ξεκίνησε από νωρίς και από περιοχές που έως τώρα δεν συγκαταλέγονταν με μεγάλη ένταση μεταξύ των περιοχών αφετηρίας επισκεπτών.
   Ήδη έχουν φτάσει να παρουσιάζουν πληρότητα σε κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα οι ξενώνες όσο και οι μεγαλύτερες μονάδες στην Άρτα σε όλο το μήκος και πλάτος, από τα Τζουμέρκα μέχρι τον Αμβρακικό.
   Ακόμη και στην Κορωνησία, όπου η πρόεδρος έχει ιδία άποψη, μια διαθεσιμότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή, η οποία προέρχεται όπως εξήγησε από ακύρωση. Η κ. Πατέντα είναι γόνος οικογένειας που από το 1971 δραστηριοποιούνταν στην εστία, ενώ από το 1981 πάντα με την ίδια επωνυμία διατηρεί η οικογένεια κατάστημα εστίασης. Διαπίστωσε, λοιπόν, στο πέρασμα των ετών ότι παραδοσιακοί πελάτες για την ψαροταβέρνα στην περιοχή της Κορωνησίας, κυρίως από το νομό Ιωαννίνων κι ευρύτερα από περιοχές ακόμη βορειότερες, την τελευταία δεκαετία και για την ακρίβεια από την λειτουργία της Εγνατίας Οδού, δεν έφταναν πια στην περιοχή. Ο νέος δρόμος είχε απλά ανοίξει γι’ αυτούς νέες πιο εύκολα προσβάσιμες κατευθύνσεις.
   Και η εικόνα άρχισε να αντιστρέφεται ήδη από την παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος της Ιόνιας από Πέρδικα μέχρι Κομπότι. Με πρώτη παρατήρηση το τριήμερο της Αποκριάς, που όμως οι επισκέπτες ήταν ημερήσιοι, η ένταση της παρουσίας τους στην περιοχή ήταν μεγάλη. «Πάρα πολλοί ήταν οι επισκέπτες και στην πόλη της Άρτας εκείνο το τριήμερο», επισήμανε η ίδια, ενώ πρόσθεσε πως και τις επόμενες ημέρες είναι συχνοί οι επισκέπτες και στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα επισήμανε ότι προέρχονταν από περιοχές που, έως σήμερα, η Άρτα δεν καταγράφονταν ως προορισμός τους, όπως Τρίκαλα και Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο,
   «Ειδικά έχουμε πολλούς επισκέπτες από Κοζάνη και Τρίκαλα, ακριβώς γιατί διευκολύνονται πλέον από τη παράδοση του δρόμου», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ διαφωνώ με όσους λένε ότι ο δρόμος έγινε για την ανάπτυξη των Ιωαννίνων. Επιμένω και λέω ότι ο δρόμος έγινε για όλους και, ειδικά για την περιοχή μας που αποτελεί ένα νέο προορισμό, θα πρέπει άμεσα να οργανωθούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών. Αυτή η αύξηση θα πρέπει να αναμένεται ραγδαία, από τη στιγμή που θα δοθεί όλος ο άξονας σε κυκλοφορία. Και πρέπει όλοι μας να τεθούμε προ των ευθυνών μας ώστε να κερδίσουμε κάθε έναν επισκέπτη που φτάνει στην Άρτα από την αρχή, διότι θα πρέπει όλοι αυτοί οι πρώτοι επισκέπτες να αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας για να υπάρξει μέλλον. Από τα προϊόντα που θα προσφέρουμε, από τον τρόπο που θα τα παρουσιάσουμε, από τις υπηρεσίες διαμονής που θα παρέχουμε μέχρι την κίνηση στους δρόμους και την εξυπηρέτηση σε όλα τα σημεία, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επέμεινε η πρόεδρος.

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.