12 Μαρ 2017

«ΟΛΑ» να πληρωθούν!

- 5.000.000 πρόστιμο, αμετάκλητα και τελεσίδικα, για καταθέσεις στην BNP Paribas, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων 
- Αναμένουμε την αντίδραση του Α.Γεωργιάδη, που, λυσσαλέα, αγωνίζονταν για το "δίκιο" του εκδότη

   Καθαρογράφτηκε τελικά, έστω και με καθυστέρηση μηνών, από το Ελεγκτικό Συνέδριο η απόφαση για το ποσό που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο ο Θέμος Αναστασιάδης.
   Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος». Το ποσό αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνα στις καταθέσεις του Θέμου Αναστασιάδη και της γυναίκας του στην τράπεζα BNP Paribas (στις 20 Ιουλίου 2007) ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό, ο οποίος ανοίχτηκε στην ίδια τράπεζα (23 Ιουλίου 2007), όπου και κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.
   Στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2013, ο έλεγχος έδειξε ότι τα ποσά αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων του Αναστασιάδη και για τον λόγο αυτό καταλογίστηκαν εις βάρος του.
   Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε τελεσίδικα και αμετάκλητα να επικυρώσει το πρόστιμο σε βάρος του για αδικαιολόγητο πλουτισμό τον Ιούνιο του 2016, ενώ έκτοτε εκκρεμούσε η καθαρογραφή της απόφασης.
   Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.
   Ο εκδότης είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εντός Ελλάδος, αλλά ακόμα και αν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια δεν πρόκειται να αλλάξει ο καταλογισμός του προστίμου των 4.973.500 ευρώ.
   Αναμένουμε την αντίδραση του Α.Γεωργιάδη, που, λυσσαλέα, αμφισβητούσε το γεγονός και αγωνίζονταν για το "δίκιο" του εκδότη του Πρώτου Ψέματος. Λες και είχε... προσωπικό συμφέρον να στηριχθεί ο Αναστασιάδης!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.