17 Μαρ 2017

Μέσα στην Άνοιξη ολοκληρώνεται το νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Αναβαθμίζει τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής και της τουριστικής κίνησης και αναδεικνύει την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σε σημαντικό κόμβο μεταφορών στην Ευρώπη

   Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει ο νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με σχετική απόφασή του, ενέκρινε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ποσό ύψους 1.200.000,00 για το 2017, το οποίο θα διοχετευτεί για την κάλυψη προβλεπόμενων δαπανών, που αφορούν την απρόσκοπτη πορεία των κατασκευαστικών εργασιών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
   Σημειώνεται ότι, παρόλα τα προβλήματα που προέκυψαν διαχρονικά κατά την εκτέλεση του έργου, σήμερα βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσής του. Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές εμπλοκές και διαχειριστικά λάθη, τα οποία κρατούσαν το έργο καθηλωμένο. Κατόπιν τούτων, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017.
   Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασής των υποδομών του, αποτελεί εθνική προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό λιμάνι σύνδεσης της χώρας με τη Δύση.
   Το έργο «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας –Β’ Φάση», περιλαμβάνει λιμενικές κατασκευές και κτιριακές υποδομές απαραίτητες για την λειτουργία του λιμένα (τερματικοί σταθμοί, συγκρότημα πύλης ακτοπλοΐας, συγκρότημα Βόρειας πύλης κλπ)
   Η λειτουργία του νέου λιμένα και τα υλοποιούμενα έργα επέκτασης των υποδομών του, αναβαθμίζουν σημαντικά τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής και της τουριστικής κίνησης. Αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου σε σημαντικό κόμβο μεταφορών στην Ευρώπη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.