13 Μαρ 2017

Κυκλικός κόμβος στην πλατεία Ζέρβα και Πράσινο Σημείο στην Άρτα

Με το που ολοκληρωθεί η μελέτη θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του κόμβου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (ΣΑΕ Υπουργείου Ανάπτυξης)

   Στη δημοπράτηση μελετών για δυο πολύ σημαντικά έργα προχωρά ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα και την κατασκευή του «Πράσινου Σημείου».
   Ειδικότερα, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα που έχουν τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή, καθώς είναι δεδομένο ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος της Άρτας, ενώ θα αναβαθμίσει το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Ο κόμβος θα κατασκευαστεί επί της Περιφερειακής Οδού της πόλης στο ύψος της πλατείας Ζέρβα, στην διασταύρωση με την οδό Τζουμέρκων.
   Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 27.564,52 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 23η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη, ενώ η διακήρυξη έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, www.arta.gr. Με το που ολοκληρωθεί η μελέτη θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του κόμβου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (ΣΑΕ Υπουργείου Ανάπτυξης).


   Σε ο, τι αφορά το «Πράσινο Σημείο», η κατασκευή του θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Αρταίων και στην ανάπτυξη πολιτικών φιλικότερων προς το περιβάλλον.
   Η υπό ανάθεση σύμβαση αφορά στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στον Δήμο Αρταίων. Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη (π.χ. έπιπλα, ΑΗΗΕ), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, χρώματα, κλπ.), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων. Βασικός σκοπός του Πράσινου Σημείου είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο: Την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή.
   Η σχετική διακήρυξη της δημοπράτησης της μελέτης ωρίμανσης έργων Πράσινου Σημείου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.arta.gr, και προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 20η Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα. Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 45.543,97 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ΣΑΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.