14 Μαρ 2017

Εισαγγελική έρευνα για τα κουπόνια του Μαρινόπουλου στο Πρώτο Ψέμα κι έναν "περίεργο" λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη

- Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος
- Ο Μαρινόπουλος εμφανίζει ζημιές 34 εκατ. από τα κουπόνια και ταυτόχρονα χρέος 1,6 εκατ. της εφημερίδας προς την εταιρεία, ενώ χρέος θα έπρεπε εύλογα να έχει ο διαφημιζόμενος προς το «Πρώτο Θέμα»

   Εισαγγελική έρευνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τα κουπόνια του «Πρώτου Θέματος», που αφορούσαν σε αγορές από τα πρώην σουπερμάρκετ «Μαρινόπουλος» και τον περίεργο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη στο Λονδίνο. Οι εισαγγελείς θα εξετάσουν το ενδεχόμενο συσχετισμού της προσφοράς της εφημερίδας, καθώς και τον λογαριασμό του εκδότη της, για το ενδεχόμενο συσχετισμού με φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.
   Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη, ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγο, η οποία κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
   Στην αναφορά του ο εκδότης της εφημερίδας Documento αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας Μαρινόπουλος, ο οποίος φαίνεται να δωροθετεί με κουπόνια το «Πρώτο Θέμα», είχε ζημιές 34 εκατ. ευρώ από αυτή την ιστορία, με τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο να έχει αφήσει αιχμές για διακίνηση μαύρου χρήματος. Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι στους ισολογισμούς της Carrefour Μαρινόπουλος υπάρχει χρέος 1,6 εκατ. ευρώ της εφημερίδας προς την εταιρεία, ενώ χρέος θα έπρεπε εύλογα να έχει ο διαφημιζόμενος προς το «Πρώτο Θέμα».
   Επίσης, ο Κώστας Βαξαβάνης αναφέρεται και στην υπόθεση ενός κρυφού λογαριασμού του Θέμου Αναστασιάδη που ανοίχτηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο, μέσα από τον οποίο κινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ προς κυπριακές offshore και ο λογαρισμός φέρεται να μην έχει εντοπιστεί στα πορίσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ σε βάρος του εκδότη του «Πρώτου Θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.