15 Μαρ 2017

Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Δ/νσης Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ, Λουίζ Ντε Μέλο

- Ο κ. Ντε Μέλο χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διοικητική ανασυγκρότηση
- Η κ. Γεροβασίλη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ντε Μέλο να συμμετάσχει στην επίσημη, ετήσια συνάντηση εργασίας του ΟΟΣΑ, τον ερχόμενο Απρίλιο

   Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συναντήθηκε, στις 13 Μαρτίου 2017, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον Λουίζ Ντε Μέλο, Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ. 
   Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία Υπουργείου και ΟΟΣΑ στη κατεύθυνση της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα με άξονες τις ψηφιακές δεξιότητες και την ψηφιακή ηγεσία.
   Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέλυσε στον κ. Ντε Μέλο τη στρατηγική που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και από κοινού συμφώνησαν ότι η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης κατά το πρότυπο της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.
   Από την πλευρά του, ο κ. Ντε Μέλο χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διοικητική ανασυγκρότηση και συμφώνησε στην ενίσχυση της συνεργασίας μέσα από την από κοινού διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης.
   Η εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα με άξονα την ψηφιακή διακυβέρνηση θα επιταχυνθεί και θα εφαρμοστεί με ενσωμάτωση των καλών, διεθνών πρακτικών, προκειμένου το Δημόσιο να αποτελέσει εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.
   Η κ. Γεροβασίλη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ντε Μέλο να συμμετάσχει στην επίσημη, ετήσια συνάντηση εργασίας του ΟΟΣΑ, τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.