22 Μαρ 2017

Ένα πανό γυμνώνει τους φασίστες

- Tο λουρί τους το κρατούν αφεντικά, εκείνοι που τους χρηματοδοτούν κι εκείνοι από τους οποίους ελπίζουν να πάρουν το κατιτίς τους
- Ήταν ένα πανό για τον 22χρονο Μέμο, ντελιβερά στα «Μικέλ», που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

   «Αυτό είναι το πανό που χάσανε οι άπλυτοι στη Θεσσαλονίκη» διατρανώνουν οι φασίστες από τις ιστοσελίδες τους παρέχοντας και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Στη σχετική φωτογραφία ποζάρουν έξι φασίστες, με ασπίδες που φέρουν τον στόχο, να κραδαίνουν το λάφυρο του «πολέμου». Ένα πανό που ξήλωσαν ένα πρωινό από την άδεια από κινηματίες Καμάρα. Μίσθωσαν και λεωφορείο, βγήκαν με κράνη και ελληνικές σημαίες στα χέρια για να κατεβάσουν το ανυπεράσπιστο πανό. «Ξυπνήστε ρε! Ξυπνήστε! Πάμε! Παλληκάρια!» φώναζαν οι ομοϊδεάτες τους μέσα από το πούλμαν στα επινίκια της ομολογουμένως... παράτολμης εφόδου. Μα τι έγραφε τέλος πάντων αυτό το πανό ώστε να μπουν οι φασίστες σε τέτοιο κόπο και φόβο να το ξεκρεμάσουν;
   Ήταν ένα πανό για τον 22χρονο Μέμο, ντελιβερά στα «Μικέλ», που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Το είχαν αναρτήσει εκεί συνάδελφοί του από τη λάντζα, οι ίδιοι που κατήγγειλαν ότι το μενού της αλυσίδας περιλαμβάνει «εξαντλητικά ωράρια, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, εργοδοτική τρομοκρατία, εκδικητικές απολύσεις, ημερομίσθια πείνας, ακραία εντατικοποίηση και πολυαπασχόληση σε δύο και τρία πόστα».
   Οι φασίστες έχουν επιλέξει το δικό τους στρατόπεδο και δεν είναι εκείνο του εργαζόμενου, ούτε εκείνου που δοκιμάζεται από την κρίση. Βρίσκονται αλλού, γονυπετείς, με ένα κολάρο και το λουρί κρατούν αφεντικά, εκείνοι που τους χρηματοδοτούν κι εκείνοι από τους οποίους ελπίζουν να πάρουν το κατιτίς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.