8 Μαρ 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Έπεσαν οι μάσκες της ΠΟΕΔΗΝ

Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ επιλέγει συνειδητά να εμποδίσει τη διαδικασία αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της διοίκησης και να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους κρίσιμους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας


"Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι απολύτως σεβαστά. Παρά ταύτα δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η υποκριτική και μικροπολιτική στάση κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ευτυχώς η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και συνολικά των Ελλήνων πολιτών, έχει βγάλει τα συμπεράσματά της"
Απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην εξώδικη γνωστοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ
   Με την από 28/02/2017 εξώδικη γνωστοποίηση της που επιδόθηκε την 6/3/2017, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), δηλώνει την κήρυξη απεργίας - αποχής διαρκείας όλων των υπαλλήλων στον χώρο των Δημόσιων Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.
   Προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα ακόλουθα:
      • Είναι σε όλους γνωστό τι παρέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης στηρίχθηκε στη στοχοποίηση, δυσφήμιση και απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων, στις καταργήσεις δημόσιων οργανισμών χωρίς καμία προηγούμενη αξιολόγηση και βέβαια στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Κορωνίδα δε του “μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος” του αρμόδιου Υπουργού κ. Μητσοτάκη αποτέλεσε το απολύτως τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης που εισήγαγε για το ανθρώπινο δυναμικό της διοίκησης και προέβλεπε την εκ των προτέρων καθορισθείσα αρνητική αξιολόγηση συγκεκριμένου ποσοστού υπαλλήλων ανά φορέα! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η πλήρης διάλυση του δημόσιου τομέα και ιδίως των πλέον κρίσιμων τομέων του Κοινωνικού Κράτους, όπως η Υγεία, η Πρόνοια η Παιδεία κ.α.
      • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε αμέσως στην αποκατάσταση όλων των απολυθέντων και διωχθέντων δημοσίων υπαλλήλων και στην κατάργηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί για απολύσεις, υποχρεωτική διαθεσιμότητα και κινητικότητα κλπ. Στον αντίποδα των προηγούμενων αυθαίρετων και αυταρχικών πολιτικών προχώρησε άμεσα σε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών με στόχο την αποκατάσταση του κύρους των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και τη βελτίωση του παραγόμενου διοικητικού έργου.
      • Αναφορικά δε με το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης όπως αυτό περιγράφεται στις διατάξεις του Ν. 4369/16 αξίζει να αναφερθούν τα ακόλουθα:
   Με το συγκεκριμένο πλέγμα των διατάξεων ρυθμίζεται κατά τρόπο ενιαίο, συνεκτικό, ορθολογικό και αξιοκρατικό το σύστημα αξιολόγησης που αποτελεί ουσιώδες προαπαιτούμενο για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της διοίκησης. Για πρώτη φορά εισάγονται καινοτόμες προβλέψεις, όπως η λειτουργία της ολομέλειας διεύθυνσης και τμήματος, η διαδικασία αξιολόγησης προϊσταμένων από τους υφιστάμενους και η διαδικασία της συμβουλευτικής συνέντευξης οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα το συμμετοχικό και δημοκρατικό χαρακτήρα της αξιολόγησης. Μιας αξιολόγησης που δεν έχει τιμωρητικό αλλά βελτιωτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στη βελτίωση του παραγόμενου διοικητικού έργου, μέσω της βελτίωσης του ίδιου του εργαζόμενου.
   Γιατί λοιπόν η όλη αυτή η φασαρία από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ; Γιατί ενώ η Κυβέρνηση ανέτρεψε πλήρως τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, αποκατέστησε πλήρως το κύρος των δημοσίων υπαλλήλων και προχώρησε σε σειρά δημοκρατικών αλλαγών στη διοίκηση με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, υπάρχει όλη αυτή η επίθεση από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ;
   Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ επιλέγει συνειδητά την κρίσιμη τούτη ώρα, να εμποδίσει τη διαδικασία αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της διοίκησης και να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους κρίσιμους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας. Επιλέγει συνειδητά την παρακώλυση της δημοκρατικής μεταρρύθμισης της διοίκησης, ρίχνοντας κατ’ ουσίαν νερό στο μύλο των πλέον ακραίων συντηρητικών - νεοφιλελεύθερων κύκλων, που εποφθαλμιούν για να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν για μια ακόμη φορά τη δημόσια διοίκηση και τους λειτουργούς της.
   Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι απολύτως σεβαστά. Παρά ταύτα δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η υποκριτική και μικροπολιτική στάση κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Ευτυχώς η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και συνολικά των Ελλήνων πολιτών, έχει βγάλει τα συμπεράσματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.