4 Μαρ 2017

Φοβού τον Βαγγέλη...

Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο προμηνύονται πολύ ενδιαφέρουσες...

   Η δήλωση Μεϊμαράκη σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, για το #Τζαμπα_μαγκες, δεν αποτελεί απλώς κριτική στην ηγεσία της ΝΔ για το «όχι» που αποφάσισε να πει στο σύνολο των νέων μέτρων...
   Ο Ευ. Μεϊμαράκης, όπως έγινε γνωστό, ερωτηθείς σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δήλωσε χαρακτηριστικά «τώρα είναι τζάμπα-μαγκιά να λες όχι».
   Θα ήταν λάθος η δήλωση αυτή του κ. Μεϊμαράκη να θεωρηθεί ως μια απλή διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή. Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό...
   Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αρχηγός της Ν.Δ. το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, όταν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο γα υπεύθυνη εθνική στάση, ψήφισε τη συμφωνία. Ήταν ο κ. Μεϊμαράκης που επιχειρηματολόγησε στη Βουλή για αυτή την αναγκαιότητα.
   Και τώρα, ο πρώην αρχηγός σπεύδει να διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική της νέας ηγεσίας της παράταξής του, που ξεκίνησε από το «παρών» στο επίδομα για τους συνταξιούχους, πέρασε στη γραμμή του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη «να μην κλείσει η συμφωνία και να πέσει η κυβέρνηση» και κατέληξε στο «όχι σε όλα» του Κυρ. Μητσοτάκη.
   Γνωρίζουμε, βέβαια, η αντίδραση Μεϊμαράκη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα πλείστα όσα στελέχη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη στρατηγική της Ν.Δ. Αν μπορούμε να μιλάμε για στρατηγική, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για τις θεσεις της στο εσωτερικό, τα ανοίγει -κατά δήλωσή της- δια στόματος του αρχηγού της μόνο στην Άνγκελα Μέρκελ, προσδοκώντας παρέμβαση από το εξωτερικό στα εσωτερικά της χώρας και καταλήγει να δολιχοδρομεί επειδή η κυβέρνηση δεν οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
   Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο προμηνύονται πολύ ενδιαφέρουσες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.