28 Μαρ 2017

Το Σαββατοκύριακο σε λειτουργία οι νέοι Αυτοκινητόδρομοι της χώρας

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Στην κυκλοφορία 33 χλμ από τη Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο

   Μέρες απέμειναν μέχρι την απόδοση των 4 νέων αυτοκινητόδρομων στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, στις 31 Μαρτίου, όλα πρέπει να είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν οι δρόμοι και την 1η Απριλίου, οι οδηγοί θα πρέπει να βρουν μπροστά τους λειτουργικούς άξονες.
   Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, όλα είναι έτοιμα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ypodomes.com, τα εγκαίνια θα γίνουν μεταξύ 1-3 Απριλίου, με επικρατέστερη ημερομηνία την 3η Απριλίου. Την 1η Απριλίου 2017 θα παραδοθεί η περίφημη Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα με τις 3 μεγάλες Σήραγγες, μια εκ των οποίων (η Τ2) είναι η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών (δείτε φωτογραφίες εδώ), με μήκος 6 χλμ, η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
   Την σκυτάλη θα αναλάβει η Ολυμπία Οδός. Την 1η Απριλίου οι οδηγοί που ξεκινούν από Αθήνα ή Πάτρα, πρέπει να βρουν λειτουργικό τον δρόμο και, όπως όλα δείχνουν, θα τον βρουν. Η τελετή των εγκαινίων, όπως λένε οι ίδιες πηγές στο ypodomes.com, θα γίνει Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως παρών στις τελετές έχει προγραμματιστεί να είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, οπότε τα εγκαίνια θα γίνουν σε συνάρτηση με το πρόγραμμα του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γνωρίζουμε επακριβώς τις ημερομηνίες. Σε όλες τις τελετές θα παραβρίσκεται και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε.
   Στην Ιόνια Οδό, τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, με σκοπό την Πρωταπριλιά να λειτουργήσει τμήμα μήκους 33 χλμ από τη Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να παραδοθούν και τα πρώτα 10 χλμ από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη μέσα στον Απρίλιο (ίσως και πριν το Πάσχα), τμήμα που περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο τεχνικό έργο του αυτοκινητόδρομου, τη Σήραγγα Κλόκοβας.
   Εκκρεμότητες παραμένουν τα 27 χλμ από Αμφιλοχία μέχρι Άγιο Δημήτριο Άρτας, με τα γνωστά 3 χλμ στο Κρίκελο και τα 15 χλμ στο Πέρδικα-Κοσμηρά, όπου δύο μικρό-τμήματα, 3 χλμ το καθένα, εμποδίζουν την έγκαιρη ολοκλήρωση. Η τελετή εγκαινίων θα γίνει μετά το Πάσχα.
   Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρική Οδός Ε65, εκτός των πρώτων 10-15 χλμ, την 1η Απριλίου θα παραδοθούν τα υπόλοιπα χιλιόμετρα (65-70 χιλιόμετρα περίπου). Η τελετή εγκαινίων θα γίνει προς το τέλος Απριλίου. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως με τη συνολική λειτουργία του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα μέχρι το καλοκαίρι, θα λειτουργήσει και η Παράκαμψη Δομοκού και έτσι, οι οδηγοί θα γλυτώσουν από τις επικίνδυνες (ανοδικές/καθοδικές) στροφές, που σήμερα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, μειώνοντας την χρονοαπόσταση, μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, κατά 10-15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.