20 Μαρ 2017

Οργίασε και χθες η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα για τις συντάξεις

«Η αλήθεια είναι ότι -μετά και από ρητή παρέμβαση του πρωθυπουργού πέρυσι την Άνοιξη- ορίστηκε στο άρθρο 4 του νόμου ότι δεν ισχύει ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ για τους βουλευτές»

   Και ξαφνικά, χθες το πρωί, είδαμε στο πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής με μεγάλα γράμματα την "είδηση": ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Αφήνουν... εκτός τους βουλευτές από τις μειώσεις συντάξεων!!! (Αυτοί είχαν ένα θαυμαστικό, εγώ έβαλα τα άλλα δύο για να το θαυμάσουμε καλύτερα).
   Την "αποκάλυψη βόμβα" ανέλαβαν να την διακινήσουν αμέσως δεκάδες "ενημερωτικές" ιστοσελίδες και η "είδηση" βρήκε το δρόμο της στα βραδυνά δελτία ειδήσεων, όπου διανθίζονταν με επιτόπια ρεπορτάζ σε καφενεία και με ερωτήσεις που απευθύνονταν σε συνταξιούχους, του στυλ "Πώς αισθάνεστε που οι βουλευτές εξαιρούν τους εαυτούς τους από τις μειώσεις συντάξεων;"
   Ε, πώς να απαντούσαν τα γεροντάκια; Έβριζαν τους θεομπαίχτες, τους "μπήξε" τους "δείξε"! Και με το δίκιο τους, γιατί όταν σε ρωτάνε έτσι, αυτό θα απαντήσεις...
   Έλα μου, όμως, που όλο αυτό ήταν ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ...
   Διότι, δεν μπορεί να ήταν αβλεψία. Δεν μπορεί πριν τυπώσουν το πρωτοσέλιδο, πριν αναρτήσουν στα sites, πριν κατακλύσουν facebook και twitter, πριν βάλουν το μαρκούτσι μπροστά στον συνταξιούχο, κανένας τους να μην σκέφτηκε να δει τι γράφει αυτός ο νόμος, στον οποίον "ανακάλυψαν" το «παράθυρο εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις αλλά και τις συντάξεις αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387».
   Δεν μπορεί να μην είδαν ότι στο άρθρο 4 του προαναφερθέντος νόμου, καταργήθηκε η εξαίρεση βουλευτών και ότι το άρθρο 13 ορίζει ότι οι αναπροσαρμογές στις συντάξεις ισχύουν για όλους.
   Μια χαρά το είδαν, αλλά τους "στράβωσε" η ανάγκη τους και η άνωθεν εντολή τους να το σκεπάσουν με νέφος παραπληροφόρησης, μαύρης και γκρίζας προπαγάνδας.
   Τι κι αν ο Κατρούγκαλος βγήκε αμέσως στο twitter για να απαντήσει στο αναμασημένο ψέμα του newspost, καταγγέλλοντας την απόλυτη παραπληροφόρηση ;


   Τι κι αν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βγήκε, μετά τα παραπλανητικά δημοσιεύματα, με ανακοίνωσή του για να αποσαφηνίσει αναλυτικά τα εξής:

- Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).
- Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο (σ.σ.: εδώ το σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αναπαράχθηκε σε πολλές ιστοσελίδες), αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς. Σε ότι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία.
- Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.  
   Ας βγήκε ο υπουργός, ας βγήκε το υπουργείο, τα παπαγαλάκια συνέχισαν μέχρι αργά το βράδυ (είμαι σίγουρος ότι και στα σημερινά μεσημεριάτικα αυτό θα λένε) την σπέκουλα, τονίζοντας κιόλας την "αφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης' Εμ, βέβαια, όταν κρύβεις από τον κόσμο τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που ξεσκεπάζουν την γύμνια του ψέματός σου και φιμώνεις την αλήθεια, "δικαιούσαι" να μιλάς για αφωνία!

   «Σαφώς και όχι, είναι εσκεμμένη παραπληροφόρηση» ότι εξαιρούνται από τις περικοπές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον υπόλοιπο πληθυσμό, όπως οι βουλευτές, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Κόκκινο το πρωί της Δευτέρας ο Γ. Κατρούγκαλος. Οι βουλευτές δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, υπήρχε νέφος παραπληροφόρησης, μαύρης και γκρίζας προπαγάνδας για οτιδήποτε κάναμε σε σχέση με το ασφαλιστικό, όπως είπε.
   «Η αλήθεια σε σχέση με τους βουλευτές σε σχέση με το ασφαλιστικό είναι ότι -μετά και από ρητή παρέμβαση του πρωθυπουργού πέρυσι την Άνοιξη- ορίστηκε στο άρθρο 4 του νόμου ότι δεν ισχύει καμία εξαίρεση για τους βουλευτές. Απαλείφθηκε η οποιαδήποτε εξαίρεση σχετικά με αυτούς. Στο άρθρο 13 ορίζεται ρητά ότι οι αναπροσαρμογές που προβλέπει ο νόμος εφαρμόζονται σε όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται», ξεκαθάρισε ο κ.Κατρούγκαλος.
   Ο ίδιος τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήταν μία τομή που εκκρεμούσε επί δεκαετίες και την έκανε η Αριστερά στην Ελλάδα, με την ενοποίηση των ταμείων αλλά κυρίως των κανόνων, υπακούοντας στην βασική, καταστατική αρχή της Αριστεράς, την ισονομία. Η πρόβλεψη για την Εθνική Σύνταξη στο όριο της φτώχειας υπακούει στην άλλη αρχή, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές οι θεσμικές τομές δεν αμφισβητούνται από κανέναν».

   Τώρα, θα μου πείτε, και τι έγινε που ξεκαθαρίστηκε η αλήθεια; Θα την μάθει το γεροντάκι που εξοργισμένο κουνούσε την μαγκούρα του για τους άθλιους που εξαιρούν τους εαυτούς τους;
   Όχι βέβαια...
   Κι εκεί ακριβώς αποσκοπεί το δόγμα του Γκαίμπελς και των συνεχιστών του...

ΥΓ: Το κείμενο της "είδησης" μιλούσε γενικά για αιρετούς (βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους και αντιδημάρχους), αλλά η σπέκουλα αναφερόταν μόνο στους βουλευτές, αφενός γιατί οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι "δικοί μας" και αφετέρου επειδή "να καεί να καεί το μπ@#%&!$ η Βουλή" και "όλοι ίδιοι" είναι και "θέλουν κρέμασμα στην πλατεία Συντάγματος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.